Home + Baby uitzetlijst | Wat stond er niet op de uitzetlijst en heb ik wel gekocht omdat het zo enorm handig was?

Baby uitzetlijst | Wat stond er niet op de uitzetlijst en heb ik wel gekocht omdat het zo enorm handig was?

Als je zwanger bent wil je natuurlijk zo snel mogelijk gaan shoppen voor jullie aanstaande baby. Je vindt ergens een baby uitzetlijst, gaat naar de winkel en voor je het weet zit je hele karretje vol met spullen. Veel van die spullen kende je voor de zwangerschap niet eens, maar er gaat nu een compleet nieuwe wereld voor je open. Er zijn al veel blogs geschreven over de spullen die op de uitzetlijst staan en die je waarschijnlijk niet zal gebruiken, maar welke items staan er niet op de lijst en zijn wél heel fijn en handig?

Wat koop je wel en niet wat betreft kleding?

Op iedere baby uitzetlijst staat wat je minimaal nodig hebt aan babykleding. In de praktijk kopen we echter veel meer en eerlijk gezegd was ik daar juist blij om. Beide jongens spuugden regelmatig na hun voedingen waardoor ik soms wel drie á vier keer per dag een ander truitje uit de kast pakte. Ik vond het minimale ook wel echt heel minimaal, zeker wanneer je nog zoekende bent naar een ritme en al blij bent dat je een was kon draaien en jezelf aan kon kleden. Dan is het namelijk wel lekker dat je voldoende voorraad in de kast hebt hangen 😉 En… kinderkleding is echt mijn guilty pleasure, dat koop ik het liefst iedere dag.

Wat kocht ik wel extra?

Babyschoenen

Wat ook niet of het lijstje staat, maar wel heel leuk en handig is, zijn babyschoenen. Nee, je baby kan nog niet lopen, maar binnen afzienbare tijd kan ‘ie wel zijn sokjes uittrekken. Als je ergens bent kan dat best lastig zijn en is het soms handig om er schoentjes overheen te hebben. Daarnaast is het ook lekker warm en ook hier geldt weer; het staat leuk 😉

Babypyjama

Toen ik zwanger was van Milan had ik er nog geen seconde over nagedacht: een babypyjama. Ik legde hem in zijn bedje met zijn zachte kleertjes aan, en na een week realiseerde ik mij pas dat hij geen pyjamaatje had. Ik voelde me toen zo’n slechte moeder! Bij Floris wist ik inmiddels beter en daar had ik voldoende pyjamaatjes in de kast liggen om aan te trekken. Ik koop nu ook regelmatig een pyjamaatje als kraamcadeau of bij een zwangerschapsaankondiging.

Wat kocht ik niet?

Dat was eigenlijk redelijk simpel: geen spijkerbroekjes en geen kleertjes met een capuchon. Het lijkt mij dat dat niet lekker zit bij zo’n kleintje. Ik doe het eigenlijk nog steeds niet veel. Ik heb twee spijkerbroekjes voor Floris, maar vind de gewone, zachte broekjes nog altijd het fijnst voor hem.

Andere dingen die niet op de baby uitzetlijst staan, maar wel heel fijn zijn

Het babynestje

Oh, wat was die fijn! Floris heeft daar echt heerlijk in geslapen als hij in de box lag. Ook legde ik hem weleens in het babynestje naast mij op de bank. Kon ik heerlijk naar dat slapende kleintje kijken…

 

Iets tegen de krampjes

Bijna alle baby’tjes krijgen te maken met krampjes. Bij Milan moesten we hals over kop wat in huis halen en bij Floris waren we overal op voorbereid. We hadden Infacol in huis, maar voor Floris werkte dat nauwelijks. Wat wel hielp was een soort pittenzakje die we in de magnetron deden en vervolgens zachtjes op zijn buikje legden. Hij werd daar heel erg rustig van.

Benodigdheden voor de Maxi Cosi

Een extra hoes voor de Maxi Cosi die je kunt wassen, een voetenzak en een kap. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het is handig om in huis te hebben.

Vraag vooral eens na bij vriendinnen wat nu echt onmisbaar is en wat niet op de baby uitzetlijst staat. Dan voorkom je dat je hals over kop nog het één en ander moet shoppen.

Wat vond jij echt onmisbaar voor jouw baby dat niet op de uitzetlijst stond? Laat het me weten in de comments hieronder en help zo andere moeders weer een handje.

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  4 september 2019 / 08:20

  Hihi, wij zijn nu twee schoentjes in de stad verloren, omdat onze dochter juist haar sokken aan laat, maar de schoenen uittrekt ? dus nu heb ik twee onparen en twijfel ik of ik nieuwe moet kopen, want alleen sokken wordt zo in het najaar ook koud in de kinderwagen, hé? Anders haal ik maar weer de voetenzak tevoorschijn voor warmere voetjes zit ik te denken..
  Je bedoelt met een babypyama toch zo’n tweedelig setje zoals je indertijd bij Floris van Feetje liet zien? Dat weet ik nog dat je dat indertijd liet zien.. wij deden onze meiden ’s nachts een boxpakje bij wijze van pyamaatje aan, dus daar heb ik er héél veel van liggen!
  Hier ben ik pas met elf maanden met spijkerbroekjes begonnen toen bleek dat ze op het kdv buiten op de tegels kroop.. en zachte broekjes kunnen daar tóch minder goed tegen dan stevige denim!
  Dat babynestje.. ? dat was ook mijn favoriete ‘extra’ product! Later toen ze pogingen voor rollen ging ondernemen maakte ik de onderkant van het nestje open en legde ik het als speelkleed op de grond. Dan viel ze zachtjes tegen de zijkant als ze probeerde te rollen..
  Leuk lijstje dit zo! En een luxeproduct dat ik me pas bij de tweede veroorloofde was een schommelstoeltje..Had echter gewild dat ik dat bij de eerste ook al had gehad, zoveel plezier van gehad!

 2. evenement blogger
  4 september 2019 / 10:53

  Dat is nogal een lijst. Moederschap is een leerproces. Zelfs tijdens het winkelen 🙂