Home + Diary | Overdracht, benauwd, nieuwe oprit, thuisonderwijs en nog veel meer!

Diary | Overdracht, benauwd, nieuwe oprit, thuisonderwijs en nog veel meer!

De kop is eraf. De eerste week van januari zit erop net als de eerste week thuisonderwijs. Hoe ging het bij jullie? Hier ging het redelijk, maar ik had dan ook het geluk dat Patrick nog deels vrij was en de jongens twee dagen naar opa en oma gingen. Dat is dus makkelijk praten haha al werd het later wel stress hoor. Verder hadden we maandag de sleuteloverdracht, werd de oprit eindelijk netjes gemaakt en genoten we van een heerlijk weekend. Kijken jullie mee naar onze week?

Maandag

Goedemorgen! We beginnen de week met een gekke dag: de sleuteloverdracht van ons huis! Even een blije selfie voor de spiegel dus 😉 We zijn er zelf niet bij, maar Patrick gaat wel naar de eindinspectie. Die verloopt vlot waarna de kopers naar de notaris gaan. Wij mogen vanwege corona niet mee, maar we hebben de notaris een volmacht gegeven. Het notariskantoor ligt letterlijk om de hoek van mijn werk en het is een gek idee dat daar het huis wordt gepasseerd waar je 12 jaar hebt gewoond, maar er niet bij bent. Je hebt dus geen idee wanneer er getekend is. Na het tekenen ontvangen we een appje van de kopers en een uurtje later de akte van de notaris. Het zit erop!

Ik heb mijn collega’s beloofd te trakteren dus ik loop in alle vroegte bij de bakker om gebak te halen.

Ondertussen wordt er thuis keihard gewerkt om de oprit netjes te maken. Toen we hier kwamen wonen lag er een looppad en lagen er twee banen met tegels om je auto op te zetten. De rest was zand. De eerste dag dat we hier kwamen reed ik de tegels er al uit en de oprit zag er niet uit. Daarnaast liep je constant het zand naar binnen. Een oud-collega van Patrick is voor zichzelf begonnen en hij kwam met een collega de oprit doen! Toch nog een flinke klus.

Met dit als eindresultaat! Het zand moet nog inregenen en ik mag de auto twee dagen niet op de oprit parkeren, maar dat is natuurlijk prima. Dit is een veel beter gezicht dan zand en onkruid. Bij de poort komt nog een afscheiding van steenschotten. Tenminste, dat wil ik graag, maar dan hebben we wel weinig ruimte voor de autodeur aan die kant. Even over nadenken nog. In ieder geval zijn we hier al heel erg blij mee!

Dinsdag

Ik ben al een paar maanden wat benauwd. Hier ben ik mee bekend en ik heb er ook medicijnen voor. Ik heb er echter het meest last van in de zomermaanden omdat het dan samenhangt met mijn hooikoorts. Nu bleef het hangen en ik was er niet gerust op. Helemaal niet toen ik ging Googelen 🙈. Ik mag langskomen en mijn longen klinken gelukkig goed. Ook mijn hartslag is prima en de huisarts kan mij gerust stellen. Hij denkt dat het te maken heeft met mijn houding en hoe ik zit. Ik zit nogal ineengedoken achter de computer en dat komt de ademhaling niet ten goede. Ook een allergie zou mee kunnen spelen, maar dat is jaren geleden al getest. Ik blijf de medicijnen gebruiken en ga op mijn houding en ademhaling letten.

Patrick heeft nachtdienst gehad en is vandaag overdag vrij. Ik werk thuis en besluit tussendoor een rondje te lopen door de wijk. Even achter het scherm weg en frisse lucht inademen 😉. Podcast op en lopen maar, heerlijk, ik moet dat echt vaker doen.

Eenmaal thuis begint Milan aan zijn gehaktballen voor het avondeten. Ze zijn weer heerlijk!

Woensdag

De ochtend begint gezellig, want er komt een oud-collega op de thee. We hadden elkaar al een hele tijd niet gesproken, het was gezellig!

