Home + Lifestyle | Wat kan helpen tegen hooikoorts?

Lifestyle | Wat kan helpen tegen hooikoorts?

Als kind wist ik niet beter dan dat mijn moeder ieder jaar verschrikkelijk veel last had van hooikoorts. Ik had tot mijn 13e zelf nergens last van, maar ik kan mij nog heel goed de eerste hooikoorts aanval herinneren. Ik zat in de brugklas en met mooi weer gymden we buiten in een natuurgebied vlakbij school. Het was een lekkere dag, maar de pluisjes van de bomen leken als sneeuwvlokken naar beneden te vallen. De dag erna had ik het vreselijk benauwd en had ik geen flauw idee wat mij overkwam. Naast de benauwdheid (dat was en is nog steeds het ergste aan de hooikoorts vind ik) had ik ook last van mijn ogen en voelde ik mij echt grieperig. De huisarts vertelde ons dat ik hooikoorts had. Ik was wel jong, maar net als mijn moeder, erg allergisch…

Ik was jong en kreeg toen goede medicijnen van de huisarts om de scherpe randjes van de hooikoorts af te halen. Een puf voor de benauwdheid heb ik nog altijd, maar wat betreft medicijnen heb ik de afgelopen jaren een hoop geprobeerd. Niet alles werkte even goed voor mij, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Uiteindelijk vond ik homeopatische pillen waar ik nog het meeste baat bij had en die heb ik jarenlang gebruikt.

Na de geboorte van Milan werd de hooikoorts minder erg

Nadat Milan werd geboren nam de hooikoorts gek genoeg af. Ik heb geen flauw idee hoe dat kon. Misschien omdat ik wat ouder werd, misschien veranderde er hormonaal wat, ik heb echt geen flauw idee, maar ik was er blij mee. De benauwdheid verdween niet, maar het was te doen en het pufje werkt nog altijd heel goed. Wat betreft mijn ogen en hoe ik mij verder voelde ging het echt stukken beter. Toen ik de homeopatische hooikoorts pillen weer eens wilde kopen om ze toch achter de hand te hebben (zoals ik eigenlijk ieder jaar had) bleken ze niet meer gemaakt te worden. Er was wel een alternatief die ik toen heb gekocht.

Die gebruikte ik zo nu en dan, maar ik vond ze niet zo fijn als de pilletjes die ik eerst had. Balen, maar het ging.  Toch lijkt de afgelopen twee jaar de hooikoorts weer toe te nemen…

Een alternatief tegen hooikoorts

De nieuwe pilletjes werkten dus niet zo goed als degenen die ik ervoor altijd had. Van de huisarts kreeg ik ook nieuwe pilletjes, maar ook die hadden niet het gewenste effect. Daar werd ik stiekem best een beetje wanhopig van, want inmiddels belemmerde de hooikoorts mij echt in mijn doen en laten. Na een aantal goede hooikoorts jaren, kreeg ik weer flink veel last ervan. En dus ging ik online op zoek naar een alternatief.

Paddenstoelsupplementen

Er is heel veel te koop op het gebied van hooikoortsmedicatie. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik heb in  de loop van de jaren het één en ander geprobeerd en uiteindelijk sloegen de homeopatische pilletjes het best bij mij aan. De nieuwe homeopatische pillen dan weer niet. Ik ben mij ervan bewust dat dat heel persoonlijk is.

Wat ik echter nog nooit heb geprobeerd zijn paddenstoelsupplementen. Ik vond het idee een beetje gek en zat er niet direct om te springen, maar ergens wekte het mijn nieuwsgierigheid en besloot ik er in ieder geval over te lezen. Pas als ik er meer over wist kon ik een besluit nemen om het wel of niet te proberen.

Reishi Spore

Anders dan bij bijvoorbeeld paddo’s (waar je misschien toch direct aan denkt) kun je van deze paddenstoelsupplementen niet gaan hallucineren. Ze bevatten geen giftige stoffen en psychotropische bestanddelen. Dat wil niet zeggen dat alle paddenstoelsupplementen ook meteen veilig zijn. Check of het supplement dat jij wilt proberen een biologische certificering heeft. Dit is belangrijk omdat paddenstoelen worden gezien als de schoonmakers van de natuur. Ze nemen alles uit hun omgeving in zich op. Als ze niet biologisch worden gekweekt nemen ze daardoor ook troep in zich op.

Ik las over de Reishi paddenstoel, deze wordt ook wel de paddenstoel van onsterfelijkheid genoemd. Een leuk weetje, maar ik wil vooral van de toenemende hooikoorts af. Uiteindelijk vond ik de biologische Reishi Spore capsules. Deze capsules bevatten de sporen van de Reishi paddenstoel. Maar waarom is juist de Reishi paddenstoel dé paddenstoel in de strijd tegen hooikoorts?

Bij een allergische reactie (zoals op pollen) geeft je lichaam automatisch histamine vrij en komt de stof terecht in je bloed, slijmvliezen en huid. De Reishi is een paddenstoel die van nature een bron van antihistamine bevat. Het heeft dus dezelfde remmende werking op de aanmaak van de histamine als de tabletjes van de huisarts.

Wanneer je voorkeur uitgaat naar een volledig natuurlijk product, dan zouden deze Reishi Spore capsules weleens een alternatief kunnen zijn.

Ik heb de capsules de afgelopen 2,5 week getest en ik merk een verbetering. In de weken ervoor moest ik mijn bril opzetten omdat ik zoveel last had van mijn ogen. In de afgelopen twee weken heb ik de bril niet aangeraakt. Ik heb niet meer geniest en gehoest en ik heb minder last van de benauwdheid. Dat is zeker niet verdwenen, maar dat ben ik gewend omdat dat met de andere pillen die ik eerder gebruikte ook het geval was. Toch heb ik er minder last van en heb ik weer meer energie.

Let op: ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan wordt het gebruik van paddenstoelsupplementen afgeraden. Neem voor meer informatie contact op met je huisarts. Doe dit sowieso wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft en je medicatie wilt gebruiken die niet is voorgeschreven door de huisarts.

Van de Reishi Spore capsules zijn overigens geen bijwerkingen bekend. Je kunt deze het hele jaar door preventief gebruiken, maar ook alleen tijdens het hooikoorts seizoen.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *