Home + En we noemen hem Floris!

En we noemen hem Floris!

Terwijl ik dit typ, ben ik precies 37 weken zwanger en ik heb geen idee wanneer jullie dit zullen lezen. Het is al gek om de titel zo te zien staan. Als jullie dit lezen hoop ik dat de bevalling goed is verlopen en we een gezonde zoon op de wereld hebben gezet. Milan is grote broer van Floris. Milan en Floris, Floris en Milan. Ik zie de namen nu voor het eerst naast elkaar staan en dat doet mij heel veel.

Heel lang dachten we dat het alleen Milan zou zijn, maar het begon toch te kriebelen. Uiteindelijk werd de wens om een broertje of zusje voor Milan steeds groter totdat we besloten ervoor te gaan. En nu is het dus niet meer alleen Milan, maar Milan en Floris. Ik kan het wel 100 keer typen, zo bijzonder vind ik het!

De zoektocht naar dé naam

Het duurde even voordat we dé naam hadden. We kwamen er gewoon niet uit en werden het niet eens met elkaar. Waar we er met Milan zo uit waren, heb ik hier echt wakker van gelegen. Ik heb tig sites afgespeurd, hield mijn ogen en oren goed open en uiteindelijk werd het Jip.

Van Jip naar Floris

En Jip is heel anders dan Floris. Ik heb het weleens eerder verteld, maar Patrick was niet direct heel enthousiast over de naam Jip. Uiteindelijk landde de naam steeds meer en besloten we dat het Jip zou worden tenzij we iets leukers zouden vinden.

Het was uiteindelijk mijn moeder die met de naam Floris kwam. Ik vond het altijd al een mooie naam, maar verwachtte niet dat Pat hem mooi zou vinden. Dat zei ik ook tegen mijn moeder, maar nadat Milan op bed lag begon ik erover. Patrick was heel even stil en zei vrijwel meteen daarna ‘dat is hem’. Ik was stomverbaasd. Hoorde ik dat nu goed? Pat was meteen om, dit was onze naam!

Meteen daarna kwamen we de naam overal tegen. Op posters in de stad vanwege een één of andere tentoonstelling, een stagiair op mijn werk die zo heette etc. Maar het kon ons niets schelen, dit was onze naam!

Zijn tweede naam

Zijn tweede naam is Stijn en die hadden we al veel sneller dan Floris. Ons neefje heet Stijn en daar hebben we een heel goede band mee. Daarnaast heeft Stijn een hoop meegemaakt, want hij heeft een gecompliceerde hartafwijking. Stijn is bijzonder en heeft zijn artsen al heel vaak verbaasd doen staan. Hij is sterk, lief en positief. We wilden onze zoon daarom graag vernoemen naar zijn grote neef. We hebben dit voorgesteld bij mijn zus en zwager (de ouders van Stijn) en Stijn zelf en gelukkig reageerden zij heel trots. En zo werd het Floris Stijn. Een stoere, krachtige naam waar we heel blij mee zijn!

Verder moest de naam ook goed passen bij Milan. De namen zijn bijna even lang. Lekker Hollands en in beide namen komen de letters L en I voor dus op de één of andere manier klinkt het gewoon goed.

Wij zijn de trotse ouders van Milan en Floris!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 19 oktober 2017 / 06:16

    Leuk om te lezen en bijzonder dat hij is vernoemd naar zijn neef! Mooie namen!

  2. Christine
    19 oktober 2017 / 11:09

    Echt een mooie naam, zeker nu je het verhaal er achter verteld.. Jip en Milan was ook leuk, maar Floris en Milan is gewoon mooi! Petje af hoor, het is lastig genoeg om een mooie naam te vinden waar je beiden achter staat, bij ons bleef het bij twijfelen tot ze er was, toen was het (gelukkig!) ineens duidelijk welke naam er bij haar paste! Maar als je er al eerder uit bent lijkt me dat helemaal bijzonder om dan ook al samen de naam uit te spreken en (in gedachten) tegen je buik te gebruiken!