Home + Hoe bevalt de co-sleeper?

Hoe bevalt de co-sleeper?

Bij Milan hadden we geen co-sleeper. Hij was een moeilijke slaper en we hebben toen echt van alles geprobeerd. Uiteindelijk sliep hij nog het beste in de kinderwagenbak op onze slaapkamer. Ik denk dat hem dat toen een fijn gevoel gaf. Nu hebben we babynestjes en co-sleepers die datzelfde gevoel geven en voor Floris kochten we deze allebei. Het babynestje gebruiken we niet meer omdat hij daar al uit is gegroeid, maar de co-sleeper wordt nog iedere dag gebruikt.

Waarom een co-sleeper?

We hadden er al rekening mee gehouden dat Floris net zo’n moeilijke slaper zou worden als Milan. Dan kon het alleen maar meevallen 😉 Ik weet nog dat we toen het heen en weer lopen naar zijn kamertje vreselijk vonden. Vaak bleven we dan ook nog even bij hem en de keren dat we met dekbed en een kussen op de grond hebben gelegen, zijn niet op één hand te tellen. Dat wilden we echt niet meer! Met een co-sleeper hoefde dat ook niet.

Verder vonden we het een fijn idee dat we hem zo veel gemakkelijker in de gaten konden houden.

Waar kochten we onze co-sleeper?

Nee, dit is geen gesponsorde post, want we kochten die van ons gewoon via Marktplaats. Hier in de stad stond er één die nauwelijks was gebruikt en dat was ook wel te zien. We hebben hem voor €60,- op de kop getikt inclusief matras. In het echt was hij nog veel mooier dan op de foto, heel fijn!

Hoe bevalt de co-sleeper?

We gebruiken hem nu ruim 3,5 maand en wat is zo’n co-sleeper fijn! Als hij even rommelt hoef ik mijn hand maar uit te steken en hem zijn speentje te geven. Of een aai over zijn bolletje en we slapen weer verder. In het weekend willen we wat langer blijven liggen en Floris ligt er dan al lekker bij. Hij heeft zijn handjes ontdekt en kan die heel lang bestuderen en er tegen praten. Zo lief!

Het voelt fijn hem zo dicht bij ons te hebben en ik merk dat hij er heel rustig van wordt. De nachten gaan namelijk al vanaf het begin heel goed. Beter dan de dagen. Ik merk dat hij zich geborgen voelt in de co-sleeper en daar hebben we dus allemaal profijt van. Ik zal hem dan ook zeker gaan missen als hij er niet meer in past.

Hoe lang nog?

En dat is best wel een dingetje, want de co-sleeper is smal. Floris groeit flink dus het duurt niet lang meer voordat hij er echt niet meer in kan. Dan moet hij in zijn eigen kamertje in het ledikantje (die past niet bij ons) en dat zal best even wennen zijn.

Maar tot die tijd genieten wij nog van onze kleine baby in zijn co-sleeper.

Wij kunnen iedereen de co-sleeper van harte aanbevelen! Hebben jullie er één gebruikt en zo ja, hoe beviel deze? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Reacties

 1. Nanda
  2 februari 2018 / 13:20

  Ohh, zo genieten!!! We hebben Bibi ook lang op de kamer in een wiegje gehad, Heerlijk!!! Alvast een heel fijn weekend!!!

 2. jessica
  2 februari 2018 / 17:51

  onze zoon heeft 2 jaar bij ons op de kamer geslapen in zijn eigen ledikantje.
  En ik vond het alleen maar heel handig. De keren dat hij wakker werd hoefde ik er niet uit. en soms was een geruststellend woord genoeg. Sinds 2 maanden slaapt hij op zijn eigen kamer. En de overgang ging ook prima. Ik denk dat ik er eerder aan moest wennen als mijn zoon.

  • 2 februari 2018 / 19:13

   Wat fijn om te horen dat die overgang ook goed is gegaan. Dat vind ik namelijk nog wel een dingetje; hoe zal ‘ie het straks vinden alleen in zijn kamertje?

 3. Rebecca
  3 februari 2018 / 00:15

  Heel handig! Wij hadden een wiegje naast ons bed. Een co-sleeper was fijner geweest, maar we hadden nou eenmaal al een wiegje. Onze kleine was vaak ziek de eerste maanden; toen het wiegje te klein werd hebben we als noodoplossing een campingbedje neergezet bij ons (met een goed matrasje). Maar wij slapen niet op dezelfde etage, dus dit vond ik ideaal zo. Maar nu slaapt hij alweer een hele tijd gewoon op zijn kamer. 🙂

  • 3 februari 2018 / 10:40

   Dat is zeker ideaal wanneer je niet op dezelfde etage slaapt. Goede oplossing dat campingbedje!

 4. Christine
  3 februari 2018 / 08:53

  Voor de baby op komst wil ik er ook heel graag één! Mijn dochter heeft in de eerste weken in de familiewieg naast ons bed geslapen maar dat is een bakbeest die op onze nieuwe slaapkamer niet past.
  Weet je wat ik me alleen wel altijd afvraag? Ze zeggen toch dat je zo makkelijk de baby ’s nachts de borst kan geven en weer door kan slapen? Hebben wij het dan altijd verkeerd begrepen dat de baby bij elke voeding een schone luier moet? Want daardoor vroeg ik me het nut in dat opzicht van de co-sleeper af als je dan alsnog naar de babykamer met commode moet om de luier te verschonen.. maar misschien dat het dus helemaal niet hoeft ’s nachts en wij voor niets al die beginmaanden in de nacht luiers bij elke voeding verschoond hebben?!

  • 3 februari 2018 / 10:51

   Ja, dat snap ik dus ook niet! Wij verschonen hem ook gewoon voor de voeding. Dat is ook echt wel nodig. Ik weet dus niet hoe anderen dat doen haha.

   • Christine
    4 februari 2018 / 16:56

    O haha, dacht al dat wij het advies uit de kraamtijd misschien veel te lang hadden opgevolgd.. maar blijkbaar zijn er dus die de baby de nacht met één luier laten doen, lijkt mij inderdaad dat de luier dan overstroomt ’s ochtends, zo zielig ook voor die billetjes om de hele tijd nat te blijven :O

    • Laura
     7 maart 2018 / 10:11

     Wij hadden gewoon een set luiers en doekjes mee naar onze kamer… hup verschonen op ons bed voor de voeding en daarna weer zo de cosleeper in.