Home + Een glazen schuifpui in huis, dit zijn de voordelen!

Een glazen schuifpui in huis, dit zijn de voordelen!

Bij ons vorige huis zat de keuken aan de achterkant van het huis waar dus ook de achterdeur zat. Dat was prima, maar met een kleintje in huis niet altijd even handig, omdat ik de jongens vanaf de woonkamer dus niet kon zien wanneer ze in de tuin speelden. In dit huis is het een stuk praktischer, want we hebben een glazen wand over de hele breedte van de achtergevel. We kunnen de hele tuin door kijken. Ideaal, want wanneer ik in de keuken ben of thuiswerk en Floris in de tuin wil spelen, dan kan ik hem gemakkelijk in de gaten houden.

Een voordeel waar we nooit zo bij stil hebben gestaan, maar tijdens de eerste lockdown (toen nog in het oude huis), realiseerden we ons dat het niet zo praktisch was dat we Floris niet konden zien in de tuin als wij in de woonkamer waren. Nu hebben wij geen glazen schuifpui, maar grote ramen en een glazen deur, maar het resultaat is in dit geval hetzelfde. Er zijn echter nog meer voordelen te noemen van een glazen schuifpui:

Een ruimtelijk effect creëeren

Met een glazen schuifpui creëer je een ruimtelijk effect, simpelweg omdat we meer licht binnenkomt. Je huis lijkt daardoor groter en je betrekt buiten bij binnen. Zeker wanneer je de tuin leuk hebt aangekleed. Zo heb je het hele jaar door plezier van je tuin!

Zonlicht in huis

Ik merkte tijdens het thuiswerken dat ik veel te weinig naar buiten ging. Ik hield nauwelijks pauze en voor ik het wist zat ik de hele dag aan de eettafel te werken. Onze woonkamer was vrij donker en na een tijdje realiseerde ik mij dat ik echt te weinig buiten kwam en dus te weinig daglicht zag. Natuurlijk ging ik ’s morgens en ’s avonds even naar buiten met de jongens, maar dat was niet voldoende. Door middel van een glazen schuifpui komt er veel meer zonlicht naar binnen. Je bent je daardoor meer bewust van buiten en bent dan denk ik ook eerder geneigd om naar buiten te gaan. Dat merk ik nu ook. Wanneer ik zie dat het lekker weer is, loop ik sneller een blokje om.

Onze glazen achtergevel. 

Langer buiten zitten en themakamers maken

Dit was één van onze wensen als we in ons oude huis hadden blijven wonen: een glazen schuifpui bij onze veranda. Dan hadden we er in de winter ook lekker kunnen zitten met familie of onze oudste had er met vrienden kunnen zitten. Ik zag het al helemaal voor me met Sinterklaas: een gezellige zithoek maken, gashaardje aan, versieren in Thema en cadeautjes uitpakken. En met Kerst had ik er een Kerstboom neer willen zetten. Het is er helaas nooit van gekomen, maar het had wel heel leuk geweest.

Een extra (afgesloten) ruimte in huis

Ik noemde het al in de intro: we kunnen nu naar buiten kijken wanneer Floris in de tuin speelt. Je zou echter ook een serre kunnen maken met een glazen schuifpui. Of misschien heb je wel een bepaalde hoek in huis waar je een glazen wand in zou kunnen plaatsen. Handig, want dan heb je een afgesloten ruimte waar je bijvoorbeeld een werk- of speelkamer van kunt maken. Ideaal, want dan kun je die ruimte afsluiten voor het geluid terwijl je wel alles in de gaten kunt houden.

Hebben jullie een glazen schuifpui of overweeg je deze? Welke voordelen zou deze voor jullie hebben?

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra
    8 mei 2021 / 17:44

    Ik wilde bij ons oude huis eigenlijk al open slaande deuren maar ja daar nooit gedaan. In dit huis hebben we wel openslaande deuren.. heerlijk zodra het kan staan ze open… Ik vind open slaande deuren net iets gezelliger staan ja gek hè