Home + De laatste trends op het gebied van geboortekaartjes!

De laatste trends op het gebied van geboortekaartjes!

Urenlang struinen over Internet op zoek naar dat ene geboortekaartje. Ik weet nog heel goed hoe dat was. Er kwamen honderden kaartjes voorbij en hoewel je soms door de bomen het bos niet meer zag wist je het gewoon als je dé kaart had gevonden. Dit zou het kaartje worden waarmee je wereldkundig maakt dat je kindje is geboren. Je bestelt vervolgens een proefdruk en als het kaartje nog steeds perfect is, kun je niet wachten tot je ze daadwerkelijk kunt versturen.

Voor de namen op het kaartje zijn talloze lijsten en ieder kwartaal of half jaar wordt de lijst met de populairste kindernamen weer gepresenteerd. We weten dus heel goed wat de trends zijn op het gebied van kindernamen, maar weet je dan ook wat de trends zijn op het gebied van geboortekaartjes? Ik help je vandaag op weg!

Hippe geboortekaartjes

Oké, ergens tussen al die geboortekaartjes zit dus jullie kaartje, maar hoe ga je die vinden? Bekijk eerst eens welke categorieën er zijn en waar jullie voorkeur naar uit gaat. Op Hippe Geboortekaartjes vind je een overzicht van deze categorieën. Dit zijn wat voorbeelden:

Vintage! Denk dus aan sierlijke letters, Volkswagen busjes en nostalgische poëzieplaatjes. Super schattig toch? Ik vind ze knus en lieflijk, wat natuurlijk helemaal past bij de geboorte van een kind.

 

Zwart/wit. Ik heb dit jaar voor Milans uitnodigingen gekozen voor zwart/wit en ik vind het zó mooi! Het is stoer en heel erg hip. We zien op de kaartjes veel kleine tekeningetjes en vormpjes. Denk aan slingers, kruisjes, golfjes etc. Zeker als dit ook de stijl is van het kamertje past dit erg goed! Dit is één van mijn persoonlijke favorieten!

Watercolor. Toen ik het las was ik niet meteen heel enthousiast, maar er zitten wel heel mooie kaartjes bij. Zo zag ik er één met een flamingo en confetti en dat zou zo een kaartje zijn waar ik voor zou kiezen. Deze kaartjes komen chique en stijlvol op mij over.

 

Hout. Steigerhout is niet meer weg te denken uit ons interieur en dus zien we het ook terug op de geboortekaartjes. Bijvoorbeeld als achtergrond of op bordjes van “hout” waar de naam dan op staat. Ik vind het heel erg leuk, maar je ziet het wel heel veel. Persoonlijk zou ik daarom voor iets anders gaan, maar ik vind ze wel heel leuk.

 

Silhouet kaartjes. Ook dit zijn kaartjes waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wat zijn ze mooi! Dit zijn kaartjes waar je alleen de contouren ziet van een kind of een ander tafereel, maar het is aan de binnenkant niet ingekleurd. Ik vind ze echt prachtig!

 

Wat betreft de vorm van het kaartje zien we ook een kleine verschuiving, want we zien dat de traditionele vierkante kaartjes met een voor- en binnenkant steeds vaker wordt vervangen voor een rechthoekige kaart met alleen een voor- en achterkant. En dat vind ik gaaf! Kun je hem meteen veel beter inlijsten 😉

Dit zijn dé trends op het gebied van geboortekaartjes en het mooie is dat ze deze bij Hippe Geboortekaartjes allemaal hebben. Het spreekt voor zich dat er nog veel meer is op het gebied van geboortekaartjes en ook dat vind je bij hen. En wil je zelf geboortekaartjes maken? Ga je gang, want ook die mogelijkheid is er! Dan weet je zeker dat je een heel origineel ontwerp hebt!

Wat is jullie favoriete trend en waar zouden jullie nu voor gaan? Laat het me weten in de comments hieronder!

 

Liefs, Marisca

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Reb
  28 september 2016 / 16:13

  Bij dochter een roze kaartje en nu een zwart/wit kaartje in thema van zijn kamertje. ?

 2. 29 september 2016 / 14:35

  Ik moet binnenkort ook een kaartje schrijven, heel erg bedankt voor de tips!! xx

 3. 19 februari 2017 / 16:56

  Ik heb ooit geprobeerd om door het bos van de geboortekaartjea te komen om ideeen op te doen, maar gelukkig hoefde ik daaruit niet te kiezen. Een vriend heeft de kaartjes ontworpen. Beide kaartjes waren redelijk vintage, dus ik ben toch een beetje trendy ^^