Home + Zouden we nu andere namen hebben gekozen voor onze jongens?

Zouden we nu andere namen hebben gekozen voor onze jongens?

Toen ik er ruim acht jaar geleden achter kwam dat ik zwanger was van Milan wisten we meteen dat als het een jongetje zou worden, hij Milan zou heten. Er was echter één nadeel; Milan was een top 10 naam… Toch kozen we voor die naam. Bij Floris lag dat een stuk lastiger. Daar hebben we heel lang over nagedacht en we hebben heel lang nog een andere naam gehad; Jip. Als we nu opnieuw zouden moeten kiezen, zouden we dan andere namen hebben gekozen?

Zouden we nu nog voor de naam Milan zijn gegaan?

Toen ik zwanger was van Milan zag ik een blond jongetje voor me met wat langer haar en grote, blauwe ogen. Het is precies het jongetje geworden dat ik altijd voor mij heb gezien! Eigenlijk heb ik altijd geweten dat Milan Milan zou worden. Snap je het nog haha? De naam past dus heel goed bij hem en we komen de naam gelukkig nauwelijks tegen. Dat scheelt enorm, maar omdat de naam nog steeds vaak gegeven wordt weet ik niet of we nu dezelfde naam hadden gekozen. Ik zeg misschien, want we zijn nog steeds wel blij met de naam en in de jaren erna hoorde je de naam vaker. Het is een beetje dubbel, maar ik weet niet of we nu voor een top 10 naam zouden gaan…

De andere kant is dat ik niet zou weten welke naam anders bij hem zou passen. Voor ons was en blijft het altijd Milan.

Zouden we nu nog voor de naam Floris zijn gegaan?

Floris is bijna een jaar dus het zou een beetje gek zijn als we nu zouden zeggen dat we voor een andere naam zouden gaan. Ook bij Floris past zijn naam goed, maar we hebben nu wel bewust gekeken naar een naam die minder vaak voorkomt. We wilden een Nederlandse naam waarbij mensen, net als bij Milan, niet hoeven te vragen hoe je het schrijft. Het is zo vervelend om altijd maar te moeten zeggen hoe je je naam moet schrijven. Zo heet ik Marisca met een C in plaats van een K. Ik moet het er altijd bij zeggen.

We hebben voor Floris heel lang de naam Jip gehad, maar uiteindelijk vinden we Jip ook helemaal niet bij hem passen. Floris past perfect bij hem.

Conclusie

Al met al zouden we geen andere namen voor de jongens zouden willen. De namen passen hij hen, passen bij elkaar, de schrijfwijze is duidelijk en gewoon heel erg leuk 😉

Stel dat jullie nu nog mochten kiezen, zouden jullie dan voor een andere naam zijn gegaan?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra
    11 oktober 2018 / 07:47

    Hier een thijs en luuk.. Allebei topc10 hoewel luuk varieert per lijst.. Tot nu toe heeft thijs 1 x bij een andere thijs in de klas gezeten. En ja zijn echt Hollandse jongens dus de naam klopt echt. Dus denk dat we er weer voor gegaan zijn.. Hoewel ik Jip ook stiekem heel leuk vind