Home + Kleding kopen | Struggles, nieuwe favo merken en mijn stijl aanpassen

Kleding kopen | Struggles, nieuwe favo merken en mijn stijl aanpassen

Kleding kopen, er was een tijd dat het bijna mijn grootste dagtaak was. Ik vond het heerlijk en deed dat het liefst zo vaak mogelijk. In de pubertijd leefde ik van salaris tot salaris zodat ik weer nieuwe kleding kon kopen haha. Op een gegeven moment vond ik het lastiger. Van 2006 tot 2010 (daarna kwam Milan) droeg ik vooral jurken en rokken omdat ik dacht dat broeken mij toch niet leuk stonden. Uiteindelijk ging ik meer broeken dragen, maar in de jaren erna kocht ik vooral veel kleding en dacht ik te weinig na of het mij zou staan. De laatste tijd realiseer ik mij dat ik beter kan investeren in wat duurdere, kwalitatief goede kleding welke langer meegaat en dat mij écht goed staat. Dat kan ik dan nog steeds combineren met budget koopjes, maar de basis moet goed zijn.

Een goede basis voor kleding

Een tijd terug kwam ik het merk Only Carmakoma tegen. Ik kocht een skinny jeans en was verkocht. Ik heb daarna een aantal keer over dit merk geschreven en dacht een tijdje dat dit het enige merk was dat mij echt leuk stond wat betreft pasvorm en wat betaalbaar is. Wat betreft fysieke winkels hebben we in Gouda niet zoveel keuze. Hier vind je vooral grote winkelketens en de andere winkels verkopen meer vluchtige items die vooral heel hip zijn en niet altijd even leuk staan vanaf maat 42/44. Ik wist daardoor ook niet zo goed waar ik dan moest zijn om leuke kleding te passen bijvoorbeeld.

Ik heb het weleens eerder gedeeld, maar vorig jaar waren we toevallig in Schoonhoven en ontdekten we een winkel waar ze onder andere Only Carmakoma verkopen. Ik ging meteen naar binnen, want nu kon ik bepaalde items in het echt zien en passen! Sindsdien ben ik daar vaker wezen shoppen en ben ik altijd goed voorzien van uitgebreid advies.

De basis was gelegd en sindsdien is mijn kledingkast behoorlijk geslonken en heeft alle fast fashion plaats gemaakt voor items die wel mooi staan. En waar ik jaren geleden vooral rokken droeg, nu kun je me uittekenen in een skinny, een mooie top en een blazer.

Kennismaken met nieuwe merken

Ik ben die winkel in Schoonhoven gaan volgen op Facebook en Instagram en maakte zo kennis met een aantal nieuwe merken: zo maakte ik kennis met Exxcellent en Zoso. Iets andere kleding dan ik gewend ben, maar wel kwalitatief goede merken. Zo vind ik de travel stof van Exxcellent zo leuk en fijn en zijn de broeken van Zoso echt geweldig!

Deze geprinte, donkerblauwe broek is van Zoso en zit heerlijk. Dit is een fijne, zomerse outfit die je altijd aan kan. Deze kan ook prima naar kantoor.

Exxcellent is weer heel anders, maar net zo leuk!

Zo kocht ik deze broek van Exxcellent. Witte sneakers eronder, een effen top (van Only Carmakoma) en een spijkerjasje. Ik wil nog een grijs of zwart spijkerjasje, maar dit is een superfijne outfit!

Ik durf nu misschien wel wat meer omdat ik een goed advies krijg, de juiste maten koop en het goed combineer. Ik weet steeds beter wat mij wel en niet staat en dat heb ik dan toch echt te danken aan deze fijne winkel in Schoonhoven. Geen spon, maar wel ontzettend enthousiast.

Welke maat je ook hebt, je kunt daar terecht voor ontzettend leuke en hippe kleding en wordt er heel goed geholpen. Met recht een aanrader en ik gun het hen ook zo.

Schoonhoven is daarnaast een leuk plaatsje met toffe winkels (Pand 96 is ook een aanrader) en een prachtige omgeving. Je kunt hier gerust een dagje weg van maken zonder dat je ergens in de rij hoeft te staan.

Stekelenburg by Dolce Vita
Lopikerstraat 8 t/m 14
2871 BS Schoonhoven.

liefs

 

 

 

Select 2021Select 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

 1. Felix
  18 oktober 2021 / 13:37

  Dankje wel voor deze tips en jouw inzicht over kleding na het zwangerschap.

  Groet,

  Felix.

 2. Anne
  18 oktober 2021 / 16:46

  Super leuke merken Marisca! Ik heb weer inspiratie voor de nieuwe shopronde 😉

  Anne