Home + In 1,5 jaar van geen relatie naar samenwonen!

In 1,5 jaar van geen relatie naar samenwonen!

Als je mij begin 2004 had verteld dat ik 1,5 jaar daarna al zou samenwonen had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Ik was daar in het begin van dat jaar helemaal niet mee bezig. Mijn vader was een half jaar ervoor overleden en we waren net verhuisd. Alle aandacht ging naar school, werk, vriendinnen, shoppen en uitgaan. Lekker overzichtelijk en vooral even niets moeilijks. Het leven moest zo simpel mogelijk, want meer kon ik even niet handelen op dat moment.

Een vriendin van mij stelde voor om samen op vakantie te gaan. Er even tussenuit en gewoon genieten. Dat wilde ik natuurlijk wel dus werd de vakantie geboekt. We gingen naar Kos (Griekenland) en hadden er erg veel zin in. We sliepen in een appartementencomplex vlakbij het strand en het centrum en meteen op de eerste dag kwam ik Patrick al tegen. Ik vond hem eerlijk gezegd nogal een hork, maar gedurende die vakantie veranderde dat beeld.

Patrick was daar met een vriend en twee vriendinnen. Daardoor dachten wij dat het twee stelletjes waren die met elkaar op vakantie waren, maar dat was niet zo. We trokken de hele vakantie met zijn zessen op en we zaten zelfs in hetzelfde vliegtuig terug naar Nederland!

Tot op de dag van vandaag denken we dat het zo heeft moeten zijn.

Er was alleen één klein probleempje: Patrick woonde in Groningen en ik zo’n 250 kilometer verderop…

Na 10 maanden samenwonen

Tien maanden lang reisden Patrick en ik ieder weekend op en neer van Gouda naar Groningen en weer terug. Het ene weekend kwam Patrick naar mij en het andere weekend ging ik naar hem. Dat was soms nog even puzzelen, want ik had een baantje op de zaterdag. Vaak ging ik dan meteen na mijn werk daarheen.

Toch was dat niet altijd even gemakkelijk. Hoewel ik altijd bij Patrick thuis mocht komen was de situatie niet erg prettig. Na tien maanden gaven mijn moeder en (stief)vader aan dat als het echt serieus was tussen ons, Patrick bij ons mocht komen wonen. We konden dan sparen, mijn opleiding afmaken en onze rijbewijzen halen. Het geld dat we bespaarden nu we niet meer hoefden te reizen konden we goed gebruiken voor onze rijbewijzen.

Patrick hoefde niet lang na te denken, vond hier snel een baan en kwam hierheen. Mijn zwager en ik zijn hem op gaan halen met de auto en een aanhanger waar al zijn spullen in konden. Tien maanden nadat we elkaar leerden kennen woonden we dus samen.

Still going strong

Heel veel mensen hadden het niet verwacht, maar we zijn nu twaalf jaar verder en nog steeds samen! Het samenwonen bij ons thuis ging erg goed en Patrick wende snel hier. We komen nauwelijks nog in Groningen en Patrick mist het niet. Gelukkig maar, want als hij echt heimwee zou krijgen hadden we echt wel een probleem 😉

Het kan dus zeker wel goed gaan zo zie je maar weer!

Hoe snel woonden jullie samen? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 6 september 2016 / 08:53

  Na anderhalf jaar toen ik zwanger bleek… zijn we samen gaan wonen.

 2. Deborah
  6 september 2016 / 09:14

  Na 2 jaar en 8 maanden een relatie zijn wij gaan samenwonen! Dat is nu zo’n 1 maand geleden :p Maar in je eerste zin heb je het over 2014, klopt niet toch?

  • 6 september 2016 / 14:12

   Nee, je hebt helemaal gelijk, het was 2004. Ik heb het aangepast! Dank voor het doorgeven!

 3. 6 september 2016 / 09:16

  Ik ben getrouwd met m’n middelbare school liefde, dus het liep bij ons allemaal wat anders. Nu 16 jaar bij elkaar alweer. Ik merk om me heen dat het heel snel gaat bij vriendinnen die rond hun 30ste pas een vaste relatie krijgen.

 4. Sandra
  6 september 2016 / 12:21

  Herkenbaar, alleen dit was internetliefde, na 8 maanden bij schoonouders in getrokken ja nu 15 jaar samen dit jaar en 11 jaar getrouwd

 5. Reb
  6 september 2016 / 14:00

  Ah mooi, twaalf jaar al. Wow!

  Wij woonden na twee maanden samen, maar dat had alles te maken met de omstandigheden destijds. Nu zijn we vijf jaar verder en volgende week hebben we twee kinderen ♡