Home + Utrecht met kinderen | Onze tips!

Utrecht met kinderen | Onze tips!

Vorige week ging ik met mijn moeder en de jongens een dagje naar Utrecht. Ze hadden vakantie, ik nam een dag vrij en we pakten voor het eerst sinds lange tijd weer eens de trein. We hadden er zin in! Van tevoren had ik om tips gevraagd en ik kreeg een paar hele leuke. Onder andere van mijn leidinggevende die twee hele leuke plekken kende. Leuke tips om ook met jullie te delen, want een dagje op pad met een tiener en een kleuter is leuk, maar je probeert het ook leuk te houden. Dat is in ons geval goed gelukt. Kijk maar mee!

Met een tiener en een kleuter naar Utrecht

Omdat ik geen held ben op de snelweg en ik Utrecht centrum niet zo fijn vind met de auto, besloten we lekker de trein te pakken. Veel sneller en relaxter en beter voor het milieu. Ik had wat lekkers meegenomen voor onderweg en tussendoor gedurende de dag en in no time stonden we in de binnenstad van Utrecht. Ik had van tevoren al een beetje bedacht wat we konden doen zodat het voor beide jongens leuk zou blijven. Urenlang shoppen werd het in ieder geval niet, maar dat was ook niet de bedoeling. Wat het dan wel werd zie en lees je hieronder.

Koffie en een gebakje bij Noda in het oude postkantoor

De eerste tip van mijn leidinggevende: Noda! Noda zit in het oude postkantoor dat nu een bibliotheek is. Een prachtig oud pand met eindeloze gangen waar van alles te ontdekken is. Zo vonden we op de eerste verdieping  een toffe hoek waar kinderen ‘postkantoortje’ kunnen spelen. je kon kaartjes meenemen, kleuren, zogenaamd afstempelen en in de oude, rode brievenbus stoppen. Floris vond het fantastisch!

Op de tweede verdieping vind je Noda met een geweldig uitzicht over de gracht. Een mooie, lichte plek waar je lekker kunt eten en drinken. Dit was onze eerste stop. Koffie voor mijn moeder en mij, warme chocolademelk met wat lekkers voor de jongens.

Fijne plek om je dag te beginnen. En, heel handig, je kan er even plassen. Vooral met kinderen heel praktisch ????.

Adres: Neude 11, Utrecht

Speelgoedwinkel Pinokkio Utrecht

Deze tip kreeg ik van iemand via Instagram. Pinokkio is een superleuke speelgoedwinkel met veel houten speelgoed, spelletjes en nog veel meer. Je komt ogen tekort eigenlijk. Ook voor Milan was dit nog leuk, want Pinokkio verkoopt ook mooie, grote  modelauto’s. En een stuk goedkoper dan op een auto-event.

Uiteindelijk kochten we er voor Floris wat knutselspulletjes. Helemaal blij was ‘ie daarmee.

Adres: Vinkenburgstraat 14, Utrecht

Domkerk

Daarna liepen we naar de VVV. We hadden gehoopt nog met de lift de Dom op te kunnen, maar de lift is sinds januari niet meer in gebruik. Omdat mijn moeder en ik die klim naar boven niet goed kunnen maken, besloten we een kijkje te nemen in de Domkerk. Prachtige kerk en de jongens waren verrassend geïnteresseerd.

Toen we weer naar buiten liepen kregen we van een medewerker nog een andere leuke tip: DOMunder. Dit is een ondergrondse ontdekkingstocht waarin je 2000 jaar Utrecht ontdekt. Dit leek ons zo gaaf, maar het is helaas niet meer van gekomen. Deze onthouden we voor de volgende keer.

Adres: Achter de Dom 1, Utrecht.

Lunchen bij Jozef op het Mariaplein

Misschien vlogen we een beetje van hot naar her, maar de jongens navigeerden en wij moesten erachter blijven lopen, haha. De volgende bestemming was namelijk Jozef. Ook een tip van mijn leidinggevende. Een toffe plek om te lunchen. Niet alleen voor ons, maar ze hebben een grote speelhoek voor de kinderen. Ideaal! Toen wij binnen kwamen was het nog rustig. Een half uur later was het gezellig druk. Voornamelijk met ouders en hun kinderen. We hebben er lekker gegeten. De bediening was snel en vriendelijk en het was ook nog eens heel betaalbaar. Blij met deze tip!

Adres: Mariaplaats 50, Utrecht

Prime o30 voor de allermooiste Nikes (pubers opgelet!)

Sinds een paar jaar volg ik Prime 030 op Instagram, omdat zij een ruime collectie Nike Air Max 1 verkopen. Wat mij betreft de mooiste sneaker ooit gemaakt haha, maar ze worden in kleine oplages verkocht. Prime heeft een mooie collectie en Milan wilde er graag kijken voor zomerschoenen. Uiteindelijk koos hij niet voor de Air Max 1, maar kocht ‘ie prachtige Jordans. Hele blije zoon hier!

Adres: Schoutenstraat 11, Utrecht

Ganzenmarkt Tunnel

Toevallig liepen we ook tegen de Ganzenmarkt Tunnel. Deze tunnel schijnt al sinds de middeleeuwen te bestaan. Tegenwoordig is de tunnel de toegangspoort naar de horeca aan de Oudegracht en schijnt deze heel bekend te zijn van TikTok, al zei mij het niets, haha. Dit is een kleine tunnel vol met graffiti. Door de verlichting lijkt de graffiti licht te geven. Een hele toffe plek om foto’s te maken. Dit werd dan ook veelvuldig gedaan. De jongens vonden het in ieder geval erg tof.

Adres: Ganzenmarkt 3, Utrecht

LEGO Store Hoog Catharijne

Hier heb ik geen foto van dus ik sluit af met deze foto waarop Floris stoer wilde kijken ????. Omdat hij best veel had gelopen, was het op zich wel goed zo en besloten we terug te lopen richting Hoog Catharijne. We hadden daar nog één winkel waar de jongens graag heen wilden: de LEGO Store. We hebben een te gekke LEGO winkel in Gouda, maar ook deze is leuk (al is Gouda natuurlijk veel leuker, haha). Het was er heel druk en uiteindelijk hebben we er niets gekocht, omdat de LEGO set die Floris wilde (nieuwe Spidey LEGO) in Gouda €5,- goedkoper was. Dat vind ik dan toch zonde van zijn geld.

Toch kregen de jongens er nog een LEGO paspoort en is het altijd gezellig om er even te kijken.

Adres: Hoog Catharijne Mall, Space W068, Hoog Catharijnepassage 7, Utrecht

Tussendoor zijn we nog wat losse winkel in gelopen, maar ik wilde juist high lights met jullie delen, omdat de jongens dit ook zo leuk vinden. Zo hielden we het oprecht gezellig en hebben we een superleuke dag gehad.

Welke tips hebben jullie nog? Laat het me weten in de comments hieronder, dan kan iedereen ze lezen.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *