Home + Is Floris net zo’n makkelijk kind als Milan?

Is Floris net zo’n makkelijk kind als Milan?

‘Milan is zo ontzettend makkelijk, een tweede zal echt niet zo makkelijk zijn’. Ik heb deze opmerking zo vaak gehoord toen ik zwanger was. Zelfs nog voor ik zwanger was van Floris. Ik begon er bijna in te geloven en maakte mij weleens zorgen. Wat nu als dit kindje inderdaad een stuk minder makkelijk was, zou ik Milan dan niet heel erg tekort doen?

Een huilbaby vs. een makkelijke baby

De eerste 1,5 jaar met Milan was helemaal nog niet zo gemakkelijk. Hij was een huilbaby en ik vond het allemaal maar lastig. Uiteindelijk groeide ik met Milan mee als moeder en leek het op een gegeven moment vanzelf te gaan. Maar goed, als ik toen wist wat ik nu weet, dan had ik er veel meer van genoten. Milan is zo ontzettend lief en makkelijk! Natuurlijk heeft hij zijn buien en liggen we regelmatig met elkaar overhoop, maar ik kan hem overal mee naartoe nemen, hij vindt alles gezellig en een paar uur met hem uiteten? Geen probleem! Dat is het nu niet, maar ook niet toen hij 3/4/5 was. We namen hem overal mee naartoe en daar wende hij aan.

Milan als baby! 

Floris daarentegen huilde de eerste maanden heel veel en was toen een echt huilbaby, maar na die eerste drie maanden stopte dat en kregen we er een ontzettend blije en tevreden baby voor terug. De nachten zijn erg goed te noemen *klopt het even af aan de tafel* en ook overdag hebben we een heel fijn ritme. Met Floris doen we hetzelfde als destijds met Milan; we nemen hem overal mee naartoe en we zien dat het voor hem nu heel normaal is om op zaterdag even te gaan lunchen. Floris lacht en blijft lachen. Hij wordt hooguit een beetje zeurderig als hij moe is en daar houden we uiteraard rekening mee. Dan leggen we hem op bed en hij slaapt.

We weten niet of dat zo blijft, maar dit pakt niemand ons meer af. We komen geen slaap tekort bijvoorbeeld.

Hoe maak je van je kinderen makkelijke kinderen?

Die vraag krijg ik regelmatig, maar dat vind ik een lastige, want wat is een makkelijk kind? Ieder kind heeft wel wat en ik geloof erin dat je als ouder zijnde echt je portie nog wel krijgt. Dan heb je een makkelijke baby gehad en wordt het een draak van een puber, zoiets. Dat zou ons dus zomaar kunnen overkomen hoor 😉

Er is geen recept voor makkelijke kinderen. Ik heb er in het verleden weleens over geschreven, maar toen had ik nog geen vergelijkingsmateriaal. Ik ging uit van de situatie met Milan en nu kan ik het vergelijken met Floris. Wat voor ons werkt is het idee dat de kinderen zich aanpassen aan ons ritme en niet andersom. We houden natuurlijk rekening met hun eet- en slaapritme, maar het is echt niet zo dat we later op een afspraak komen omdat Floris nog op zijn bedje ligt. Als het nodig is maken we hem gewoon wakker.

Ook zijn we nooit bang geweest ze mee te nemen om ergens te gaan eten, ook niet met Floris. De eerste twee maanden hebben we het niet gedaan, maar daarna zijn we het gewoon gaan proberen en dat ging goed. Hij vindt het gezellig en lacht lekker. Een afspraak? Ze gaan gewoon mee. We staan er heel relaxt in, leren dat je mensen een hand geeft en dat je je moet gedragen en dus weten ze niet beter. Dit is wat voor ons werkt en tot nu toe gaat dat al 7 jaar goed.

Tot nu toe genieten we volop van de weekenden met zijn viertjes en wat de toekomst ons brengt? Ach, we zien het wel. We zullen dan vast wel vreselijke schoondochters krijgen of zo 😉

Hoe doen jullie dit? Klets gezellig mee in de comments hieronder en ik klets lekker met jullie mee. Of heb je een vraag? Stel ze gerust!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *