Home + Diary | Kerst in huis en knallen voor Mamablogger

Diary | Kerst in huis en knallen voor Mamablogger

Nieuwe week en dus een nieuwe diary! Afgelopen week brachten we het huis in een gezellige kerstsfeer en heb ik nog even flink geknald voor Mamablogger. Ik kan nu alweer van alles gaan vertellen, maar kijk vooral gezellig mee.

Maandag

Gisteravond is de tafelklem van Sinterklaas al vervangen door de Kerst en vanmorgen hang ik de kersthangers eraan. De bouwhelm en kwast kunnen niet ontbreken dit jaar vanwege ons nieuwe huis.

Op de bakfiets naar het werk en in een restantje sneeuw parkeren.

Dinsdag

Hoewel het vandaag pas 5 december is, wordt het thuis al steeds meer Kerst. Ik zet de boom vast op voor ik aan het werk ga en hang de hangers van de jongens er vast in. Ondertussen geniet ik van de gezelligheid boven de tafel.

Op het werk hebben we een gezellige Sinterklaas koffie-ochtend georganiseerd. Een collega bakt ieder jaar zelf gevuld speculaas en dat is zo ontzettend lekker! Een andere collega is jarig en neemt deze lekkere Sinterklaastaart mee. Tot slot krijgen we allemaal een speculaaspop mee naar huis. Veel te lekker allemaal!

Dit cadeautje ligt ’s middags op de deurmat. Ik ben er inmiddels in begonnen en het is een heerlijk boek!

Woensdag

Ik ben de komende paar uur alleen en besluit daar even flink gebruik van te maken. Ik shop nog wat kerstspullen en moet nog even naar de GAMMA.

Ook zoek ik heel veel papier en knutselwerkjes uit dat in een laatje lag. Wat weg kan, gaat weg voor het wordt gezien 😉

Ondertussen heb ik de kerstboom verder versierd met de nieuwe kerstspullen en zijn de cadeautjes ingepakt. Morgen laat ik jullie zien wat we hebben gekocht voor de jongens.

’s Avonds is het tijd voor deze film. Super cheesy, maar ik hou ervan!

Donderdag

Allereerst hieperdepiep hoera voor mijn moeder! Ze is vandaag jarig en is 75 geworden! Ik zie haar vandaag niet omdat ze haar verjaardag al heeft gevierd, maar Milan, Floris en ik zingen haar natuurlijk wel wakker.

Daarna is het tijd om de spullen te pakken! Ik breng Floris naar school en rijd daarna door naar mijn werk. Wij gaan een te gekke kerstfilm opnemen en nemen vandaag een van de eerste scenes op bij één van onze locaties. Het is er al mooi versierd, maar ik neem nog wat notenkrakers en nepcadeaus mee. Dit ziet er toch super uit zo?

’s Middags werk ik thuis en heeft Floris mij getekend.

Vrijdag

Lunch op het werk, kijk even hoe leuk de tomaat met komkommer is! Al kijkt ‘ie wel heel boos, haha.

De tijd van het jaar waarin je in het donker naar je werk fietst en in het donker naar huis gaat.

Eenmaal thuis staat dit superleuke kerstboompje in de tuin, gekregen van mijn ouders.

Zaterdag

Om 7.00 uur ’s morgens in het zwembad, deze keer is het mijn beurt en blijft Pat thuis.

Daarna nog even tanken en vervolgens richting de Action om alvast het één en ander te halen voor het kerstdiner op school. Ondertussen komt ook de rest binnen, want dat had ik besteld. Ik doe het in een krat en zet het boven neer. Komende week maak ik een proefje en dan ga ik de week erna echt aan de slag als het zover is.

Door naar de Sligro voor een kerstpakket voor mijn ouders en voor onze huishoudelijke hulp die al heel wat jaren bij ons komt.

Pat heeft vandaag de laatste lampjes opgehangen buiten, zo gezellig!

De kerstreclame van Albert Heijn is wel heel erg raak dit jaar. Vooral de afsluiter ‘het gaat niet om wat je op tafel zet, maar vooral om met wie je aan tafel zit.’ Dit is zo ontzettend waar….

Zondag

Floris heeft een kaart geschreven: ‘Liefu (met een omgekeerde L) mama en papa en Milan en Floris (vooral ook aan zichzelf haha) en opa en oma’. Zo schattig!

Milan viert dinsdag Sinterkerst en Nieuw op school. Drie keer raden wie het cadeautje en het gedicht mocht fixen 😉

Oktober, november en december zijn altijd de drukste maanden voor de blog, al merkte ik voorgaande jaren dat december wel wat rustiger werd. Dat is dit jaar helemaal anders! De ene opdracht na de andere komt nog binnen en dat betekent nog even doorknallen in de avonden en vroege ochtenden voor ik aan het werk ga.

Doordeweeks heb ik echter weinig tijd voor het maken van foto’s en de avonden en ochtenden zijn ook nog te donker. Daarom maak ik vandaag alle foto’s die ik nog moest maken. Vervolgens bewerk ik alle foto’s en kunnen ze geüpload worden voor het artikel. Floris wil daarna ook nog even op de foto.

Even naar buiten! We wandelen naar de bouwgrond voor wat foto’s, want de hekken zijn inmiddels om de bouwgrond geplaatst. Nog even uitrazen in het speeltuintje en dan weer lekker naar binnen.

Dit was hem weer! Komende week wordt erg druk op mijn werk en maak ik twee lange dagen omdat ik ook nog de avonden werk. Dat gebeurt niet vaak. Waarom dat is, lezen jullie volgende week. Verder heb ik nog veel te doen voor Mamablogger, maar ook dat komt helemaal goed. Nog twee weken knallen en dan hebben we even vakantie. Fijne week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *