Home + Wonen | Na de zomer oriënteren op een eventueel nieuw huis

Wonen | Na de zomer oriënteren op een eventueel nieuw huis

Van de week was mijn broer jarig en terwijl we lekker buiten zaten in het zonnetje vroegen zowel mijn broer als mijn zus hoe het staat met de zoektocht naar een huis. Er wordt nog veel gebouwd in onze wijk en er gaan weer twee nieuwe projecten in de verkoop. Zat daar misschien iets bij voor ons? Het antwoord is ‘ja, misschien wel’. Tijd om jullie weer even bij te praten!

Leuk, maar ook spannend

Het klinkt allemaal heel erg leuk: je schrijft je in voor een nieuwbouwproject en met een beetje geluk krijg je het huis van je dromen toegewezen. Ondertussen ga je aan de slag met de hypotheek en een jaar later wonen jullie met elkaar in jullie droomhuis. Dat zou dan zo ongeveer de korte versie zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het spannend vind om weer voor een huis te gaan. Ook vanwege de huidige economie. Storten we toch met zijn allen weer in een recessie en moeten we daarom nog even wachten of is dat niet zo en vissen we straks weer achter het net als we lang(er) wachten? We weten het allemaal niet en dat vind ik heel erg lastig. En als we dan ingeloot worden voor het huis dat we graag willen, dan zitten we op den duur toch met dubbele woonlasten. Best lastig met die flinke huur van ons of valt dat wel mee? Ik begrijp heel goed dat ik die vragen neer moet leggen bij een hypotheekadviseur, maar ergens vind ik de uitkomst spannend. Wat nu als er toch minder mogelijk is dan we dachten? Dan is het ook weer zo’n teleurstelling.

De andere kant is dat je met stil zitten helemaal niets opschiet en een huis komt niet aanwaaien. Ook niet als je een prima inkomen hebt. Ik weet het allemaal, maar vind het gewoon heel spannend en durf er op de één of andere manier ook niet echt voor te gaan.

Toch kritisch

Tegelijkertijd is het ook zo spannend omdat we er echt voor willen gaan. Dit zou ons derde koophuis worden en hiervan hopen we dat dit het huis wordt waar we oud kunnen worden. We zoeken een toekomstbestendig huis waar ook de jongens een eigen plek hebben als ze ouder worden. Het woningtekort is niet 1, 2, 3 opgelost en ik zie onze oudste ook niet op zijn 20e de deur uit gaan en een huis kopen zoals wij destijds konden. Dan zou het fijn zijn als we voor hem toch een plek kunnen creëren waar hij voldoende privacy heeft en we er misschien een kleine extra douche in kunnen maken.

We zoeken dus naar een toekomstbestendig huis. Voor de jongens, maar ook voor ons. Als we op het punt belanden dat we aan de slag moeten met traplift prijzen vergelijken, dan is het fijn als dat zou kunnen in ons droomhuis. En misschien willen we wel een traplift zonder stoeltje 😉 Het klinkt misschien gek en je moet dit niet te serieus nemen, maar we kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor wanneer we ouder worden. Nu nog lang niet aan de orde en dit moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen, maar hier willen we lang blijven wonen. Dat betekent dat we ook wel wat kritisch zijn.

Ik vind het spannend, maar na de zomervakantie willen we de eerste stappen richting ons droomhuis zetten. Uiteraard houd ik jullie dan ook op de hoogte!

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *