Home + Lasten verlichting als familie

Lasten verlichting als familie

In juni schreef ik een blogpost dat we ons 2e kindje mochten verwachten in oktober. Inmiddels ben ik trotse moeder van 2 knappe jongens: Milan en Floris. Hoewel het schitterend is lopen daarmee de uitgaven van ons gezin toch ongemerkt weer op: babyvoeding, kleertjes en alles wat erbij komt kijken. Ik gaf eerder al aan dat ook de gemeentelijke belastingen eronder te leiden hebben, want ook de gemeentelijke lasten zijn hoger bij een meerpersoonshuishouden. Dit gaan we volgend jaar zeker merken.

Daar blijft het echter niet bij want ook die extra kamer wordt weer verwarmd en er wordt meer stroom en water verbruikt. De tips die ik laatst gaf over besparen op energie blijkt nu ook onderstreept te worden door ACM (Autoriteit Consument en Markt), waarbij steeds meer mensen begrijpen dat het heel makkelijk is om veel geld te besparen op de energierekening.

Makkelijk vergelijken en duidelijk

Na de publicatie van dit onderzoek ben ik verder gaan kijken op Internet (er was een forse toename van het gebruik van energie vergelijkingswebsites volgens het ACM) en daar zijn veel tooltjes beschikbaar die je op weg helpen naar een nieuwe goedkopere energieleverancier. Je kan overigens gewoon zonder verplichting de tarieven bekijken en zelf je conclusies trekken of je elders goedkoper uit zou kunnen zijn. Wat me opviel is dat wanneer je niet verandert van energieleverancier de lasten op kunnen lopen tot meer dan € 452 nadeliger! Zoals ik ook eerder te kennen gaf is zonder stroom of gas komen zitten geen optie meer omdat je oude en nieuwe energieleverancier onderling alles afstemmen.

Saaie materie

Het klinkt allemaal wat saai, maar het blijkt simpelweg een paar minuutjes maar te kosten en scheelt een hoop. Daar kan je huishouden toch veel mee doen in plaats van het zomaar aan een energiemaatschappij onnodig verkwanselen. Het is overigens allemaal vereenvoudigd gepresenteerd wat helpt erdoorheen te komen. Het is ook maar iets wat je eenmaal per jaar hoeft te doen en je bent er weer vanaf.

Kijk hier goed naar voordat het nieuwe jaar begint.

Bron afbeelding: Shutterstock

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *