Home + Lifestyle | Tips om even bij te tanken na alle hectische weken

Lifestyle | Tips om even bij te tanken na alle hectische weken

Twee weken terug had ik een week vrij en ik verheugde mij daar echt heel erg op. De afgelopen maanden is het erg druk geweest. Zowel op het werk als privé. Het overlijden van een familielid, een groot project op het werk dat live moest waar heel veel extra werk in zat, de verkoop van ons appartement (dat was fijn, maar toen pas kwam het besef dat de bijna 11 jaar verhuur er wel in heeft gehakt) en natuurlijk het Coronavirus en alles dat daarbij kwam kijken. Ik vond het pittig, merkte dat mijn lontje steeds korter werd en snakte naar een weekje rust om even bij te tanken. Dat liep toch wat anders.

Lekkage

Waar ik vooral naar uit keek was de nieuwe schuur en het inrichten daarvan. Lekker buiten rommelen, geen thuisonderwijs, geen werk en met je handen bezig zijn in de tuin in plaats van uren zitten turen naar een beeldscherm. In plaats daarvan was het een week waarin het veel regende (had ik natuurlijk kunnen verwachten in ons landje ?) en we te maken hadden met een flinke lekkage in de keuken. Er zijn natuurlijk veel ergere dingen, maar die week liep niet zoals ik had gehoopt. Dat hoort erbij, maar omdat ik zo moe was had ik een kort lontje en kon ik veel minder hebben. Ik baalde even flink en uiteindelijk hebben we ook lekkere dagen gehad.

Het was wel een eye-opener, want waarom kon ik pas bijkomen in die ene week vakantie? Dan doe je jezelf toch tekort? Daarom besloot ik het anders aan te pakken door nog wat extra dagen vrij te nemen, wat meer offline te gaan en weer eens een boek te gaan lezen. En er zijn natuurlijk meer opties om je weer beter te laten voelen na al die hectische weken.

Een paar dagen extra vrij

De week na mijn vakantie hadden we het op het werk over het opnemen van vrije dagen in deze gekke periode. Ik heb nog genoeg uren staan en omdat het wat rustiger werd en er voldoende bezetting was kon ik nog wat extra dagen opnemen. De komende weken nemen mijn collega’s ook nog wat dagen op. Zo kunnen we het goed verdelen.

Die vrij dagen waren vooral lekker omdat Milan en Floris die week ook weer naar school gingen en ik daardoor weer even het huis alleen had. Ik bestelde het eerste deel van De Zeven Zussen, blogde vooruit en hield de laptop verder zoveel mogelijk dicht.

Die dagen deden mij goed. Ik stond zelfs weer met plezier en zonder haast te koken. Vooral dat viel op omdat koken nu niet bepaald mijn hobby is ☺️

Mocht je werk het toelaten is een paar dagen vrij nemen misschien wel een optie.

Naar buiten

Je moet drukke plekken natuurlijk vermijden, maar dat wil niet zeggen dat je niet naar buiten kunt. Toen de jongens nog volledig thuis waren, gingen we, voor we aan het (school)werk gingen, ’s morgens een blokje om. Dat vond ik echt heel erg fijn en hoop ik te kunnen blijven doen. Ook in de weekenden maakten we een kleine wandeling en afgelopen zaterdag gingen we zelfs naar de boerderij. De buitenlucht doet iedereen denk ik goed.

Het gebruik van een olie

Het gebruik van oliën is momenteel een hot item. Diverse collega bloggers hebben al eens geschreven over etherische oliën die je kunnen helpen om bijvoorbeeld te relaxen, beter te slapen, maar ook om je meer zelfvertrouwen te geven bijvoorbeeld. De één gelooft hier wel in en ander niet. Ik geloof erin dat het kan helpen en als je fijn vindt, waarom niet?

Datzelfde geldt voor een heel andere olie: CBD olie. Ik heb hier al vaker over geschreven. CBD staat voor cannabidiol. Deze olie wordt gemaakt van de hennepplant. De plant bevat diverse werkzame stoffen waaronder cannabidiol. Deze stof wordt gezien als heilzaam en wordt voor diverse doeleinden gebruikt.

Mijn moeder gebruikt het bijvoorbeeld om de zenuwpijnen, waar ze dagelijks last van heeft, wat te verlichten. Ze krijgt er injecties voor bij de huisarts, maar die mogen “maar” om de zes weken worden gegeven. Dat is niet altijd voldoende. Ze heeft dit uiteraard overlegd met haar huisarts en die had er geen bezwaar tegen.

Nu hoef ik het gelukkig niet te gebruiken tegen pijn, maar ik helpt mij beter om te gaan met stress tijdens hectische weken en dagen. Ik maak mij overal druk om en merk dat ik daar steeds meer last van krijg. Ik probeer mij dan wel te ontspannen en mijn zinnen te verzetten en dat lukt redelijk goed, maar ik merk dat ik er minder goed tegen kan. Daarnaast hoop ik dat de CBD olie helpt om beter te slapen.

Dat neemt niet weg dat ik de onderliggende redenen waarom ik mij zo druk maak ook aan moet pakken, maar tot nu toe helpt de olie die ik heb gekocht via Medihemp mij wel ontspannen. Deze kan ik gemakkelijk doseren en is 100% biologisch.

Offline en lezen

Van mijn telefoon naar mijn laptop en weer terug. De hele dag keek ik van het ene scherm naar het andere en steeds vaker zat ik ’s avonds ook nog eens doelloos rond te scrollen. Ik merkte dat ik de berichtgeving rondom Corona zat werd en voelde me af en toe echt overprikkelt. Ik kocht het boek van De Zeven Zussen en sprak met Patrick af dat de laptop ’s avonds zoveel mogelijk dichtblijft. Ik zet de wekker vroeg en probeer mijn telefoon ook weg te leggen. Ook dit helpt om beter in te slapen.

Creatief bezig zijn

Wat mij ook helpt deze hectische weken is creatief bezig zijn. Ik ben aan het fröbelen geslagen en vind het fijn om mij bezig te houden met de inrichting van de overkapping in de tuin. Daarnaast gebruik ik mijn planner vaak en plan ik iedere zondag de week erna. Hier gebruik ik ook stickers etc. voor. Het klinkt misschien wat suf, maar ik vind het dé manier om even te ontspannen.

Wat is voor jullie de manier om bij te komen na alle hectische weken? Merk je dat nu wat meer tijd voor jezelf krijgt of is dat nog steeds minimaal?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *