Home + Ken jij Kids-tube al?

Ken jij Kids-tube al?

Nu M ouder wordt neemt ook de interesse in de tablet en filmpjes toe. En ja, dan gaat hij nogal regelmatig naar YouTube en ik ben daar stiekem niet zo heel erg blij mee. Veel reclame en de kans is aanzienlijk groter om dingen tegen te komen die niet geschikt zijn voor een jongetje van 4,5 jaar, daarover verder op meer. Kortom, ik houd dus regelmatig in de gaten wat hij nu precies aan het doen is en wat hij kijkt.

En omdat jij daar misschien ook tegenaan loopt heb ik een super, gratis, alternatief voor je gevonden: Kids-tube!

Het principe van Kids-tube is het aanbieden van filmpjes en liedjes die voor jonge kinderen geschikt zijn. Deze worden eerst zorgvuldig gecontroleerd voordat ze geplaatst worden. En daar word ik dus heel blij van, want dan weet ik dat M ook niet geks zal vinden. Zo vindt M Bassie en Adriaan erg leuk en zat hij daar filmpjes van te kijken. Hij klikt op een volgende filmpje en opeens is daar een carnavalsliedje van Bassie waarin wordt gezongen dat de auto op alcohol rijdt! Alcohol en rijden gaan niet met elkaar samen en ik vind dat dus voor kinderen erg ongeschikt. En ik ben echt niet zo moeilijk, maar dit ging mij te ver. Op Kids-tube zul je dus niet voor dit soort verrassingen komen te staan.

Verder zijn er verschillende categorieën: 0-1 jaar, 1-4 jaar en 4+ jaar. Het zoeken is dus makkelijk.

Iets anders wat ik erg leuk vind is dat je er naast korte afleveringen, ook volledige films en liedjes vindt. Dus is je kindje een dagje niet zo lekker, regent het of heeft het gewoon even behoefte aan rust op de bank? Kids-tube is ideaal en een echte aanrader!

Oh ja, Bassie en Adriaan zijn er ook op te vinden zonder rare liedjes, maar wel met de fijne nostalgie voor ons. Stiekem toch maar even met M mee kijken dus 😉

Kende jij Kids-tube al? Ik ben benieuw naar jouw ervaringen! Laat het mij weten in de comments hieronder.

Marisca, Kenter, mamablogger

 

 

 

socialmediaalacarte-ads klein

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *