Home + Ik was een Girlboss…

Ik was een Girlboss…

Als Netflix een nieuwe serie uitbrengt ben ik er als één van de eersten bij, heerlijk! Na ’13 reasons why’ zocht ik een nieuwe serie en afgelopen week kwam ‘Girlboss’ uit. Een serie die gaat over Sophia. Sophia kan haar huur niet meer betalen, krijgt voor de zoveelste keer ontslag en weet niet meer wat ze nu nog moet doen. Van haar laatste geld koopt ze een vintage jasje, zet deze op Ebay en verkoopt hem voor een paar honderd dollar. Een vintage imperium is geboren!

De serie kijkt lekker weg, is vermakelijk en heel af en toe zit er een spoor van herkenning in, want op 1 januari 2011 begon ik mijn webshop QueenC. Tijd om even terug te blikken op de 5 jaar dat ik een ‘Girlboss’ was.

Een webshop beginnen én draaiende houden

Het verhaal van Sophia speelt zich af in 2006, maar het mijne begon in 2011. Webshops waren hip en happening, maar er was nog niet zoveel informatie te vinden over hoe je nu een webshop begon en waar je op moest letten. Ik las wat succesverhalen, raakte geïnspireerd en met 0,0 kennis begon ik maar gewoon.

Ik heb vaak genoeg verteld over waarom ik de webshop begon, maar om een lang verhaal kort te maken: we hadden dubbele woonlasten en er moest extra geld binnenkomen. Geen romantisch verhaal van iemand die vanaf haar zolderkamer een imperium bouwde, maar de keiharde realiteit van twee jonge ouders met een baby die hun hoofd boven water moesten houden.

Dat een webshop ook geld kost, nam ik voor lief. ‘It takes money to make money’ was mijn motto en ik moest ergens beginnen.

Met een behoorlijk lelijke webshop en een heel minimale voorraad begon ik maar gewoon en langzaamaan groeide ik erin. En niet alleen ik groeide, ook de webshop groeide.

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat heb ik ermee bereikt?

Het was bij lange na niet gemakkelijk. Ook ik had te maken met retouren, klachten, administratie, technische problemen etc. maar de mijlpalen maakten alles goed:

 • Ik stond vaak in bekende bladen met mijn verhaal zoals Libelle, LINDA. wonen, Fabulous Mama, Ouders van Nu etc.
 • Mijn webshop werd genoemd in het boek ‘Webhelden’
 • Ik sloot een deal met Pieces en was de eerste die een Pieces outlet had!
 • De leuke reacties van klanten
 • Een recordomzet van een paar honderd euro per dag (één keer gebeurd en dat investeerde ik weer terug)
 • Mijn webshop werd geaccepteerd bij Flavourites en Fashionchick (dat gebeurde niet zomaar)
 • Ik linkte eigenhandig de shop aan Fashioncheque (dat leverde ook behoorlijk wat op)
 • Leerde heel veel
 • Ik ben gaan bloggen door de webshop
 • Ik liet een nieuwe webshop bouwen die er véél beter uitzag
 • En uiteindelijk hield ik mijn huidige baan over aan de webshop

En zo zijn er nog veel meer mijlpalen, maar dit waren toch wel de hoogtepunten.

Waarom ben ik gestopt?

Na 5 jaar was de koek op. De concurrentie was te groot en het lukte mij niet meer om genoeg in te kopen, want Milan ging naar school. De wet- en regelgeving veranderde en uiteindelijk was ik alleen maar bezig met administratie. Ik ben er financieel niet rijk van geworden, maar wel wat betreft kennis.

Ik besloot door te gaan met bloggen, me te storten op mijn gezin, werk en mijn opleiding. Wel met pijn in mijn hart, want wat hebben we er hard aan gewerkt!

Een webshop runnen is echt niet zo makkelijk als het er uitziet. Als je het goed wilt doen, moet je je aan zoveel regels houden, meer dan fysieke winkels.

En nu?

Het zal altijd blijven kriebelen, maar ik wil geen webshop meer. Wat dan wel? Dat zal moeten blijken in de toekomst, voorlopig blijf ik lekker in loondienst 😉

Heb jij een onderneming (gehad)? Hoe ging/gaat dat? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 25 april 2017 / 08:08

  Ik heb geen onderneming gehad. Maar ik geef je wel een compliment voor je eerlijke verhaal.

 2. 25 april 2017 / 08:26

  Ik heb nu inmiddels al 11 jaar een webwinkel. En je hebt gelijk, een “webwinkeltje” doe je er niet zo maar even bij. Dat is gewoon een volledige baan als je het goed wilt doen. Ook ik ben door de winkel er bij gaan bloggen, erg leuk om te doen. En door mijn blog komen er weer veel mensen naar mijn winkel. Ik hoop mijn winkel nog 100 jaar te houden, vind het te leuk! Maar ik kan heel goed begrijpen als je moet concurreren met kledingwinkels dat het heel moeilijk is om vol te houden.

 3. 25 april 2017 / 10:18

  Wat een mooi en eerlijk verhaal. Ik dacht dat jij zzp-er was had geen idee van je webshop. Ik ben in het verleden freelancer geweest en sta op het punt om dat weer te gaan doen.

  • 25 april 2017 / 16:31

   Dankjewel! Ik werkte naast de webshop al voor een grote zorgorganisatie in onze regio en daar werk ik nu nog steeds, maar dan in een andere functie; online communicatie medewerker. Dit doe ik met heel veel plezier en hoe goed Mamablogger ook loopt, ik zal niet zo snel mijn baan opzeggen. Ik vind contact met collega’s belangrijk, ik leer er nog steeds veel van en de voorwaarden etc. zijn gewoon goed. Maar goed, zeg nooit nooit en je weet niet wat de toekomst brengt 😉

 4. 25 april 2017 / 16:06

  Ik werk als zzp-ers vanuit huis als professioneel blogger. Ik vind het knap dat je je webshop zo op de kaart hebt weten te zetten. En de concurrentie lijkt me inderdaad moordend.

 5. 26 april 2017 / 00:19

  Wat leuk dat je het verhaal hier zo deelt. Ik snap dat de concurrentie moordend is. Wel heel gaaf dat je het hebt gedaan.

 6. 26 april 2017 / 16:06

  Leuk om jouw verhaal te lezen! En het verbaast mij dat een online webshop meer regeltjes heeft een fysieke winkel. Je heb in ieder geval super veel geleerd en ervaren.
  Ik zou zelf heel graag in de toekomst girlboss willen worden, ik heb alleen nog niet een concreet plan.

 7. 26 april 2017 / 21:26

  Fijn verhaal & wat goed dat je er openhartig over verteld!

  Liefs, Elcke