Home + Budget | Zo geef je je woonkamer een nieuwe look voor weinig

Budget | Zo geef je je woonkamer een nieuwe look voor weinig

Mijn ouders moeten weleens lachen als ik zeg dat we helemaal leeglopen op alle kosten. Doen we grotendeels natuurlijk ook zelf (daarom lachen ze ook) en je hoeft met ons echt nog geen medelijden te hebben, maar we merken natuurlijk wel dat alles duurder wordt en ook wij moeten oppassen. We hebben een gewoon modaal inkomen en hoge vaste lasten. Daarom proberen we te besparen op verschillende dingen en willen we hoe dan ook blijven sparen, zeker voor het geval er een recessie aan komt. Dat geeft toch een wat fijner gevoel. Dat alles duurder wordt wil natuurlijk niet zeggen dat er niets meer kan. Dat geldt ook voor het veranderen van je interieur. Zo geef je je woonkamer een nieuwe look voor weinig!

Een nieuwe look voor weinig, hoe dan?

In de laatste week van mijn zwangerschapsverlof van Floris begonnen we met een nieuwe eethoek en een week later hadden we een compleet nieuw interieur. Gelukkig lijken Patrick en ik enorm op elkaar wat dat betreft. Als we iets in ons hoofd hebben zitten, dan willen we dat ook zo snel mogelijk en vinden we het juist om meteen daad bij het woord te voegen. Moet het natuurlijk wel kunnen, maar destijds kon dat. Ik heb het artikel dat ik er destijds over schreef nog eens bij gepakt en we hebben toen ruim €1700,- uitgegeven aan het nieuwe interieur in de woonkamer. Dat is best een redelijk bedrag toch? Maar hoe deden we dat dan? We gingen juist niet naar de heel dure winkels! Zo heb ik nog nooit meer dan €400,- uitgeven voor een eettafel, omdat ik een duurdere tafel echt niet nodig vind. Eet je dan lekkerder aan een tafel die twee keer zoveel kost en is ‘ie perse mooier? Nee, dat hoeft helemaal niet.

En dat geldt natuurlijk voor meer meubels. Zo hoeven hoekbanken ook helemaal niet heel veel geld te kosten. Sterker nog, de hoekbank die we hiervoor hadden was meer dan de helft goedkoper en beter van kwaliteit dan de hoekbank die we nu hebben. Floris is langs een naad gegaan met speelgoed waardoor deze nu stuk is en het is een onmogelijke plek om te laten maken. Zit je dan met je relatief dure bank, eigenlijk is het hartstikke zonde. Maar hoe vind je die koopjes dan?

1. Struin webshops af en ga niet over één nacht ijs

Er zijn juist heel veel webshops met meubels waar je niet meteen meer dan €1000,- voor betaalt zoals de webshop waar ik deze hoekbanken vond. Vaak loont het de moeite om even verder te kijken en niet meteen te kopen.

2. Shop eens vintage!

Ik houd van vintage meubels en vintage is hip! Er is een tijd geweest dat we ze zelf nog opknapten, maar daar hebben we helaas geen tijd en ruimte meer voor. Toch was het een leuke hobby en kun je iets heel leuks maken van dat ene, oude meubel. Er zijn echter ook winkels die zelf oude meubels opknappen en verven in hippe kleuren. Zo maak je meubels tijdloos!

Dit geldt overigens ook voor accessoires.

3. Koop meubels die bij elkaar passen zodat je kunt combineren

Waar we lang geleden nog een landelijk interieur hadden, veranderde onze smaak in de loop van de jaren. Langzamerhand werd het wat strakker en inmiddels hebben we veel meubels van mangohout met zwart staal. Boven trekken we dat nu een beetje door en de kledingkasten zijn allemaal zwart. Alles past inmiddels bij elkaar zodat we ook nog wat kunnen schuiven. Scheelt toch weer een hoop geld en je geeft je woonkamer zo een nieuwe look als we wat heen en weer schuift.

4. Verander met accessoires

Met accessoires kun je al een wereld van verschil maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van nieuwe gordijnen, nieuwe kussens of een ander vloerkleed? Alles ziet er meteen heel anders uit. Accessoires zijn tegenwoordig overal te koop. Mix en match er lekker op los en je kunt het zo duur maken als je zelf wil, maar we letten natuurlijk nog wel het liefst op de koopjes ?.

Het lijken misschien open deuren, maar we zijn vaak geneigd naar plaatjes te kijken en willen dan vaak het liefst alles op dat plaatje kopen. Dan ben je in één keer klaar en weet je zeker dat alles bij elkaar past. Maar alles van het plaatje is vaak vrij duur en het is toch juist leuk als er een verhaal achter een meubel of accessoire zit en je zo je woonkamer een nieuwe look kunt geven?

Hoe is jullie interieur tot stand gekomen?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *