Home + Geld & Budget | Zo kwamen we uit met de budgetten van juni 2024

Geld & Budget | Zo kwamen we uit met de budgetten van juni 2024

Normaal houd ik voor jullie een verslagje bij van hoe het gedurende de maand gaat met onze budgetten, deze maand liep dat echter anders. Ik bouwde mijn werk op en had het daarnaast vrij druk (die laatste maand voor de zomervakantie is altijd druk), waardoor ik ook weer een beetje op mijzelf moest letten en rust moest nemen waar dat kon. Ik heb dus niet over iedere week een klein stukje geschreven, maar aan het einde van de financiële maand hebben we natuurlijk wel weer de balans opgemaakt. Wat bleef er over van de budgetten van juni 2024 en hoe hebben we dat verdeeld over de verschillende, digitale spaarpotjes? Je leest het hieronder!

Lees ook:

Budgetten per week in juni 2024

Zoals jullie inmiddels wel weten, houden we weekbudgetten en boodschappenbudgetten aan. Het boodschappenbudget is €200,- per week inclusief dubbele koopzegels en het weekbudget is €175,- (per week uiteraard). Dit verdelen we aan het begin van de maand over de verschillende weekpotjes op onze rekening (dus boodschappen week 1 t/m 5 en weekbudget week 1 t/m 5). Mocht een maand vier weken hebben tot het volgende salaris, dan houden we vier weken aan en blijft week vijf leeg. Wat aan het einde van de maand overblijft, storten we in onze digitale spaarpotjes. Het is in ieder geval een sport om zoveel mogelijk over te houden.

Juni was een vrij dure maand waarin we altijd veel verjaardagen hebben. Ook kocht ik alvast juffenbedankjes en haalden we veel extra boodschappen tijdens het warme weer. Denk dan vooral aan ijsjes, extra fruit en munt en citroen om lekker fris water koud te zetten. Hierdoor bleef er van het boodschappenbudget niet veel over. Toch hielden we uiteindelijk, dankzij de weekbudgetten, toch een leuk bedrag over.

Totaal over van de budgetten in juni 2024

In totaal hebben we €219,48 overgehouden! Dit ronden we af naar €220,-

Het overgebleven budget hebben we als volgt verdeeld in onze digitale spaarpotjes: 

  • €55,- verjaardagen jongens
  • €50,- ANWB en belasting welke aan het begin van het jaar altijd komt
  • €50,- Cantharel voor de Kerst
  • €25,- zwemles Floris
  • €20,- vervangen telefoons en laptops
  • €20,- kleding en schoenen gezin

Wellicht handig om te weten is dat we dit bedrag extra sparen. Zodra onze salarissen worden gestort, gaat er een vast bedrag naar de spaar- en beleggingsrekening. Gedurende de maand doen we spaarchallenges (waar we ook het weekbudget voor gebruiken zoals je hebt kunnen lezen) voor ons nieuwe huis én we hebben een spaarplan voor het huis. Dit bedrag is extra en kunnen we daarom verdelen over de kleinere en korte termijn spaardoelen.

Ik denk dat dit weer een mooie verdeling is en ook de kleine bedragen lopen maandelijks lekker op.

Hoe ging het bij jullie afgelopen maand? En volgende maand heb ik weer een overzicht per week.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *