Home + Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris, deel 2

Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris, deel 2

Deel 2 alweer met de leuke, lieve en grappige uitspraken van onze kletskous. Het is nog maar een paar weken geleden dat ik deel 1 deelde, maar hij kletst inmiddels zoveel dat de ene na de andere uitspraak uit dat kleine mannetje komt. Ik onthoud helaas niet alles, maar deze hieronder gelukkig wel. De één grappig, de ander lief, dan weer een lieve verspreking. Het komt allemaal wel voorbij en door ze te noteren hebben we een mooie herinnering voor later en ze zijn te leuk om niet te delen.

Tegen opa en oma

‘Even zijn pootje goed doen’ 

Floris haalt met opa Milan op uit school en opa zet zijn fiets neer tegen de muur van de school. Hij tilt Floris uit zijn stoeltje en wil het schoolplein oplopen. Floris loopt terug naar de fiets van opa, zet hem op de standaard en zegt: ‘even zijn pootje goed doen opa’. ?

Floris is ondeugend en dat weet ‘ie zelf ook

‘Ikke ben een kleine dondersteen’

Probeer dan maar eens niet te lachen…

Grappige verspreking

‘Ikke ook babycijnen nodig’

Floris pakte mijn medicijnen en ik zei hem dat hij daar niet aan mocht komen omdat deze van mama zijn. Gelukkig heeft hij ze niet nodig.

Lief

‘Goedemorgen mama’ 

Als je zo wakker wordt kan het toch niet anders dan dat het een goede dag wordt?

Gewoon grappig

Ik: ‘Welke letter is dit Floris (nadat we deze al een paar keer hadden herhaald)? Floris: ‘Oranje’.

Floris heeft een zere vinger. ‘Zo kan ikke niet werken’ ?

We zijn net wakker en ik maak de bedden op. Floris rent in paniek over de overloop naar mij toe. Ik schrik en vraag wat er aan de hand is. ‘De vloer is lava mama’. Met dank aan zijn grote broer en Snollebollekes ?.

Dit is volgens Floris een raketspook. ‘Die zijn niet eng, maar best lief hoor’.

Ik vermoed dat we de komende tijd nog heel veel grappige, leuke en lieve uitspraken van Floris zullen horen. Ik probeer ze allemaal weer te noteren en dan zal er ongetwijfeld nog een deel 3 komen.

Welke grappige of lieve uitspraken deed jouw kind de afgelopen periode? Laat het me weten in de comments hieronder, op Instagram of op Facebook.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *