Home + Kleren maken het jongetje

Kleren maken het jongetje

Gisteren vertelde ik al over het interview voor Fabulous mama. Er werd mij ook gevraagd naar mijn grootste zwakte wat betreft geld. Daar hoefde ik niet lang over na te denken; Milan, en dan met name kleding voor Milan. In de tijd voor Milan was het met name kleding voor mezelf en ik kon het me dan ook nauwelijks voorstellen wanneer mensen dan zeiden dat dat wel zou veranderen als we kinderen kregen. Right, dus wel!

Sterker nog, ik was ook altijd nog het type dat dan zei dat je voor kinderen echt geen merkkleding hoefde te kopen, omdat ze er toch wel uitgroeien. Hema heeft toch ook leuke kleertjes? En toen werd ik moeder, en ja, Hema had inderdaad leuke kleertjes en ik heb er ook echt veel gekocht. Maar toen hij zo’n beetje ‘baby af’ was werd ik pas echt moeilijk, want ik wil dan dat hij er nét iets anders uitziet en dat hij niet iets aan heeft waar je tig andere kinderen ook in ziet lopen.

En dat klinkt heel erg verwend, ik weet het, maar zo bedoel ik het niet

Ik heb namelijk ook niet een enorm budget om uit te geven (verre van), maar werd er wel heel creatief van. Alleen niet zo creatief dat ik zelf achter de naaimachine zit 😉 Ik kocht namelijk mijn opdrachten voor handwerken bij een verzorgingshuis, kun je nagaan… Maar goed, wat ik dus wel doe, ik koop de merkkleding in de uitverkoop. Ik heb bijvoorbeeld nu al twee keer een duur merk bodywarmer voor Milan gekocht voor een prikkie, Timberlands voor €17 op Marktplaats (zo goed als nieuw!) en wat dacht je van Zara? Zara heeft echt geweldige kleertjes voor jongens! Vooral de broeken, Niet duur, blijven super mooi in de was en hebben een goede pasvorm. En Zara is echt niet veel duurder van bijvoorbeeld Hema.

Ik weet het, de uitverkoop is de meest uitgemolken tip ever, maar toch ben ik om!

Op Marktplaats koop ik geen broeken, maar wat dacht je van mooie vesten, truien, bloesjes etc.? Deze moeten dan wel vlekvrij zijn en ook nog heel zijn, anders koop ik het niet. Ik koop er niet heel vaak, maar heb er wel heel gave dingen vandaan.

Vorig jaar heb ik alle kleren die ik van Milan had, verkocht in één grote partij. Van de schoenen (hij heeft meer dan alleen de Timberlands, want ik vind wel dat hij heel goede schoenen moet hebben) bewaar ik de doosjes en bonnen en de schoenen verkoop ik bij de partij kleding net als de jas van dat seizoen. Ik heb deze partij goed verkocht en dat geld bij een nieuwe garderobe gelegd. En dan was ik achteraf gezien echt niet veel meer kwijt dan wanneer ik kleding koop dat niet van een merk is.

Wat ik heb gemerkt is dat wanneer je de doosjes erbij hebt en zelfs de bonnetjes bewaart, mensen vaak meer bieden omdat ze dan juist het gevoel hebben dat je zuinig bent op de spullen. Dus het is een kleine moeite om ze te bewaren toch? 😉 En verder spuit ik alle schoenen van stof en suède in zodat ze niet heel vuil worden.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat merkkleding niet altijd duur hoeft te zijn. Als je het slim inkoopt, verdien je het zelfs voor een groot deel weer terug!

En dan loop je gelijk weer tegen een vooroordeel aan, mensen zien mijn zoon met mooie kleren en denken dan allemaal dat het wel meevalt wat betreft budget, misschien maak ik wel winst op de verhuur voor mijn huis (eh, nee dus!), dat ik het erger maak dan dat het is. Jammer, maar ben er inmiddels wel aan gewend. Weet in ieder geval dat niet alles altijd is wat het lijkt…

Mijn tips?

  • Ga voor broeken naar Zara. Fijne kwaliteit, niet duur en mooie pasvorm (en skinny’s zijn zo leuk!)
  • www.z8.nl Niet goedkoop, nu wel sale én soms ook voordelige b-keuze (wat je nauwelijks ziet) shoppen
  • Kijk eens op Marktplaats en zoek eens op partij kinderkleding, Vingino, Gaastra, Bor*z etc.
  • Bewaar de doosjes van de schoenen en stop de bon erin. Zeker na een groeispurt (lees, niet veel gedragen) zijn ze erg gewild
  • Cliché, maar het werkt, uitverkoop!
Zoiets ja ;-)

Zoiets ja 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *