Home + Lifestyle | Ik kijk steeds minder naar het nieuws

Lifestyle | Ik kijk steeds minder naar het nieuws

Nog niet zo lang geleden kon ik mij niet voorstellen dat er mensen waren die niet of nauwelijks het nieuws volgden. Onbegrijpelijk vond ik dat, want je moet toch weten wat er in de wereld gebeurt? Je kunt daar toch je hoofd niet voor wegdraaien? Dat vind ik in zekere zin nog steeds, maar met een stuk meer nuance, want laten we eerlijk zijn: het nieuws is nou niet bepaald een gezellig programma. Dat was het nooit, maar de laatste tijd nog minder.

Negatieve gevoelens

De oorlog in Oekraïne (verschrikkelijk en zo zinloos!), de toeslagenaffaire (waarom duurt het zo lang voor die ouders en kinderen worden gecompenseerd?!), de inflatie, moord etc. Het nieuws geeft mij steeds vaker het gevoel dat de wereld een steeds naardere plek wordt om te wonen en nog maar weinig mensen echt betrouwbaar zijn. Sommige berichten hoor ik met verbazing aan, bij de ander word ik oprecht boos en van het volgende bericht alleen maar verdrietig. Kortom, een hoop negatieve gevoelens en over sommige zaken kan ik mij echt druk maken. Maar je kunt niet de hele wereld op je schouders nemen en dus probeer ik het nieuws te doseren.

Op de hoogte blijven, maar op gezette tijden

Natuurlijk sluit ik mij er niet helemaal voor af. Dat kan ik niet omdat het nieuws overal is, maar dat wil ik ook niet. Ik wil wel op de hoogte blijven. Maar mijn dag begin ik er niet meer mee. Ik ben een enorme Jan de Hoop fan, maar zelfs hij kan het nieuws niet meer leuk maken haha. Ik begin de dag lekker simpel met het delen van het artikel op Mamablogger van die dag en de tv blijft uit. Ik check de socials en ga daarna aan de slag voor een nieuw artikel, beantwoord mijn mail en als ik nog tijd heb lees ik lekker een stuk op mijn e-reader.

Als ik in de auto zit hoor ik het nieuws vaak wel, dat is dan voor het eerst die dag. Als ik fiets lees ik het later, bijvoorbeeld tussen de middag, of ik check Nu.nl even.

Iets vaker offline

Een van de voordelen van een e-reader is dat ik wat vaker offline ben. Waar ik voorheen de halve avond doelloos op mijn telefoon kon scrollen, ben ik nu of lekker aan het lezen of we kijken samen een serie. Het bevalt mij eigenlijk prima zo. Minder nieuws, minder negativiteit van anderen. Gewoon onze eigen wereld met zijn vieren.

Hoe is dat bij jullie? Kijken jullie ook minder vaak naar het nieuws nu? Of juist niet? En wat doet het nieuws met je? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Debby
  8 april 2022 / 08:24

  Ik ken t .. vooral toen covid net begon was ik elke ochtend aan t checken hoeveel besmettingen, komt t dichterbij etc.. laatst ook met de oorlog.. ik doseer mezelf ook en kijk nog 1x per dag op nos.. soms is t wel gelijk sochtends soms pas smiddags of savonds.. ik sluit me er niet voor af, maar kies ervoor ook niet constant daarmee bezig te zijn!

 2. Liesbeth Jacobs
  9 april 2022 / 10:33

  Hoi Marisca, ook ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn wat er in de wereld gebeurd. Het nieuws op de televisie kijk ik al lang niet meer. Omdat alles best heftig binnen komt is het als hoogsensitief persoon moeilijk om alles te filteren. Ik kijk daarom enkel online naar letterlijk een paar nieuws/krantkanalen. Het is ook fijner om het nieuws te volgen op de radio. Zo krijg ik minder beelden te zien. Ik merk dat ik ook opgeslorpt word om alles corona,..de stormen..en nu Oekraïne te willen volgen. Ik beperk het nu ook maar tot een 2 keer per dag en ook liefst niet meer na 20h.
  ik heb ook nog een vraagje :). Ik heb je artikel over je dweil spray/map systeem nog eens opgezocht. Ben je na een dik half jaar nog steeds tevreden en werkt hij nog goed? Ik zou ook een 2e systeem voor in huis willen aankopen. ( heb al een Vileda Turbosysteem) Zo kan ik eentje op de 2e verdieping gebruiken en de andere op de andere 2 verdiepingen.