Home + Lifestyle | Dit zijn de leukste gezinshonden

Lifestyle | Dit zijn de leukste gezinshonden

Langzamerhand zijn steeds meer gezins houdens bezig met het aanschaffen van een hond. En, dat is zo gek ook niet. Dit lieve huisdier brengt namelijk veel liefde mee in het gezin. Het zorgt ook nog eens ervoor dat kinderen een betere verantwoordelijkheid kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld aan diarree bij je hond wat een kind zal moeten oplossen. Toch is het aanschaffen van een hond best lastig. Er zijn namelijk verschillende rassen. Bij al deze rassen zijn er weer verschillende eigenschappen die wel of niet matchen met jouw gezin. Vandaar dat wij de beste gezinshonden op een rijtje hebben gezet.

Beagle

Iedereen is wel verliefd op een beagle. Met de lange en schattige oren veroverd het beestje namelijk iedereens hart. Dit ras, dat oorspronkelijk voor de jacht gehouden werd, past goed in gezinnen met actieve kinderen, aangezien deze honden stevig gebouwd zijn en nooit te moe zijn om aan een spelletje mee te doen. Ze zijn slim, vriendelijk en altijd blij. Dit zorgt er dus ook voor dat deze huisdieren vaak overweg kunnen met andere huisdieren.

Cockerspaniël

Weer een mooi ras met schattige lange oren. De Engelse cockerspaniël is een enthousiast, lief jachthondje. Hij moest altijd samenwerken met mensen, en is dan ook een echte mensenvriend. Ze zijn altijd vrolijk en dat zie je aan de constant kwispelende staart.

Labrador

Een ras die waarschijnlijk bij iedereen wel bekend is. En dat is ook niet zo heel gek. Een labrador is speels, geduldig, liefhebbend, beschermend en betrouwbaar. In feite worden zijn zachte persoonlijkheid en intelligentie alleen geëvenaard door zijn schoonheid. Ofwel; een perfecte gezinshond.

Dit is Moos, de gezinshond van mijn zus en haar gezin! 

Golden retriever

Naast de labrador (retriever) is er ook de golden retriever. Een golden retriever is vaak net iets kleiner, maar heeft wel meer haar. Het is een zelfverzekerde, slimme, vriendelijke en loyale hond. Noch agressief, noch verlegen, en extreem geduldig, wat ideaal is voor kinderen. Met het speelse karakter komt de ras van honden snel aan de beweging die hij nodig heeft.

Ierse setter

Wat opvallend is bij dit hondenras, is dat het niet heel populair is onder gezinnen. Opvallend, omdat het een perfecte gezinshond is. Ze vinden het fantastisch om bij mensen in de buurt te zijn, met kinderen te spelen en ze genieten ervan om te trainen. Ze willen eindeloos spelen en zijn altijd in voor een stoeipartij. Een perfect voorbeeld van een mensenhond.

Hebben jullie een hond? Zo ja, welk ras?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *