Home + Lifestyle | 5x onze toekomstdromen

Lifestyle | 5x onze toekomstdromen

Soms denk ik weleens dat ik te oud word voor toekomstdromen. Onzin natuurlijk, want ik ben pas 36 dus als het een beetje meezit ben ik nog niet eens op de helft van mijn leven (laten we het hopen haha). Dat betekent dat we hoe dan ook nog volop plannen voor de toekomst kunnen maken. Dat maakt het leven in ieder geval een heel stukje leuker! Wat onze toekomstdromen zijn voor onszelf en voor onze kinderen, lees je hieronder.

1. De wereld verder ontdekken met elkaar

Herinneringen maken met zijn vieren is ons hoofddoel en dat betekent dat we ook samen een stukje van de wereld willen ontdekken. Nu zijn we niet van die wereldreizigers, maar er staan best wat bestemmingen op onze bucketlist. Die zouden we graag met de jongens willen bezoeken. We hebben al heel wat mooie herinneringen in Nederland gemaakt, ook met mijn ouders erbij, nu is de rest van de wereld aan de beurt haha.

2. Een huis dat op den duur ook een thuis wordt voor aanhang en eventuele kleinkinderen

Het is geen geheim dat we op zoek zijn naar een nieuw huis. Het wordt ons derde en hopelijk laatste koophuis en we zijn op zoek naar een huis waar we niet alleen lang met zijn vieren kunnen wonen, maar waar we ook oud kunnen worden. Een echt thuis waar we met veel plezier zullen wonen. En als de jongens dan thuiskomen met een partner hoop ik dat die zich net zo thuis voelen. Ik hoop dat we ooit nog kleinkinderen zullen krijgen en zie de gezellige logeerpartijtjes wel voor mij hoor. Lijkt me zo mooi om mee te maken en dan hoop ik dat wij net zo’n opa en oma worden zoals mijn ouders dat nu zijn voor onze jongens.

3. Een schonere en mooiere wereld

Dit klinkt als een enorm containerbegrip en misschien ook wat suf, maar dit hoop ik oprecht voor onze jongens en hun eventuele kinderen. Ik realiseer mij steeds vaker dat de wereld lang niet altijd een fijne plek is en ik maak me oprecht zorgen over de manier waarop we met elkaar omgaan. En niet alleen met elkaar, maar ook met onze omgeving en de wereld. Laten we toch zuinig zijn op wat we hebben. Wat mij betreft zijn we te gast op deze wereld, laten we dan in ieder geval een goede indruk achterlaten. Dat betekent dat we ook duurzamer moeten gaan leven. We wonen nu gelukkig in een heel duurzaam huis en laten de auto zoveel mogelijk staan. We scheiden ons afval, onze tuin is zo groen mogelijk en ook qua kleding kopen we veel minder fast fashion. Het kan nog beter, maar we doen ons best.

Nu is onze auto geen elektrische auto, dat zouden we op termijn wel willen. Er eentje kopen is echt te duur en leasen zou van behoorlijke invloed zijn op ons hypotheekbedrag dus voorlopig is dit nog niet haalbaar. Toch hebben we het er soms wel over. Dan kijken we naar laadpaalinformatie en kijken we naar de kosten. Die zouden we er redelijk snel uit hebben denken we. En we hebben genoeg zonnepanelen waardoor het laden zelf ook niet zoveel kost. Het ligt aan de elektrische auto die je voor ogen hebt, maar stel dat je kijkt bij ‘laadpalen Tesla‘ dan zie je dat ook daarvoor veel mogelijkheden zijn. Dat biedt toch perspectief. Wij gaan eerst voor een huis, maar hopen daarna te kunnen kijken naar de mogelijkheden voor een elektrische auto.

4. Samen oud worden

Mijn vader was 59 jaar toen hij overleed, nu 19 jaar geleden. Ik weet daardoor helaas maar al te goed dat samen oud worden met je partner geen garantie is, maar ik hoop zo dat het ons gegund is. We zijn dit jaar 18 jaar samen en 12 jaar getrouwd. Wat mij betreft komen daar nog minstens 18 jaar bij. We zien wel hoe het loopt, maar ik hoop dat we samen onze jongens zien settelen en samen onze eventuele kleinkinderen in onze armen kunnen houden. Dat zou de ultieme rijkdom zijn.

5. Het allerbelangrijkst: dat de kinderen een fijn en gelukkig leven leiden

Maar boven alles hoop ik dat ik onze jongens gelukkig en veilig opgroeien en daarna een heel fijn en gelukkig leven leiden. Ik hoop dat ze gelukkig zijn met wat ze gaan doen, dat ze weten dat ze alles kunnen worden wat ze willen en dat ze bij ons mogen zijn wie ze zijn. Dat ze altijd bij ons terecht kunnen, maar ook in staat zijn hun eigen leven te leiden op een eerlijke manier. We hopen we ze een goede basis mee te geven waar ze later op kunnen bouwen. Uiteindelijk is dit toch het allerbelangrijkste. Iemand zei mij ooit dat we onze kinderen te leen hebben en daarna hopen we maar dat er wat van de opvoeding is blijven hangen. Dat vat het wel zo’n beetje samen haha.

Wat zijn jouw toekomstdromen? Ik ben benieuwd!

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *