Home + Lifestyle | Mijn favoriete rituelen met de kinderen

Lifestyle | Mijn favoriete rituelen met de kinderen

Wanneer je kinderen hebt sluipen de rituelen en nieuwe tradities door de loop van de jaren jullie gezinsleven in. Dat is hier niet anders. Bepaalde gewoontes en ritueeltjes die ontstaan en niet meer weg te denken zijn binnen ons gezin. Ik besloot ze eens op een rijtje te zetten:

Het ontbijt op zondag

Het ontbijt op zondag is heilig voor ons. Die ochtenden verlopen als volgt: we gaan niet te laat uit bed, ik maak de bedden op. leg kleding klaar voor de jongens en Patrick staat in de keuken eitjes te koken en broodjes af te bakken. Daarna nemen we uitgebreid de tijd om lekker te eten en als we nog geen plannen hebben voor die dag, maken we die met elkaar aan tafel. Soms hebben Patrick en ik de avond ervoor al bedacht wat we willen gaan doen en verrassen we de jongens ermee tijdens het ontbijt. Hoe dan ook, dit ontbijt is altijd gezellig, verloopt op een vaste manier en we zouden het voor geen goud willen missen.

Ons blokje om tijdens de lockdown

Aan dit ritueel is inmiddels een einde gekomen, maar ook deze sloop erin en voor we het wisten werd het vaste prik: het wandelingetje van de jongens en mij tijdens de lockdown. Voor Milan aan zijn schoolwerk moest en ik thuis moest werken, gingen we eerst een blokje om in onze wijk. Het weer was die weken prachtig (gelukkig!) waardoor dat prima kon. Dit deden we bewust, want anders waren we de hele dag binnen omdat ik de hele dag moest werken. Na het eten gingen we weer op pad en was het rondje langer. Dan liepen we bijvoorbeeld de stad in en liet ik Floris even lekker rondrennen op de markt. Dit ga ik zeker missen!

De manier waarop ik de jongens afdroog(de)

Oké, Milan kan het inmiddels allemaal zelf, maar Floris kan ik gelukkig nog afdrogen als hij uit bad komt. Ik wikkel hem dan in een grote handdoek (vaak een witte, want die zijn bij ons thuis zo lekker groot en het staat zo schattig haha) en begin met het afdrogen van zijn haartjes en zijn gezichtje. Zo langzaam en zo zacht mogelijk en beide jongens dommel(d)en dan een beetje weg. Dit is echt ons momentje.

Op zaterdag naar de markt

Als we op zaterdag thuis zijn gaan we altijd met zijn viertjes naar de markt. We halen bepaalde broodjes bij “onze” bakker, gaan vervolgens kaas halen bij de vaste kaasboer en lopen daarna naar een andere kraam voor vleeswaren en beleg. We lopen daarvoor of erna altijd nog een rondje door de stad (vaak ervoor omdat er spullen in de koelkast moeten) en bezoeken regelmatig de winkels waar we graag komen. Het zijn niet de meest spannende zaterdagmiddagen, maar ze zijn eigenlijk ontzettend fijn.

Met de bakfiets naar school

Een jaar of vier, vijf geleden kochten we een bakfiets. Het duurde drie weken voor ik er een beetje fatsoenlijk op kon fietsen ?, maar toen dat eenmaal lukte waren de bakfiets en ik onafscheidelijk. En dat zijn we nog steeds. Inmiddels hebben we een “bakkie” en fietst Milan ernaast in plaats van dat hij erin zit. Nu zit Floris lekker in zijn stoeltje in de bakfiets en ik vind het heerlijk ze ’s morgens naar school te brengen. Voorheen kletste ik met Milan honderduit terwijl hij in de bak zat en nu is het Floris die enthousiast alles aanwijst, zingt en op zijn manier kletst. Ik hoop dat ik hem nog lekker lang rond kan rijden in de bakfiets ?.

Van rituelen naar tradities

Sommige dingen zijn geen rituelen meer, maar zijn traditie geworden. Denk aan het maken van foto’s vlak voor de verjaardagen, het mannenweekend van Patrick en Milan, ons uitje met Kerst, het bezoek aan de kerk op Kerstavond en nog veel meer van dat soort dingetjes.

Wat zijn jullie favoriete rituelen met de kinderen? Of zijn het inmiddels geen rituelen meer, maar tradities? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *