Home + Klushuis | De zoektocht naar een nieuwe keuken is begonnen!

Klushuis | De zoektocht naar een nieuwe keuken is begonnen!

Nu ‘project tuin’ echt afgerond lijkt te zijn, op wat kleine dingetjes na, zijn we alweer druk bezig met klusjes binnen. Van kleine klusjes zoals een nieuwe drempel bij de voordeur, naar grote klussen zoals een nieuwe keuken. Ik heb er al vaker over geschreven, maar we willen de huidige keuken in ieder geval gaan vervangen. Als we gaan verbouwen zal dat niet op korte termijn zijn en we merken nu dat de keuken op begint te raken. Zo sluit de oven steeds minder goed en moet je daar echt voorzichtig mee zijn en de keukendeur sluit al langere tijd niet helemaal goed meer aan. We willen een tijdloze keuken die je gemakkelijk schoon kunt houden en geen uitgesproken kleur. De zoektocht is begonnen!

Een heel strakke keuken of juist niet?

We hebben nu een blauwe keuken die toen heel hip was. Misschien werd hij destijds wel bestempeld als strak en modern, maar als ik hem vergelijk met de keukens van nu, is hij alles behalve strak haha. Als ik nu denk aan een strakke keuken, denk ik aan een witte keuken en strakke lijnen en knopjes. Heel mooi, maar het past niet echt bij ons oude huis vinden we. Onze voorkeur gaat, binnen de beperkte ruimte die we hebben natuurlijk, dan toch uit naar de meer nostalgische keukens of houten keukens. Bij een nostalgische of landelijke keuken zie je wat meer sierlijke en klassieke details . Ook de handgreepjes zijn sierlijker. Nu vind ik niet alles even mooi, maar het leuke aan deze keukens is dat je zelf kunt bepalen hoe ver je terug gaat in de tijd. Je kunt heel goed een mix maken tussen klassiek en modern met alle moderne apparatuur.

De keuken hieronder is ook blauw, maar al heel anders en ik vind deze al veel meer tijdloos dan onze eigen blauwe keuken. Misschien wel omdat deze donkerblauw is.

Van Patrick mag het overigens wel wat stoerder.

Of toch een houten keuken?

Een andere optie die we beiden heel erg mooi vinden is de houten keuken. Toch wat stoerder en strakker, maar goed passend bij ons huis én tijdloos. We kunnen hem combineren met gave tegeltjes (ik wil heel graag donkergroene zeshoekjes) en een betonnen of zwart blad. Dan zitten alle elementen die we erin willen hebben erin. We zouden ons niet meer kunnen wensen dan dat. Een ander bijkomend voordeel is dat een houten keuken gemakkelijk op maat te maken is. Dat is voor ons heel fijn, gezien de beperkte ruimte die we hebben. Wat betreft opstelling hebben we niet veel keus en kan het niet anders dan we nu hebben. Toch kunnen we de keuken wel vervangen en dat zou al een wereld van verschil zijn.

Als ik kijk naar deze houten keuken zou dat wel onze droomkeuken zijn. Of een nieuwe keuken dit jaar nog haalbaar is weten we niet. We hadden hem wel meegenomen bij de spaardoelen die we hadden gesteld, maar dit jaar verloopt zo gek dat ik denk dat we dit bij moeten stellen. Ook is de schuur en de inrichting daarvan duurder uitgevallen dan oorspronkelijk begroot.

In ieder geval is de  zoektocht naar een keuken begonnen!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *