Home + Lifestyle | De 25 food vragen tag

Lifestyle | De 25 food vragen tag

Eigenlijk schrijf ik zelden tot nooit over eten, laat staan dat ik recepten deel. Dat laatste zal ook niet snel gebeuren (behalve dan voor een traktatie bijvoorbeeld) omdat ik een behoorlijke hekel heb aan koken. Van lekker eten houd ik dan weer wel haha. Ik ging daarom op zoek naar inspiratie voor een artikel en kwam deze 25 food vragen tag  van ‘Uit Paulines Keuken‘ tegen. Een leuke manier om het over verschillende soorten eten en drinken te hebben en te delen waar ik wel of juist helemaal niet van houd. Ook deel ik het één en ander over waar de kinderen van houden. Lees je mee?

1. Wat is je favoriete ontbijt?

Dat zijn hotelontbijtjes! Lekker kiezen uit een uitgebreid buffet, heerlijk! We blijven dan lang zitten en genieten er dan zo van. Op zondag bakt Patrick altijd broodjes en kookt hij eitjes, ook superlekker en is inmiddels echt traditie geworden. Op de andere dagen van de week ontbijt ik met magere yoghurt met muesli en een mais rijstwafel met iets erop.

Voor de jongens smeer ik ’s morgens twee bruine boterhammen. We wisselen zoet en hartig beleg met elkaar af. Vandaag een boterham met hagelslag is morgen wat hartigs.

2. Hoe drink je je koffie?

Ik drink niet zoveel koffie behalve op mijn werk. We hebben daar super lekkere latte’s en ik mag er één per dag van mijzelf. Als we ergens wat gaan drinken bestel ik ook weleens een speciale koffie. Bij De Chocoladefabriek in Gouda is de Rockin’ Rolo favoriet, dat is een koffie met karamel en chocolade.

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Carpaccio of filet american. Ik eet het echter steeds minder, omdat ik veel buikpijn kreeg na het eten van rauw vlees. Ik at dan ook regelmatig filet en carpaccio. Ik besloot te minderen en merkte een behoorlijk verschil. Sindsdien eet ik het nog maar heel zelden en dan smaakt het eigenlijk nog lekkerder.

4. Soep of salade?

Soep! Ik ben echt gek op soep en eet dat het liefst iedere dag. Op mijn werk mogen we iedere dag gratis een kom soep pakken dus ik eet veel verschillende soorten soep. Op woensdag maak ik thuis altijd verse tomatengroenten soep. We eten dan altijd vroeg omdat we daarna naar het zwembad moeten. Ook is het dan lekker om wat lichts te eten. Milan vindt soep daarentegen helemaal niets. Dat geeft nog weleens discussies aan tafel.

5. Wat is je favoriete kookboek?

Die heb ik niet, omdat ik koken dus helemaal niets vind. Ik heb wel een receptenmap met allerlei recepten voor lekkere hapjes. Die vind ik dan wel weer leuk om te maken.

6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ik zou gek worden zonder kaas en bitterballen dus dan nooit meer zoet. Maar nooit meer chocolade vind ik ook moeilijk hoor.

7. Welke keuken (land) is je favoriet?

Ik denk de Italiaanse keuken. Heel cliché, maar ik houd echt van Italiaans eten. Pasta zou ik ook zo iedere dag kunnen eten, heerlijk!

8. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Chips en borrelnootjes in alle smaken. Je maakt mij zielsgelukkig met een fijne film of serie op Netflix en een lekker bakje chips erbij. Heel burgerlijk en kneuterig, maar ik vind het fijn. Als we ergens neerstrijken op een terrasje, bestellen we vaak een bittergarnituur, ook zo’n guilty pleasure ?

9. Wie is je grootste inspiratiebron?

Op het gebied van eten? Die heb ik eigenlijk niet. Sorry, zou niemand kunnen bedenken.

10. Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan! Ik zei het eerder al, ik vind koken echt verschrikkelijk dus als het aan mij zou liggen (en niet aan mijn portemonnee) zou ik het liefst iedere dag uit eten gaan of eten bestellen. Dat kan natuurlijk niet dus kook ik wel. We eten dan het meest Hollandse pot omdat Milan best een moeilijke eter is en het liefst aardappels, groente en vlees eet.

11. High end of Low profile?

We houden van lekker eten, maar het hoeft niet duur of exclusief te zijn.

12. Wat is je lievelingsrestaurant?

We lunchen graag bij Gewoon Gouds of Gouds Glas. ’s Avonds eten we graag bij Vidocq of Casa Chow in Gouda. Stuk voor stuk aanraders in Gouda!

Casa Chow in Gouda

13. Boodschappen doe ik bij…

De Appie! We bestellen iedere week boodschappen bij Albert Heijn en dat wordt op vrijdag of zaterdag thuis bezorgd. Mochten we nog iets zijn vergeten, halen we dat in de stad. Meestal bij de Coop. Oh ja, we rijden een enkele keer ook nog weleens naar de Jumbo.

14. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Dat vind ik een lastige vraag, want ik vind heel veel lekker. Van een lekkere pasta met geitenkaas tot carpaccio. Maar als ik moet kiezen vind ik een goede carpaccio en een kaaskroket stiekem toch het lekkerst ☺️.

15. Wat is je favo cocktail?

Sorry, ik ben waarschijnlijk heel erg suf, maar ik heb geen favo cocktails, want ik drink ze eigenlijk nooit ?. Ik drink overigens wel een wijntje, maar gekker dan dat wordt het niet haha.

16. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Geen idee wie Heston is, maar George heeft een Nespresso net als wij, dus dan mag George nieuwe cupjes komen brengen.

17. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een oven, zout, olie en boter en kaas. Kaas is altijd goed.

18. Mijn favo snack is…

Een kaaskroket! Ze zijn niet overal verkrijgbaar, maar wat zijn ze lekker! Oh, en nacho’s, ook zalig ?.

19. Wat zit er op jouw pizza?

Heel veel groente, champignons en als het kan ook nog salami. We eten zelden pizza, maar ik vind het wel heel erg lekker. Patrick bestelt steevast een pizza tonijn, maar dat lust ik dan weer niet.

20. Wat lust je echt niet?

Tonijn dus haha. Ik lust echt geen kip. Ik ben één van de weinigen denk ik die geen kip lust. Ik vind het gewoon niet lekker in welke vorm dan ook. De mannen hier in huis vinden kip daarentegen heerlijk en eten er dan ook veel van. Milans favoriete snacks zijn kipnuggets.

Zelf ben ik overigens geen echte vleeseter. Niet uit principe, maar ik ben er gewoon niet zo gek op. Wild lust ik bijvoorbeeld al helemaal niet.

21. Mijn favoriete foodblog is…

Sorry, ook die heb ik niet. Ik zoek zelden recepten op.

22. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Geen idee, ik ben niet zo’n gekke eter dus hier geen gefrituurde sprinkhanen, vogelspinnen en slakken. Ik ben niet van de culinaire uitspattingen.

23. Wat staat er op je food bucket list?

Een food bucket list? Die heb ik niet, sorry.

24. Wat is je favo foodfilm

Geen idee, zijn er foodfilms dan? De enige die ik kan bedenken is ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ ?.

25. Ik kan niet leven zonder…

Lekker eten. Gewoon, alles wat we lekker vinden en genieten van het leven. Dat is uiteindelijk toch wat we allemaal willen?

Ik ben heel benieuwd of jij je in deze antwoorden herkent en hoe jij deze food vragen zou beantwoorden.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 9 september 2020 / 20:00

    Wat een leuk idee zo’n tag! Ben nu wel benieuwd naar het restaurant!