Home + De leukste uitspraken van Milan tijdens de zwangerschap

De leukste uitspraken van Milan tijdens de zwangerschap

Een kind van bijna zeven maakt een zwangerschap heel bewust mee en dat hebben we geweten 😉 Milan kon namelijk nogal droog uit de hoek te komen met zijn opmerkingen over zijn zwangere ‘moeke’ zoals we heel vaak grapten. Dit zijn zijn allerleukste uitspraken en anekdotes van de afgelopen negen maanden.

Het begin van de zwangerschap

Toen we Milan vertelden dat hij grote broer zou worden was zijn eerste reactie helemaal niet zo positief. Hij zei zelfs dat hij het niet leuk vond. Gelukkig trok hij na tien minuten helemaal bij. Hij pakte een pen, papier en een rolmaat en ging naar boven. Wij vroegen hem wat hij ging doen. Met rollende ogen (wij snappen natuurlijk ook echt helemaal niets) zei hij dat hij de babykamer ging opmeten. Hij moest wel zeker weten dat alles ging passen. En oh ja, hij wilde wel een broertje. We zeiden dat we de bestelling door zouden geven.

De naam

Milan heeft regelmatig gevist naar de naam van zijn broertje. Hij zou echt niets vertellen aan anderen, maar hij moest het wel weten want alleen hij wist wat zijn broertje mooi vond. Tja, sterk argument natuurlijk 😉 Uiteindelijk hebben we het hem wel verteld om praktische redenen. Toen familie wat zat te vissen bij hem zei hij dat de naam begon met een W en de tweede letter was een A. Het werd zelfs nog even geloofd! Milan heeft al die tijd zijn mond gehouden, super knap!

Waggelen

De laatste paar weken ging fietsen nog wel met de bakfiets, maar heel lekker ging het niet. Op een ochtend bracht ik Milan naar de gym in de bakfiets, want met eigen fiets is niet heel handig voor de juf. We waren nog maar net op weg toen hij zei ‘Mam, je waggelt zelfs op de bakfiets!’.  Je begrijpt dat we hem meteen hebben onterft haha.

De panty

Op een ochtend hees ik me weer in een jurkje, maar daar moest natuurlijk een panty onder en wat ik ook deed, ik kreeg dat ding gewoon niet aan. Ik had haast, want we moesten naar school en daarna moest ik naar mijn werk. Ik riep Milan voor hulp en wat kregen we samen de slappe lach. ‘Kom maar moeke, ik help je wel’.  Je kon ons opvegen, maar ik kreeg de panty aan!

Blijf maar even liggen na de bevalling

Vanuit het niets maakte Milan de opmerking dat ik na de bevalling maar even moest blijven liggen (was ik wel van plan ja), want misschien kwam er per ongeluk nog wel één uit. Ik weet niet hoe hij erbij kwam, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Dit waren de leukste, maar er waren natuurlijk nog veel meer mooie en grappige momenten. Wat is het toch leuk dat hij het allemaal zo bewust meemaakt. Ik kan het iedereen aanraden haha.

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    20 oktober 2017 / 14:35

    Wat ontzettend leuk om te lezen!
    Vooral die laatste opmerking.. stel je voor dat er inderdaad nog eentje kwam die nooit op de echo’s was gezien??! Heerlijk, die kinderlogica ?
    Ik snap dat je iedereen het aan kan raden, maar tóch hoop ik dat we niet zoo lang hoeven te wachten tot de tweede er is.. bij mij werd de kinderwens voor een tweede erg sterk vanaf dat m’n dochter 2 jaar was, dus ruim vier jaar uitstellen was ik niet van plan 😉 maar ik snap wat je bedoelt, ik was zelf exact 6 jaar en 4 maanden toen mijn zusje werd geboren en ik weet er nog zoveel van!! Gek genoeg eigenlijk niet zozeer van m’n moeders zwangerschap, maar met name toen m’n zusje er dus eenmaal was..