Home + Interieur | 5 tips om je hal in te richten

Interieur | 5 tips om je hal in te richten

Het maakt niet uit hoe groot je gang of hal is, het is wel het eerste wat mensen zien als ze binnenkomen en dan wil je graag een goede indruk maken. In ons vorige huis hadden we een heel kleine hal. Er was weinig plek, maar met wat creatieve oplossingen konden we er heel veel opbergen én zag het er toch leuk en gezellig uit. Voor het opbergen is met kinderen wel een dingetje omdat je veel schoenen, kaplaarzen, jassen, mutsen, sjaals etc. kwijt moet. In dit huis hebben we het wat dat betreft makkelijker. We hebben een lange gang en voldoende ruimte voor een leuke kapstok waar we ook veel schoenen op kwijt kunnen, maar we hebben daarnaast nog genoeg ruimte voor een leuk kastje. Zo isde hal/gang niet alleen functioneel, maar het is ook een gezellige binnenkomer.

Tip 1: benut de ruimte die je hebt, lang leve dichte kastjes en laatjes

Het halletje in ons vorige huis was dus klein, maar er was wel plaats voor een ladekast. Hier propten we alle schoenen in. Naast die ladekast was er ook een kleine, vaste kast. Hier gingen de tassen en paraplu’s in. Laatjes en deurtje dicht en je ziet er niets meer van! Zo lijkt de hal altijd netjes opgeruimd en door gebruik te maken van kastjes die precies passen, benut je de ruimte optimaal. Op het vaste kastje kwam een bak voor de sleutels en op het ledenkastje een leuke mand voor de sjaals, mutsen en handschoenen. Zo zie je hoeveel je nog kunt opbergen in een kleine ruimte. Zo zag dat er destijds uit:

 

Tip 2: wel of geen losse kapstok?

We hadden in ons vorige huis geen plaats voor een losse kapstok. Op de foto hierboven zie je hoe we dat hebben opgelost: door een stevige stang te bevestigen waar we de jassen aan op konden ophangen. In onze nieuwe hal kan dat dan weer niet en hebben we gekozen voor een hoge, losse kapstok. Dit is een stalen kapstok met onderop twee planken voor de schoenen. Hier kunnen we meer jassen op kwijt en gelukkig ook veel schonen. Zo houd je de rest van de hal vrij om het gezellig te maken.

Tip 3: maak gebruik van haltafels

Wist je dat haltafels een redelijk goedkope oplossing zijn om je hal in één klap gezellig in te richten? Met wat leuke accessoires ziet je hal er altijd opgeruimd en gezellig uit. Een spiegel erboven is een must, maar een haltafel is ook functioneel. Vaak heb je hier wat extra opbergruimte, maar je kunt er ook je spullen op kwijt als je thuis komt je je schoenen en jas uit wilt trekken. Ook als we weggaan leg ik alles wat we niet moeten vergeten op de haltafel.

Tip 4: gebruik sfeervolle verlichting

Een tl-buis in de gang is geen gezellige binnenkomer en je wordt er ook niet vrolijk van wanneer je in de spiegel kijkt ;-). Maak daarom gebruik van fijne sfeerverlichting. Goed licht laat de ruimte groter lijken, maar creëert ook een warm gevoel wanneer iemand voor de eerste keer bij je binnen komt. Wij hebben bijvoorbeeld een lampje op onze haltafel staan die we in de wintermaanden ’s avonds aanzetten. Men ziet dan dat er iemand thuis is. We hebben ramen in de voordeur en al kun je niet naar binnen kijken, het licht zie je wel. Dat voelt veiliger.

Tip 5: gebruik groen

Waarom zou je in de woonkamer wel planten neerzetten en in je hal niet? Maak daar ook gebruik van groen als je de ruimte hebt! Betrek die ruimte gerust bij de woonkamer, als is het maar met een klein plantje op je haltafel. Planten zijn gezond, zouden mensen gelukkig maken en ook hiermee creëer je sfeer. Genoeg redenen om de boel aan te kleden met wat groen!

Wat is voor jou onmisbaar in je hal of gang?

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *