Home + Lifestyle | Deze boeken las ik als kind zelf heel graag

Lifestyle | Deze boeken las ik als kind zelf heel graag

Vorige week scoorde ik bij de Intratuin een paar leuke boeken voor Milan. Deze kostten maar €3,99 per stuk, een koopje voor leuke kinderboeken. Ook voor Floris namen we nog een boek mee. Nu was ik heel enthousiast, maar Milan liep er niet zo warm voor. Hij vond het leuk, maar we moeten hem echt wel stimuleren om te lezen. Hij kan het gelukkig heel goed anders hadden we er nog meer bovenop moeten worden zitten denk ik. Dit deed mij denken aan vroeger. Ik verslond boeken en er was zelfs een tijd waarin ik mijn zakgeld liever uitgaf aan boeken dan aan kleding en schoenen ?. Toen ik op mijn 18e met mijn moeder en stiefvader verhuisde is er een doos met boeken kwijtgeraakt. Uitgerekend de doos met alle favorieten. De afgelopen jaren heb ik op vrijmarken en rommelmarkten een aantal van deze boeken gevonden en weer gekocht, maar er was één boek dat ik nooit kon vinden, tot afgelopen weekend…

Van Kippenvel tot Tina Toppers

Ik was gek op series en had ze dan op volgorde in mijn boekenkast. Ik vind het bijna jammer dat ik daar geen foto’s meer van heb haha. Mijn favoriete boeken waren die uit de Kippenvel reeks (en dan had je ook nog de serie) en de Tina Toppers. Ik vond ze fantastisch. Zodra er een nieuwe uitkwam rende ik weer naar de winkel. Die liefde voor boeken is gebleven. Als er nu een nieuwe Jill Mansell of Sophie Kinsella uitkomt ben ik hartstikke gelukkig ☺️

Terug naar de kinderboeken, de Tina Toppers waren niet alleen leuk om te lezen, maar ze zagen er ook heel leuk uit. Ze waren heel vrolijk gekleurd net als de Tina’s zelf in die tijd en tijdschriften als Fancy. Zelf had ik onder andere deze:

Herken je ze nog? Ik ken de verhaallijnen niet meer, maar de kaften herken ik zo. En het leuke is dat ze gewoon via Bol.com te bestellen zijn. Tweedehands weliswaar, maar dat maakt het niet minder leuk.

Hotel Rozebottel

Drie vriendinnen en één van hen woont met haar bijzondere gezin in het hotel dat haar ouders runnen. De vriendinnen heten Lucy, Carrie en Nicole en het hotel heet Hotel Rozebottel. Via een vriendinnetje in de straat leerde ik deze boeken kennen en in no time had ik de hele serie uit. Ik zat toen in groep 8 en mijn zus en zwager hadden net het huis gekocht waar ik nu in woon. Terwijl zij aan het klussen waren zat ik hier in de tuin volop te lezen. Inmiddels zijn we ongeveer 12 jaar verder, is het ons huis en liggen de boeken hier boven in de kast en probeerde ik Milan laatst enthousiast te krijgen voor deze boeken. Tevergeefs, maar ik ben in ieder geval blij dat deze boeken bewaard zijn gebleven.

Ook deze boeken vind je nog tweedehands bij Bol.com. Deze zijn echt tijdloos al is het taalgebruik van nu wel anders.

Het zal je zus maar zijn

Een van de boeken die mij altijd is bijgebleven is ‘Het zal je zus maar zijn’ van Tina Oaks. Ook deze is kwijtgeraakt tijdens de verhuizing destijds en ik heb hem nooit terug gevonden. Tijdens rommelmarkten hield ik mijn ogen open en ook online heb ik ernaar gezocht. Tevergeefs. Totdat ik voor deze blogpost een plaatje zocht van dit boek en ik erachter kwam dat ook deze te koop is op Bol. Ik had alleen het eerste deel, maar het is een reeks van zes boeken. Ik heb er nu drie besteld en wil ze van de zomer weer gaan lezen. superleuk!

Het boek gaat over twee meiden waarvan de één uit Limburg komt en de ander uit Amsterdam. Ze worden elkaars stiefzussen omdat de moeder van de één trouwt met de vader van de ander. Ze verschillen enorm van elkaar en merken meteen al dat het niet klikt tussen hen. Wanneer de sportieve Esther verliefd wordt op de jongen waar Daphne al jarenlang stiekem verliefd op is, lijkt het erop dat het niet meer goed gaat komen tussen hen.

Ik weet niet wat het is, maar dit boek heb ik nog keren gelezen. Ik smulde ervan en weet zelfs nog waar ik hem kocht: op een boekenmarkt in een verpleeghuis. Die boekenmarkt was altijd heel druk bezocht en ik ging er altijd met mijn ouders heen. Ik denk dat ik het voor een kwartje gekocht heb haha. Leuk weetje: het verpleeghuis bestaat niet meer, maar ik werk al ruim 14 jaar voor dezelfde zorgorganisatie en voor deze functie ben ik nog ingewerkt in dat gebouw. Niet lang daarna werd het gesloopt. Goede herinneringen dus ?.

Binnenkort krijg ik de boeken uit deze reeks binnen en kan ik weer gaan lezen. Heerlijk om weer eens in de oude boeken te duiken.

Wat las jij vroeger graag en herken je deze boeken ook nog of juist niet?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 13 mei 2020 / 13:31

  Het zal je zus maar zijn, daar heb ik ooit 1 boek van gekocht in de bibliotheek als afgeschreven boek, maar verder hadden ze helemaal niks uit die serie, dus ik heb nog altijd maar 1 boek gelezen. En niemand kende het verder, dus ik vind het extra leuk om hem nu bij jou tegen te komen 😛

  • 13 mei 2020 / 15:50

   Ik wist het ook niet en kwam er ook achter dat weinig mensen het kenden. Toch blijkt het toen een populair boek geweest te zijn en bestaat de reeks uit vijf of zes boeken. Leuk om eindelijk iemand tegen te komen die het ook heeft gelezen! Ik heb hem inmiddels binnen en heb een ander deel ook binnen nu. Ik heb er wel zin in om het weer te lezen.

 2. 17 mei 2020 / 16:36

  Oh sommige heb ik ook zeker gelezen! Ik was meer van de Oolijke tweeling en de Nancy Drew boeken.

  • 18 mei 2020 / 06:29

   Ja, de Olijke Tweeling ken ik ook en daar heb ik er ook een aantal van gelezen. Nancy Drew ken ik alleen van naam, die las ik dan weer niet. Waren die ook leuk?