Daarna komt de Coolblue met onze nieuwe tv. We hadden gehoopt een tv in de winkel te kunnen kopen, omdat je toch eerst de beeldkwaliteit wil zien, maar dat gaat hem voorlopig niet worden. Daarom besloten we hem online te bestellen. Op basis van de recensies én omdat we hem supergaaf vinden, kozen we voor deze Samsung QLED the Frame en wat is ‘ie mooi! We zijn er zo blij mee!

Een vriendje van Milan is jarig en we rijden erlangs om een cadeautje te brengen. Ik pak deze nog even snel in.

Eenmaal thuis knalt Floris de voordeur open tegen de deur van de warmtepomp. Shit! Dit gaan we uiteraard weer mooi fixen.

In de middag wordt mijn nieuwe bureaustoel gebracht. Deze heb ik gekregen voor een artikel. Mijn werkplek krijgt steeds meer vorm, maar nog niet alles is binnen. De levertijden zijn momenteel overal een stuk langer.

De ruimte op zolder is zo fijn!

Donderdag

Het duurt nog even voor mijn nieuwe bakfiets er is, maar gelukkig kan ik met de auto naar mijn werk. Extra fijn omdat het ook regent.

Ondertussen hebben de jongens het maar goed bij opa en oma en worden ze verwend met een ritje naar de Mac.

Al mag ik ook niet klagen, want we hebben een digitale nieuwjaarsborrel van het werk en hebben daarvoor een pakketje met lekkers thuis gekregen. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik moest verwachten, maar het was echt heel erg leuk!

Vrijdag

We beginnen de ochtend zo. Ik ben heel even bang dat het aan de nieuwe tv ligt, maar dat blijkt niet zo te zijn. Er is sprake van een landelijke storing.

Gisteren was de digitale nieuwjaarsborrel van mijn werk en daar hoort altijd een verloting bij. Ik win deze fles sap en een bakje chocoladenoten.

Op weg naar huis maak ik deze foto. Prachtige lucht, wel jammer van de brug die open staat 😅.

Yes, het heeft even geduurd, maar mijn iMac is binnen! We installeren hem ’s avonds nog en hoewel ik mij nog zo voor had genomen dat niet meer te doen, ging het best snel en was het toch fijn dat ik er daarna mee aan de slag kon. Ik kan nu eindelijk boven werken!

Zaterdag

Volgens mij hadden we dringend sokken en ondergoed nodig haha. Normaal koop ik dit één keer in de zoveel tijd bij de HEMA, maar nu bestelden we het. Ook prima, maar ik merk dat ik het steeds meer gedoe begin te vinden al die pakketjes en het feit dat je de spullen niet eerst even kunt bekijken in de winkel. Maar goed, alles voor het goede doel en dat is het uitroeien van het virus.

We wandelen weer een rondje door de wijk, wat wonen we toch mooi! We proberen zoveel mogelijk te wandelen en verder blijven we echt zoveel mogelijk binnen.

Zondag

‘Mama, wil jij een foto maken dat ik zoet aan het spelen ben?’ Uh, oké. Tuurlijk jongen. Het werd deze ondeugende foto…

We maken aan het einde van de ochtend een korte wandeling in het Kralingse bos.

Eenmaal thuis ben ik druk met het zemen van alle ramen, de vloeren dweilen en bloggen. Ondertussen komen er wat pakketjes binnen die we hadden besteld. Een muismat, de zindelijkheidsbox en een regenhoes voor onze barbecue. Komende week beginnen ze aan de tuin en daarna staat de barbecue buiten. In het oude huis stond ‘ie onder de overkapping, hier hebben we die helaas niet waardoor we even een goede hoes hebben besteld.

Patrick is pas de 20e jarig, maar ik heb zijn cadeau eerder besteld zodat ik zeker wist dat het op tijd binnen zou zijn. Hij staat buiten te kletsen met de buren en ziet mij binnen in de weer met de bestelde pakketjes waardoor ik dit niet in kan pakken. In plaats daarvan maak ik dit maar even snel. Verstoppen tot zijn verjaardag heeft namelijk geen zin én hij ziet vroeg of laat op de rekening dat ik wat heb besteld en dan weet ‘ie ook wat het is.

Verrassing!

Zo, dit was onze week! Hoe was die van jullie?

liefs

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties

 1. Christine
  11 januari 2021 / 06:30

  Mooie selfie in je nieuwe badkamer 🤗 fijn dat de overdracht nu rond is!
  Zo toevallig, afgelopen week viel hier de folder van Wehkamp op de mat met reclame voor de nieuwe Samsung Frame en ik was dus ook op slag verliefd! Die staat hier dus op het lijstje zodra onze tv vervangen moet worden (7 jaar oud, kan morgen of over een paar jaar pas zijn 😊).. goede keuze, ziet er echt prachtig uit bij jullie!
  Leuk dat de borrel online je alles meeviel. Mijn werkgever had in december een borrelpakket geregeld via het Gouds kaaspakhuis, was toen een heel leuke verrassing aangezien we in Soesterberg zitten en de huidige commandant uit Brabant komt, dus niet persé voor de hand liggend dat je een pakketje uit je eigen woonplaats krijgt 😉
  We hadden hier een pittige week met mijn vitale beroep dat gewoon doorgaat en mijn man die dus drie dagen voor de meisjes moest zorgen en z’n eigen werk had.. ik heb me ingesteld op nog vier weken thuisonderwijs, maar hoop toch écht dat ik iets met mijn werkgever kan regelen zodat ik ook 1 van de 3 werkdagen thuis kan zijn om de zorg en opvang van de kinderen met mijn man te verdelen.. dat ga ik vandaag proberen voor elkaar te krijgen.. succes ook weer bij jullie deze nieuwe (werk-)week!
  Oja, en vervelend van die benauwdheid, het klinkt ook net een beetje als bij mijn man. Die krijgt, als hij te weinig inspanning heeft gehad ook een benauwd gevoel op de borst en is daarmee in het verleden bij de huisarts geweest, die gaf aan dat het dan echt een indicatie is dat hij meer moet bewegen en dat klopt tot op heden ook steeds als mijn man weer benauwd is.. hij heeft nu de app Ommetje geïnstalleerd van de hersenstichting en loopt dan voor de lunchpauze even 20 minuten stevig door de wijk rond. Behalve op mijn werkdagen met de kids, dan is stevig rondwandelen er niet bij en maakt hij er een half uur van in hun tempo 😉

  • Marisca
   Auteur
   17 januari 2021 / 21:37

   Dank voor je heerlijke reactie. Vind het altijd leuk een kijkje terug te krijgen in jouw leven. Voelt een beetje als een penvriendin van vroeger waarbij je elkaar op de hoogte hield. Ons pakketje was ook van het Gouds kaaspakhuis, voor ons niet zo bijzonder, want ik werk in Gouda, maar wel heel leuk van jouw werk!

   Heb je inmiddels al wat kunnen regelen op je werk?

   En bedankt voor de tip wat betreft de app, ik ga daar ook even naar kijken.

   • Christine
    23 januari 2021 / 11:07

    Dag penvriendin 😊
    Er zat wat vertraging op de lijn want ik zie je berichtje nu pas 😶
    Hoop dat het al wat beter gaat met de benauwdheid, het kan je behoorlijk belemmeren in je functioneren 😘
    Op mijn werk krijg ik nu 1 dag van mijn 3 werkdagen verlof, bijzonder fijn omdat Jonathan als beleidsmaker veel adhoc bezig is geweest met alles rondom de steunpakketten voor ondernemers en dat is nauwelijks te doen met de kinderen thuis erbij (de jongste presteerde het pas nog om die leuke rode knop van het stekkerblok in te drukken tijdens een overleg 🙈)..

    • Marisca
     Auteur
     25 januari 2021 / 08:24

     Wat fijn dat dat geregeld kan worden zeg! Neeee, dat is vele malen erger dan een overleg doen met een dinosaurus op je hoofd 😅.