Home + Kids weer naar school? Zo maak je de eerste periode weer helemaal top!

Kids weer naar school? Zo maak je de eerste periode weer helemaal top!

De vakantie is over en de kinderen gaan weer naar school. Een moeilijke maar ook vaak leuke periode! Kinderen die weer in een nieuwe klas bij een nieuwe docent zitten zijn vaak een beetje gespannen, maar gaan er ook vol enthousiasme in. Natuurlijk doe jij er alles aan om jouw kind vol vertrouwen naar school te sturen. Wil jij weten hoe je deze stressvolle maar thuis leuk kan maken? Ik geef je een paar tips. 

1. Laat schoolspullen bedrukken 

Het is natuurlijk heel erg leuk om gepersonaliseerde spullen mee te geven aan jouw kind. Zo kun je tassen bedrukken of mokken bedrukken. Superleuk is het om dit te doen voor de hele klas. Dus trommel alle moeders en vaders open geef ieder kind dezelfde, gepersonaliseerde tas. Zo creëer je een eenheid in de klas. 

2. Plan een adem-momentje in

Wanneer je kinderen terugkomen van school zullen ze vol energie zitten van de nieuwe indrukken die ze hebben meegekregen. Het is daarom goed om vanaf het begin een adem-momentje met je kinderen in te plannen. Dit betekent niet dat je ademhalingsoefeningen met ze hoeft te doen, maar het is wel goed om even stil te staan bij de dag. Ga met je kinderen rond de tafel zitten, drink iets en geef ze een stuk fruit. Tijdens dit momentje kan ieder kind vertellen over zijn of haar dag. Zo weet jij wat er allemaal speelt op school en leer je je kinderen te relativeren. Daarna kunnen ze natuurlijk weer lekker spelen of huiswerk maken. 

3. Zorg voor ritme 

In de vakantie zal dit niet vaak gebeurd zijn, maar als je kinderen weer naar school gaan, is het goed om ze weer aan een vast ritme te laten wennen. Zorg dat ze iedere ochtend ongeveer op dezelfde tijd opstaan en iedere avond rond hetzelfde uur in bed liggen. Daarnaast is het goed om met je kinderen een agenda te maken. Zo kunnen ook je kinderen zien wanneer ze bijvoorbeeld naar zwemles moeten en wanneer oma komt oppassen. Niet alleen heel handig, maar ook goed voor de ontwikkeling. Een kind leert hierdoor namelijk plannen. 

4. Herhaal wat ze leren op school 

Herhaling en herkenning is goed voor de ontwikkeling van een kind. Daarom is het goed om dingen die je kinderen op school geleerd hebben te herhalen. Dit zorgt ervoor dat ze dingen herkennen, verwerken en sneller leren. Vraag gerust aan de juf welke thema’s er in welke week op de planning staan. Zo kun jij je helemaal goed voorbereiden. 

Met deze 4 tips worden de eerste paar schoolweken vast een stuk makkelijker. Succes en vergeet niet te genieten!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 9 september 2020 / 20:02

    Dat laatste puntje vind ik nog best lastig… Hier en nieuwe basisschool (pleeg)moeder en ik heb géén idee van wat ze op school eigenlijk doen?!! Hoe geef je dat herhalen dan vorm?