Home + Deze badstof vestjes droeg ik vroeger ook en zijn weer helemaal terug van weggeweest!

Deze badstof vestjes droeg ik vroeger ook en zijn weer helemaal terug van weggeweest!

Een heerlijk feelgood verhaal om de zaterdag mee te beginnen: zo’n 30 jaar geleden begon Trudy van Dam een winkel in Gouda. De winkel heette ‘Bizar’ en mijn moeder was er kind aan huis en heeft er heel wat voor mij gekocht waaronder de toen al bekende badstof vestjes. Half Gouda liep in die vestjes. Inmiddels heb ik zelf kinderen en staat Trudy met dochter Jip (we kennen ze inmiddels al heel wat jaren persoonlijk) in hun kledingwinkel ‘Onze Nieuwe Winkel‘ waar andere dochter Lotte ook haar kledinglabel verkoopt. Ik hoop nu bij hen de kleding voor de jongens. Een tijdlang waren de vestjes niet meer te koop tot een paar jaar geleden. Toen Trudy oma werd kwamen de badstof vestjes weer terug en Lotte besloot er een aantal op te sturen naar Romy Boomsma. En toen ging het hard…

De uniseks badstof vestjes

Romy plaatste een foto van haar kinderen in de vestjes en opeens ging het hard. De bestellingen stroomden binnen, de productie moest worden opgevoerd en er is nu zelfs een wachtlijst voor de vestjes. Er moesten extra naaisters worden gezocht, de hele familie rukte uit om de bestellingen te verwerken en er kwamen er zoveel binnen dat er even geen nieuwe bestellingen aangenomen konden worden.

Ik gun het deze familie zo! Ze runnen deze winkel met hart en ziel, doen zo enorm hun best en werken keihard. Ze verdienen dit succes en daarnaast zijn deze vestjes natuurlijk ook te gek.

Handgemaakt en duurzaam

De vestjes worden allemaal handgemaakt en zijn gemaakt van katoen. Ze gaan jaren mee en kunnen zo worden doorgegeven aan een volgend kindje. Het grappige is dat de vestjes nooit een eigen label hebben gekregen. Inmiddels heeft Trudy ‘Ons Label’ bedacht, maar er hangt geen enkel labeltje in de vestjes. Dat maakt dat ze voor kinderen extra lekker zitten.

Ideaal tijdens alle weersomstandigheden

Is het koud en regenachtig? Dan is dit een heerlijk vestje voor binnen en doe je er een jas overheen. Gisteren droeg Floris het vestje als jas en had hij hem ’s morgens in de bakfiets aan op weg naar de peuterspeelzaal. Ga je wandelen of naar het strand en wordt het frisser? Dan trek je dit vestje aan. Perfect als jasje dus!

Wat staat het Floris leuk hè? En ja, wit is een besmettelijke kleur, maar tot nu toe gaat het goed 🙈 Ik heb inmiddels ook een donkergroene besteld. Dat is wat veiliger haha.

Het zijn echt heel fijne vestjes en Floris pakt hem nu zelf om aan te doen.

Badstof vestjes bestellen

Wil je zelf ook zo’n te gek badstof vestje? Ga dan even naar het Instagram account van Onze Nieuwe Winkel voor meer informatie. Zij kunnen je meer vertellen. De maten lopen nu tot en met 104, maar wellicht komen er grotere maten. Dat hoop ik wel haha. De kleine maatjes kosten €29,95 en de grotere €34,95.

Praktisch: het badstof is en blijft heel erg mooi, ook na het wassen en valt wat oversized.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *