Home + Interieur | De box eruit en dit leuke hoekje voor Floris én mama erin!

Interieur | De box eruit en dit leuke hoekje voor Floris én mama erin!

Het was best lastig, maar de box kon er nu echt wel uit. Floris zat er amper in en als hij er al in zat vond hij het verschrikkelijk. Tijd om hem op Marktplaats te zetten en (weer) een fase af te sluiten. Het gevolg was een lege hoek die ik graag bij onze zithoek wilde trekken, maar waar Floris ook lekker kan spelen. Ik vond een te gek schoolbureautje met een bijpassend stoeltje en dat was het begin van dit nieuwe hoekje! Kijken jullie mee?

Ter herinnering; zo zag het eruit

Ik heb geen foto van het totaal, maar de box stond tegenover de bank. Zo konden we Floris vanaf de bank goed in de gaten houden in de box en zat/lag hij er toch lekker bij. Tegelijkertijd kijk je wel de hele dag tegen dat ding aan waardoor ‘ie misschien ook wel sneller gaat vervelen. Nu hij eruit ging wilden we dus echt een gezellige vierkante hoek creëren die bij de rest van het interieur past.

Schoolbureautje ‘Aap, Noot, Mies’

De jongens hebben een speelhoek en Milan heeft een eigen bureautje. Zoiets wilden we ook voor Floris. Uiteindelijk kwam ik via Instagram terecht bij ‘Van Stoer Hout‘ uit mijn eigen woonplaats Gouda! Zij hadden een te gek schoolbureautje met een bijpassend stoeltje! Een 2018 uitvoering van een ouderwets mooi model! Floris kan er nu al aan zitten en dit bureautje kan nog heel wat jaren mee. Je kunt er zelf voor kiezen om hem in een bepaalde kleur af te lakken.

Onder het blad zit nog een extra blad voor tekening of geheime spulletjes 😉

Afmetingen
Bureautje: 60x49x49 (lxbxh)
Stoeltje: 30x28x29 (lxbxh) zithoogte: 29  totale hoogte: 50

Dit is toch onwijs gaaf?! Zo is een speelhoek in de woonkamer opeens niet erg meer 😉 En Floris, die vindt hem ook geweldig;

Kijk dat koppie nou! Bij ‘Van Stoer Hout’ vind je overigens nog meer gave kindermeubels (ook in dezelfde stijl als dit bureautje!) en uiteraard kun je er ook maatwerk bestellen. Ze hebben een webshop en mocht je nog een idee zoeken voor een kinderfeestje, kijk dan even naar de robots. Dit zijn bouwpakketten die je kunt bestellen voor een kinderfeestje (of voor de herfstvakantie!). Succes gegarandeerd!

Wat zet je op het bureautje?

Ik wilde juist geen hysterisch kinderspeelgoed op het bureautje zetten, maar wilde er wel wat leuks mee. Het werden deze toffe alpaca en lama spulletjes van Casa. Ik kocht er ook een letter F bij. Bij elkaar kostte dit €25,-

Deze spulletjes passen perfect bij het bureautje en in het zakje kunnen nog wat speeltjes worden verstopt. Bij elkaar is dit ook heel tof op de kinderkamer.

De stoel

Ik wilde naast het bureautje graag een stoel hebben zodat ik naast Floris kan zitten en we samen kunnen spelen of kletsen. Ook zorgt de stoel ervoor dat het met de bank er tegenover een echte zithoek is geworden.

Alle kleuren passen perfect bij elkaar en dat maakt dit hoekje helemaal af. De stoel kocht ik bij Kwantum en kostte €140,-

Zo zie je hoe je in een handomdraai een ontzettend leuk en gezellig speel- en zithoekje kan maken zonder daar teveel geld aan uit te geven. Je hebt namelijk voor de komende jaren een heel fijn plekje zonder dat je gek wordt van al dat hysterische speelgoed. Waar je dat laat? Kleine spulletjes in de zak op het bureautje en de rest in een speelgoedkistje of een afgesloten kast 😉

Wat vinden jullie van dit hoekje? Laat het me weten in de comments hieronder!

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Isa
    10 oktober 2018 / 15:32

    Leuk hoekje!
    Ik en mijn jongens ook helemaal weg van alpaca’s/lama’s
    ze hebben bij de action ook hele leuke grote alpaca’s in 2 kleuren ook kleintjes maar die grote zijn echt super leuk?