Home + Kerstcadeautjes die helpen sparen en besparen!

Kerstcadeautjes die helpen sparen en besparen!

Kerstcadeaus bedenken voor jezelf of een ander is niet altijd even makkelijk. Als jij wel wat inspiratie kan gebruiken, heb ik te gekke cadeautips voor je. Niet duur én deze cadeaus helpen je sparen en besparen in 2024. Lees snel verder, want ik heb heel veel leuke tips!

Kerstcadeautjes die helpen (be)sparen

Als ik iets vraag voor Kerst dan vind ik het belangrijk dat ik er ook echt iets aan heb. Eerder deelde ik mijn wishlist met jullie, maar die cadeaus worden het dit jaar niet, hoewel ik dit best graag wil hebben. Ik vind het gewoon veel te zonde van ons geld, haha. Zeker als ik mij bedenk wat we allemaal nog moeten voor het nieuwe huis. Daarom ging ik op zoek naar kerstcadeaus die helpen sparen en besparen. Voor jezelf of voor iemand anders die ook graag met haar financiën aan de slag wil.

Geld tray en spaarpot

Als je al een beetje bekend bent met cash stuffing, dan heb je dit weleens voorbij zien komen: de geld tray. Hiermee sorteer je je contante geld en kun je het vervolgens verdelen over verschillende mapjes, bijvoorbeeld voor boodschappen. Vind je het niet fijn veel contant geld te hebben in huis, dan kun je echt geld ook vervangen voor nep geld om overzicht te houden. Net wat je fijn vindt. Wil je deze tray niet gebruiken voor geld, dan kun je deze ook gebruiken voor het sorteren van de verschillende challenges. Daarvoor gebruik ik hem momenteel, ook heel handig!

Deze spaarpot is ook fantastisch, want het geld kan er namelijk niet uit tenzij je de spaarpot kapot slaat. Wij gaan het komende jaar ons kleingeld opsparen totdat deze vol zit en dan kijken we hoeveel erin zit. Deze spaarpot motiveert enorm omdat je je geld ziet groeien.

Extra uitdaging 100 enveloppen challenge

Wie ons een beetje volgt, weet dat wij bezig zijn met de 100 enveloppen challenge. Deze challenge zit in een A5 map en kunnen we nu uitbreiden met deze nieuwe challenges. En is de 100 enveloppen challenge een brug te ver, ook dan kun je deze challenges gebruiken. Dit is een bundel van 3 challenges: een kleingeld challenge waarmee je €100,- spaart, één waarmee je €2024,- spaart in 2024 en één waarmee je €500,- spaart in 2024. Ook dan spaar je een flink bedrag bij elkaar in het nieuwe jaar! Inmiddels weet ik dat het afstrepen van challenges heel erg motiveert, dus dit is echt een superleuke aanvulling!

Kleine(re) bedragen sparen

Ik roep altijd ‘iedere euro is er één’ en ‘van veel kleine slokjes alcohol word je ook dronken’. Iedere cent die je spaart is meer dan dat je daarvoor had en ieder bedrag telt. Heb je niet veel te besteden of wil je klein beginnen, dan zijn deze challenges misschien iets voor jou of voor degene aan wie je deze cadeau wil geven. Maandelijks een klein bedrag sparen, klein geld sparen in een (digitale) spaarpot of wil je ronde bedragen sparen? Met deze sets kom je een heel eind. Kies welke het best past bij jouw/de situatie. Uit ervaring weet ik inmiddels dat je extra gaat besparen zodat je weer wat kan toevoegen aan je challenge 😉

Sparen gedurende het nieuwe jaar en jij bepaalt hoeveel

Dan zijn er nog de challenges die je gedurende het jaar doet. Per maand of per seizoen. Het fijne aan de seizoens challenges is dat jij het bedrag bepaalt. Bij de maand challenges spaar je €25,- per maand. Als je dat gedurende het jaar opspaart, kun je heel wat mooie kerstcadeaus kopen of extra boodschappen doen aan het einde van 2024. Wat een onwijs leuke challenges waar je jezelf of iemand anders gedurende het hele jaar blij mee maakt!

Sparen voor Kerst 2024

Dit is één van mijn favorieten, want dit is natuurlijk wel een echt kerstcadeautje en wat zijn ze leuk! Ook ik spaar stiekem al voor Kerst volgend jaar en daar ga ik deze challenges zeker nog bij gebruiken. Ook hier kun je zelf het bedrag kiezen en gedurende heel 2024 genieten van de voorpret voor Kerst! Door aan het begin van het nieuwe jaar al te beginnen met sparen, hoef je in december niet te meer te besparen.

Sparen voor 2025

En als je dan toch bezig bent voor Kerst 2024, dan is het ook lekker om met wat extra geld achter de hand 2025 in te gaan. Deze ‘before 2025‘ challenges gebruik je daar voor. Hiermee kan je €225, €525,- en €1025,- sparen. Dat zijn mooie bedragen! Er is ook een losse €225,- before 2025 challenge met leuke tekeningetjes.

Tot slot zijn er nog twee 12 maanden challenges: met de één spaar je €300,- per 12 maanden en met de ander €500,-. Wat ik altijd leuk vind aan dit soort challenges is dat deze bedragen zijn opgedeeld in relatief kleine bedragen wat juist motiveert en waardoor het opeens wel haalbaar lijkt.

Nieuwe binder en dashboards

Al die leuke challenges moeten wel ergens in om te voorkomen dat ze kwijtraken. Daar heb je dus budget binders voor. In deze binders stop je de challenges die je wil doen, maar je kan er ook in stuffen voor boodschappen of andere uitgaven die je wil doen. Bijvoorbeeld voor de kapper en cadeautjes. Zie het als aparte spaarpotjes in je binder. Om dat onderscheid te maken, gebruik je dashboards. Hoe mooi is de combinatie van deze luxe, beige binder en deze dashboards?

Er zijn veel verschillende dashboards: van benzine tot boodschappen en van vakantie tot winkelen en een dagje uit. Ik vind ze ideaal en ik vind ze een must als je gaat beginnen met cash stuffing. Je kan in ieder geval zelf je set samenstellen.

Accessoires voor budget binder

Sparen en besparen werkt voor mij het best als ik resultaat zie én het er allemaal leuk uitziet. Ik hou van boekjes, mapjes, mooie pennen etc., maar er is nog meer leuks om je binder(s) extra speciaal te maken en onderscheid te maken tussen verschillende binders. Verder kun je deze ook gebruiken voor je wallet of binder met rits. Maar wil je deze gewoon aan je tas of sleutelbos hangen, dan kan dat natuurlijk ook 😉 Het geeft net dat beetje extra aan jouw budget binder en is natuurlijk helemaal leuk om cadeau te geven.

Als er een moment is waarop je kan beginnen met sparen en besparen, dan is dit het moment. Mij heeft het het afgelopen jaar enorm gemotiveerd en nog steeds. Het heeft zeker geholpen meer te sparen, maar ook om te besparen omdat je juist extra geld wil stoppen in die extra challenges. Gun het jezelf ook in ieder geval.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze leuke cadeautips!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ilse
  12 december 2023 / 09:23

  Ik ben ook helemaal in de ban van het cash stuffen. Ik kijk dagelijks filmpjes op YouTube en ben lid van verschillende Facebook groepen. Het lijkt erg op geld heen en weer schuiven: ze pinnen allemaal stapels contant geld, stoppen dat in een mapje en brengen het vervolgens weer naar de bank. Schiet mij maar lek!. Maar ik sta iedere keer weer versteld hoe snel spaardoelen (bij de één grote, bij de ander kleine) bereikt worden. Hoewel ik het allemaal boeiend vind, is het niet echt iets voor mij om eerst een vermogen uit te geven aan binders, zipmapjes en challenges, alles contant te betalen en om veel contant geld in huis te hebben. Ik gebruik dus jouw digitale potjes systeem op onze bankrekening en alles wat we daarvan overhouden gaat ook naar een digitaal spaarpotje op onze bankrekening. Ik ga in 2024 wel beginnen met de 100 enveloppen challenge. Die hoop ik in 2 jaar vol te hebben. Ik ben benieuwd…

  • Marisca
   Auteur
   12 december 2023 / 18:03

   Ja, die filmpjes zijn verslavend hè? Je kan natuurlijk ook een middenweg vinden. Ook wij willen geen contant geld in huis, maar die challenges helpen ons echt wel meer te sparen én we vinden het leuk het op die manier met het hele gezin te doen. Je kan dat zo duur maken als je zelf wil natuurlijk, maar ze hebben mij (dat was dan wel met contant geld, maar voor een korte periode) wel enorm geholpen ons budget bij elkaar te sparen voor de feestdagen. Juist omdat je afstreept wil je er niet aankomen.

   Wat goed dat je gaat beginnen aan de 100 enveloppen challenge, die is zo leuk om te doen! Hoe gaan jullie die aanpakken? Wij hebben inmiddels de eerste €1000,- bij elkaar gespaard, zo fijn!