Home + Birthday Boys | Ieder jaar maken we mooie foto’s voor de verjaardagen + tips

Birthday Boys | Ieder jaar maken we mooie foto’s voor de verjaardagen + tips

Een jaar geleden verbouwden we nog de hele woonkamer voor het maken van foto’s voor de verjaardagen van de jongens. Voorheen maakten we ook wel foto’s van Milan, maar vorig jaar wilden we iets speciaals doen omdat Floris  1 jaar werd. We vonden het zo leuk dat een nieuwe traditie was geboren en dit jaar zijn we weer zelf aan de slag gegaan. Dit keer gingen we naar buiten en hadden we eigenlijk niet zoveel nodig om toffe foto’s te maken.

Ballonnen en een te gekke locatie

Meer hadden we niet nodig. Bij de feestwinkel hebben we twee folieballonnen met helium laten vullen: een 2 en een 9. Heel goedkoop was dat overigens niet. Betaalden hier maar liefst €21,- voor. Vind ik echt aan de prijzige kant hoor voor twee ballonnen, maar dat was het dan ook wat betreft de kosten. De locatie hadden we al bedacht; we hebben hier in Gouda een fantastisch industrieel terrein waar van alles te doen en te beleven is. In ieder hoekje is wel wat te zien en dat leent zich perfect voor mooie foto’s. Zo stond er vorige week opeens een grote, houten high school tribune, maar was hij nu helaas weer weg. In ieder geval is geen week hetzelfde en heb je daardoor altijd unieke foto’s.

We besloten dit keer foto’s te maken bij twee containers. Wat betreft kleur pasten deze perfect bij de outfits van de jongens.

Vorig jaar hadden ze ieder zwart/witte kleding aan, dit jaar kozen we voor beiden voor een spijkerbroek en een toffe trui erop. Milan zijn donkerblauwe Kenzo sweater en Floris zijn bruine Tumble ‘N Dry truitje. Neutrale kleuren die goed passen bij een industriële achtergrond.

Vervolgens hebben we de jongens rond laten lopen en alleen Milan even laten poseren. Ondertussen hebben we de foto’s achter elkaar geklikt.

Foto’s maken met je telefoon

Normaal zou ik mijn camera mee hebben genomen voor dit soort foto’s, maar juist omdat ik achter elkaar door wilde klikken nam ik alleen mijn iPhone mee. Dat was voor nu prima en we waren eigenlijk ook best verrast door de kwaliteit. Misschien komt het ook door het licht en de kleuren.

Ik heb ze naderhand wel iets lichter gemaakt op de laptop.

Spelen met schaduw

We hadden mooi weer en daardoor konden we spelen met de schaduw. Doordat de jongens gewoon liepen met de ballon zag je de cijfers in de schaduw. Dit gaf een extra leuk effect vonden wij waardoor we spontaan extra veel foto’s hebben gemaakt met de schaduw.

Tip: bij Floris hebben we de ballon vastgemaakt aan zijn broek. Zo voorkwamen we dat hij hem los zou laten en hij weg zou vliegen.

Contrasterende achtergronden

Floris was al snel klaar met het maken van de foto’s. Hij was dus klaar, maar met Milan hebben we nog wat andere foto’s gemaakt. Dit waren geposeerde foto’s tegen een contrasterende achtergrond. Ook heel mooi!

Wat vinden jullie van deze foto’s? Wij zijn er in ieder geval heel erg blij mee. Als we dit ieder jaar blijven doen hebben we later supertoffe herinneringen.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *