Home + Achter de Schermen | Fotoshoot bij ons thuis voor Mamablogger

Achter de Schermen | Fotoshoot bij ons thuis voor Mamablogger

Een paar weken geleden was het zo ver: de eerste fotoshoot voor Mamablogger in dit huis. Via LinkedIn kwam ik in contact met een fotograaf hier in de buurt: Anna. Zij vroeg of ik foto’s wilde in het kader van personal branding zodat zij portfolio verder kon uitbreiden. Dat wilde ik wel! Sterker nog, meestal plan ik één á twee keer per jaar een fotoshoot voor Mamablogger. Waarom ik deze foto’s laat maken en hoe deze zijn geworden vertel en laat ik zien in dit kijkje achter de schermen.

Foto’s laten maken voor mijn blog

Voor Mamablogger maak ik dagelijks foto’s. Makkelijke foto’s voor de diaries, maar bijvoorbeeld ook mooie foto’s voor samenwerkingen. Dit zijn foto’s waar ik zelden op sta. Ik vraag Patrick en Milan weleens om een foto te maken of om een leuk moment vast te leggen, maar eerlijk gezegd zijn dat niet mijn mooiste foto’s. Wel spontaner dan wanneer ze worden gemaakt tijdens een fotoshoot, maar bijvoorbeeld wel minder scherp. Dat is niet altijd erg, maar ik vind mooie foto’s professioneler ogen. Het laat zien dat ik serieus ben met mijn blog en ik gebruik deze foto’s ook regelmatig bij artikelen en op social media. Zo leg ik mijn eigen beeldbank aan met sfeerfoto’s, foto’s van mijn blog en van mijzelf.

Daarom plan ik minimaal één keer per jaar een fotoshoot met een fotograaf. Dit keer was daar Anna, moeder van een dochtertje en nog niet zo lang geleden voor volledig voor zichzelf begonnen als fotograaf die zich onder andere richt op het maken van personal branding foto’s. Dat wil zeggen dat je jezelf laat zien op de foto’s. Precies wat ik nodig heb voor Mamablogger en mijn social media kanalen. We kennen elkaar via Linkedin en zij werkt momenteel hard aan haar portfolio. Ik wilde op mijn beurt graag nieuwe foto’s laten maken, omdat we nog geen foto’s hadden in dit huis. Na wat heen en weer te hebben gemaild kwam Anna op een zaterdagmiddag bij ons thuis.

Intensief, maar wat een mooi resultaat!

Ik vind fotoshoots altijd vrij intensief. Meestal duren ze een uurtje of twee en in die twee uur ben je je heel erg bewust van jezelf. Onderkin verbloemen, grote glimlach, geen rare mond trekken, letten op je houding, je omgeving etc. Dit keer was dat precies zo, maar als je je op je gemak voelt bij een fotograaf scheelt dat vaak al de helft.

Ik maakte Kennis met Anna en we dronken eerst even wat. Zij vertelde over haar fotografie en ik over Mamablogger. Het ijs was gebroken.

We begonnen met de fotoshoot op zolder, op mijn werkplek. Hier maakten we onder andere foto’s van mij achter de computer en de podcastmicrofoon, want dat is de plek waar ik mijn podcasts opneem.

Dit was nog vrij lastig vanwege het licht op zolder, maar kijk even wat een prachtige foto’s Anna ervan heeft gemaakt!

Eenmaal klaar op zolder, kleedde ik mij om en gingen we beneden foto’s maken. Ook hier werk ik vaak. Bijvoorbeeld op de bank of aan de tafel.

Zo werk ik dus vaak op de bank, maar de woonkamer is natuurlijk de plek voor ontspanning. Ook dat werd vastgelegd.

Maar dit is mijn absolute favoriete foto. Deze ontstond spontaan en zo gaat het ook vaak. Floris die lekker komt donderen en Bobby die ook aandacht wil ?. Deze foto heb ik op de socials van Mamablogger meteen als profielfoto ingesteld. Juist omdat deze foto niet in scene is gezet is het wat mij betreft de mooiste foto.

Na de fotoshoot

Daarna kwam er een einde aan deze fotoshoot en was het wachten op het eindresultaat. Het was een ontspannen shoot en Anna stelt je echt op je gemak als je dat zelf niet bent of wanneer even onzeker bent over je houding. Tussendoor laat ze wat foto’s zien zodat je weet hoe je erop staat. Daarna kun je samen overleggen over de foto’s.

Na afloop kreeg ik alle foto’s per mail gestuurd en kon ik een selectie maken van welke foto’s ik graag bewerkt wilde hebben. Vervolgens gaat Anna aan de slag en zijn deze mooie, lichte foto’s het eindresultaat!

Tip: naast foto’s voor personal branding kun je bij Anna ook terecht voor productfotografie en zakelijke fotografie voor bijvoorbeeld je website.

liefsMooi en gezondMooi en gezond

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Linda
    17 februari 2023 / 14:58

    Hi Marisca,

    Wat ontzettend leuk dit artikel om zo een kijkje te nemen achter de schermen. Ik volg je blogs al een tijdje en zo belangrijk om jezelf te laten zien met prachtige foto’s! Dit is zeker goed gelukt!