Home + Interieur | Dilemma’s wat betreft de eettafel…

Interieur | Dilemma’s wat betreft de eettafel…

Best gek eigenlijk, ons oude huis was bijna de helft kleiner dan ons huidige huis, maar toch hadden we teveel meubels en moesten we echt schuiven. Althans, in de woonkamer. Zo is een kast die eerder in de woonkamer stond naar de kamer van Milan gegaan en datzelfde geldt voor een hoop accessoires die hier niet meer pasten. Het huis was dan wel kleiner, maar de woonkamer was lang en praktisch waardoor we ook een heel lange eettafel kwijt konden. Onze tafel is 235 cm en kochten we toen Floris net was geboren. Een superfijne tafel, maar het was de vraag of we deze kwijt konden in het nieuwe huis…

Het was even passen en meten, maar het lukte! En eigenlijk staat deze lange tafel helemaal niet gek. Toen vervolgens de schilderijen en lampen hingen was het helemaal af. Maar toch twijfel ik, want de tafel is wel heel groot en heeft een behoorlijk prominente plek in de woonkamer. Enerzijds is dat leuk, omdat de tafel dé plek is waar we allemaal regelmatig aan zitten (zelfs visite gaat er vaak aan zitten), maar anderzijds houden we in die hoek weinig ruimte over. De doorgang naar de keuken is smal en de stoelen die bij de muur staan, komen er regelmatig tegenaan waardoor de muur beschadigt.

We hebben overwogen daar een bankje tegenaan te zetten, maar een bank die zo lang is is lastig te vinden.

Maar wat willen we dan wel?

Toen we hoorden dat dit huis voor ons was mochten we de modelwoning bezichtigen, omdat ons huis nog niet klaar was. In de modelwoning stond een ronde eettafel en die paste precies! Later zagen we dat veel bewoners dat idee hebben overgenomen en hebben gekozen voor een ronde eettafel. Ook zien we dat een aantal bewoners wel heeft gekozen voor een rechthoekige tafel, maar dan kleiner zodat die tegen de muur past. Dat kan natuurlijk ook!

Het is misschien zonde, maar nu overwegen we toch een nieuwe eettafel. Een ronde is een optie, maar vind ik persoonlijk niet zo handig omdat ik met Kerst de tafelklem aan de tafel bevestig en vol hang met hysterische kersthangers. Vind ik toch een dingetje haha. Een rechthoekige tafel heeft dan toch de voorkeur.

Een tafel waaraan geleefd wordt

Oké, een rechthoekige tafel, maar waar gaan we dan voor? Onze huidige tafel is van hout en is pas drie jaar oud. Deze zit inmiddels vol met krasjes en putjes. Niet perse erg en ik vind het ook wel wat hebben, want er wordt immers geleefd aan die tafel, maar zonde is het wel. Een plastic kleed vind ik persoonlijk niet zo mooi dus die leg ik er niet overheen. We zijn dus aan het kijken naar alternatieven die toch in ons interieur passen.

Zo is een betonlook tafel een optie. Een grijs glas past misschien niet bij de rest van onze meubels, maar wist je dat je een betonlook blad ook in het zwart kunt kiezen? Dat zou perfect passen! Ook de poten kun je in verschillende uitvoeringen kiezen.

Mooie leren stoelen erbij en je bent klaar voor jaren!

Nu Patrick nog even lief aankijken… 😉 Voor welke eettafel hebben jullie gekozen en welke maat tafel hebben jullie? Vinden jullie dat een ideale maat? Waarom wel of niet? Laat het me weten!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Debby
  4 mei 2021 / 17:24

  Wij hebben een rechthoekige houten tafel met gewelfde rand en stalen poten 🙂 plek voor 6! Rond hebben we ook overwogen maar zou bij ons juist te veel ruimte overlaten en dan iel zijn 🙂

 2. Sandra
  4 mei 2021 / 22:47

  Wij hebben in dit huis een ronde tafel 150 meter doorsnede dus echt een grote.. we kunnen met 6 grote stoelen en 1 hoge Ikea stoel aan kwijt. Nog geen dag spijt gehad.. Ja een tafelklem is leuk maar die andere 11 maanden heb je ook plezier van de ronde tafel..

  En evt de tafel inkorten?? Soms kan dat door een stuk af te laten zagen en de poten verplaatsen