Home + Lifestyle | “Waarom draag jij je haar nooit los?”

Lifestyle | “Waarom draag jij je haar nooit los?”

Als jullie een foto van mij zien, zie je mij altijd met mijn haar uit mijn gezicht. Het liefst in een hoge knot (als die wil lukken ’s morgens, want dat is lang niet altijd het geval) en anders opgestoken met een haarklem. Daardoor zie je eigenlijk nooit hoe lang mijn haar is, welke kleur het heeft en hoe het valt. Wat veel mensen niet weten is dat ik een enorme bos haar heb. Geen dik haar, maar wel veel en als het vochtig wordt heb ik behoorlijk wat krullen. Is het gewoon los, dan is het voornamelijk slag. En dit is mijn natuurlijke haarkleur. Ik heb mijn haar al jaren niet meer geverfd, maar wil dat wel heel graag. Probleem is echter dat ik het nog niet zo goed durf. Als kind zijnde was ik trouwens heel erg blond (zelfs zo blond als Floris nu) en had ik dus krulletjes. Later werd dat minder en werd mijn haar donkerder, maar ik draag het nog steeds niet los…

“Waarom draag jij je haar nooit los?”

Mijn ideale kapsel is een beetje asblond (niet te), maar ik moet de juiste haarkleuring daarvoor nog vinden. Het moet namelijk wel bij mij passen en mij niet te bleek maken. Dat ben ik, zeker in de winter, nogal snel.

Qua model wil ik van dat haar waar je je hand doorheen kunt halen en dat het dan altijd goed zit. Althans, zo lijkt het dan. Ik wil er ook best wel wat moeite voor doen, maar heb ook geen tijd om uren met een stijl- of krultang in de weer te zijn. Zo vind ik het kapsel van Eva Jinek heel erg gaaf, maar ik wil het ook niet te kort omdat ik het nog wel op wil kunnen steken. Of het haar van Pauline Wingelaar van ‘Echte Gooische Moeders’. Gelukkig ben ik verder niet zo veeleisend haha. Wat ik eigenlijk wil, nu ik er zo over nadenk, is een volwassener kapsel.

Niet mijn beste foto, maar zo zag mijn haar er vorige week uit toen ik mijn knot eruit haalde. 

Maar waarom wil dat dan niet lukken? Dat heeft simpelweg te maken met mijn type haar. Zodra ik het ’s morgen los doe en het bijvoorbeeld zou stijlen met de stijltang, dan ziet het er echt heel leuk uit:

Oude foto’s dit, maar dan heb je een idee. 

Zodra ik vervolgens op de fiets stap en er wind door mijn haren gaat, zit het daarna enorm in de klit en zitten er gewoon knopen in mijn haar. Die dan met veel pijn en moeite er weer uit moet halen. Het is zelfs weleens gebeurd dat ik die eruit moest knippen. Geen grote stukken hoor, maar het is wel zonde. Daarom doe ik mijn haar het liefst vast.

Mijn kapster denkt goed met me mee, maar ook zij ziet niet zo één, twee, drie een oplossing. Stiekem vind ik dat ik best mooi haar heb, maar kan het nauwelijks laten zien en daar baal ik soms best van.

Herken jij dit of juist niet? Wat voor type haar heb jij? Klets mee in de comments!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *