Home + Lifestyle | 5x onze slaaprituelen

Lifestyle | 5x onze slaaprituelen

Volgens mij hebben we allemaal wel van die slaaprituelen die we iedere dag steevast doen voor de gaan slapen. Of misschien heb je wel bepaalde wensen en eisen wat betreft het beddengoed. Slapen is heerlijk en ik denk gewoon dat we dat het liefst doen op ons eigen manier. Ook wij hebben van die vaste slaaprituelen. Ze zijn niet gek, maar horen heel erg bij ons.

1. Pas naar bed gaan als we bij de jongens hebben gekeken

Voor we überhaupt in bed stappen checken we eerst of alles nog goed gaat met de jongens. Ik ga echt niet naar bed als ik niet bij ze heb gekeken. Dat voelt dan simpelweg niet goed. Het ene moment kijk ik vluchtig, het andere moment geef ik ze een aai over hun bol en de andere keer blijf ik nog even staan om naar ze te kijken. Heerlijk vind ik dat.

2. Sieraden af

Alleen onze trouwringen blijven om, maar verder gaan alle sieraden af. Ik slaap ook niet met mijn oorbellen in en al helemaal niet met mijn Apple Watch om. Die ligt overigens wel op mijn nachtkastje. Nog voor ik de volgende ochtend mijn bed uit stap heb ik hem alweer om, simpelweg omdat ‘ie dan alvast heel wat stappen kan tellen ?. Als ik mijn oorbellen in houd tijdens het slapen krijg ik er last van en heb ik de volgende dag echt zere oren. Dat heb ik niet wanneer ik ze hele dag in heb, heel vreemd.

3. Het dekbed moet koud zijn en het kussen moet op een bepaalde manier liggen

Oké, dit is vooral mijn ding en niet die van Patrick, maar ik slaap het lekkerst in een koud bed. Daarom staat het raam van de slaapkamer (behalve als we weg zijn) bijna altijd open, ongeacht het weer. Als ik ’s morgens het bed opmaak, trek ik alles strak, schud ik de kussens en sla ik het dekbed vervolgens om. Het dekbed moet lekker breed zijn, maar mag dan weer niet te dik zijn. Gewoon lekker, anders wordt het te warm en staan we met hoofdpijn op. Maar als ik ga slapen lig ik op mijn buik. Mijn hoofd het liefst net onder mijn kussen, maar wel helemaal in ons dekbed gewikkeld. Snap je het nog? ☺️

Onze oude slaapkamer waar ik voor de foto’s wel het dekbed helemaal over het bed had gedaan… 

4. Social media en e-mail checken

Ik probeer het niet te doen, maar kan het niet laten: social media checken voor we gaan slapen. Patrick kan hem overigens sneller wegleggen dan ik, daar heb ik nog wel moeite mee. Ik scroll alles langs, check nog even mijn mail en ga eigenlijk met een te vol hoofd slapen. Maar als ik hem dan weg leg is het ook klaar. Soms hoor ik mijn telefoon dan nog trillen, maar gek genoeg kan ik dan wel de verleiding weerstaan hem op te pakken. Ik ben dan moe genoeg en wil vooral lekker slapen.

5. Lezen

Deze is ook wel herkenbaar toch? Ik deed dit vroeger vaker dan nu, maar ik lees graag voor we gaan slapen. Patrick heeft dat helemaal niet. Als ik helemaal in een verhaal wordt getrokken blijf ik nog weleens te lang lezen, maar ontspannend is het wel. Ik denk dat deze het meest voorkomt in de lijstjes met slaaprituelen.

En verder…

  • … Zet ik iedere dag opnieuw de wekker voor de volgende dag. Standaard om 5.31 uur.
  • … Gaan we nooit slapen zonder elkaar een kus te hebben gegeven.
  • … Slapen we altijd met het raam dicht.

Zoals ik al zei, geen gekke slaaprituelen, maar we kunnen ook niet slapen zonder. Wat zijn jullie slaaprituelen?

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *