Home + Kind ziek en jij moet werken, hoe dan?!

Kind ziek en jij moet werken, hoe dan?!

Afgelopen week hadden wij dit dus. Milan was ziek, maar wij moesten werken. Ja, en daar sta je dan. Patrick kon geen vrij nemen en ik had afspraken. En nu? Gelukkig is de oplossing voor ons wel snel voor handen, want we mochten Milan bij mijn ouders brengen. Gelukkig maar, want ik had mij echt geen raad geweten!

En toen vroeg ik mij af, hoe doen anderen dat?! Ik ken genoeg ouders die allebei drukke banen hebben en/of buiten hun woonplaats werken. Kortom, druk bezette ouders die ook niet zomaar even vrij kunnen nemen. Toch gaat de gezondheid van je kind voor, maar wat doe je dan?

Kun je je kind dan ook bij (schoon)ouders brengen of moet je dan ook kiezen voor een andere optie? Ik vond het echt lastig, want een kind is als het ziek is het liefste in zijn eigen omgeving. Milan wilde dat ik constant bij hem bleef liggen, want ‘met jou erbij gaat het beter mama’.

Gelukkig wonen opa en oma praktisch aan de overkant en is hij daar kind aan huis dus het is minstens zo vertrouwd. En bij oma op schoot viel hij ook weer in slaap.

Maar ik voelde me schuldig. Ik vond het vreselijk dat ik niet bij hem kon zijn en voelde me een ontaarde moeder. Een collega vertelde toen nog dat ook zij blij was met haar (schoon)ouders, want anders had ook zij een probleem.

En daarom ook de vraag: hoe doen jullie dat?! Wat nu als je niet de mogelijkheid hebt om thuis te werken? Of zijn er bij jullie ook ouders in de buurt die kunnen bijspringen?

Milan kwakkelt nog wel wat, maar hij gaat vandaag weer gewoon naar school. Alles is dus weer normaal en ik hoop dat dat zo blijft voor hem. Ze zijn namelijk zo zielig als ze ziek zijn.

Ondertussen hoor ik graag van jullie hoe jullie dat regelen. Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Brenda Davids
    19 november 2015 / 15:07

    Ik voelde het al aankomen,dochter vanochtend naar school gebracht,ze zou na school ook nog naar de bso gaan..lange dag dus,gisteren was ze al niet lekker…toch naar school gebracht vandaag..En dan 5 min. op mijn werk en school belt..Ze is echt te ziek,of ik haar kan halen…Ik heb geen ouders-schoonouders in de buurt..Ik woon in Nijmegen mijn zusje in Utrecht ook die kan ik niet bellen.(trouwens die werkt ook! ‘Dus ik ga naar huis,werk in een winkel en daar moeten we minimaal met 2 staan,dat stonden we dan ook,..Maar mijn voorgevoelens waren waar,dat school wel eens zou kunnen gaan bellen dus,had de avond ervoor de groeps app v.h werk al bericht dat dit zou kunnen gebeuren,en idd..maar had dus back up qua werk geregeld,pas toen nr 3 er was kon ik gaan dus het heeft 2 uur geduurd eer ik dochter ,9 jaar,van school kon halen..
    Ik snap het probleem met werk maar je bent vader- moeder..dus 1 van de 2 gaat naar huis…!

  2. 20 november 2015 / 12:57

    Ik bleef fulltime thuis en heb gelukkig niet voor dit probleem gestaan. Een ziek kind is het liefst bij zijn ouders, dus ik zou dit erg moeilijk hebben gevonden.