Home + De hipste plek waar je kunt werken en met vriendinnen kunt afspreken

De hipste plek waar je kunt werken en met vriendinnen kunt afspreken

Soms liggen de leukste hotspots letterlijk op een steenworp afstand van waar je woont. Zo ook deze en die wilde ik heel erg graag met jullie delen. Een plek waar je met je vriendinnen wat kunt drinken terwijl de kinderen spelen, waar je kunt werken, studeren en waar je je op kunt sluiten om te bloggen.

Op ongeveer 100 meter afstand van ons huis staat de Chocoladefabriek. En dan denk je misschien dat wanneer wij ’s morgen de ramen open doen het halve huis heerlijk ruikt naar chocolade, maar niets is minder waar. De Chocoladefabriek is namelijk een bibliotheek!

Heel vroeger, mijn moeder kan zich het nog herinneren, was het inderdaad een chocoladefabriek en daar dankt deze bieb dan ook haar naam aan. Later werd het een gemeentehuis waar Patrick en ik nog in ondertrouw zijn gegaan in 2010 en waar Patrick een paar maanden later de geboorte van Milan aangaf.

Het gemeentehuis verhuisde en er werd naar een andere bestemming gezocht voor het immense pand. En dat werd de bibliotheek die een paar maanden geleden is verkozen tot de beste bibliotheek van Nederland!

En nee, bij deze bieb vind je geen grijze oude mensen die op zoek zijn naar een Baantjer boek of moekes die stapels boeken meenemen voor hun kinderen. De Chocoladefabriek is een plek waar je een mediawerkplaats vindt (met ‘green screen!’), waar industrieel met modern is gemixt en waar kinderen uren kunnen spelen terwijl jij heerlijk luncht bij ‘Kruim’.

Het is een plek waar freelancers werken en waar vriendinnen genieten van de warme witte chocolademelk. Een plek waar cursussen worden gegeven, waar een drukkers werkplaats is en waar je in een afgesloten, über hippe ruimte kunt studeren.

En wij komen er dan ook graag. In de zomer fiets ik er in de pauze weleens heen met collega’s voor een superlekkere lunch en op een regenachtige dag nemen we Milan mee. Hij kan er lekker spelen, ik zoek ondertussen wel als een echte moeke de boeken uit (het is dat het op loopafstand is, anders nam ik ook nog de bakfiets mee ;-)) en als het even kan gaan we er lekker wat eten. En met zelfgemaakt brood, verse sappen en dus de inmiddels beroemde warme, witte chocolademelk is ook dat een feestje. Ik vroeg mij in eerste instantie wel af hoe het dan zat met de prijzen, want was het dan niet enorm duur? Toen ik er voor het eerst at kwam ik er al achter dat dat niet perse zo is, want ik lunchte al behoorlijk uitgebreid voor een tientje!

De Chocoladefabriek ligt aan de rand van het Goudse centrum. Even de weg oversteken en je bent al in de stad. Naast de Chocoladefabriek ligt parkeerplaats Klein-Amerika waar veel mensen hun auto parkeren voor ze de stad in gaan. Je kunt dus lekker shoppen in de stad, het stadhuis en de oude binnenstad bekijken en vervolgens alle aankopen in de auto leggen en fijn dichtbij een hapje eten. Of je neemt eten mee naar huis, dat kan ook.

Ik ben fan en spreek er ook af wanneer ik een zakelijke afspraak heb, net zo fijn! Ook voor mijn afspraken, want zij zitten zo weer op de snelweg en Gouda ligt centraal.

Dus mocht je een keer in de buurt zijn, houd de Chocoladefabriek en Kruim dan zeker in gedachten!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 5 februari 2016 / 12:00

    Wauw, dat klinkt superleuk! Ik hoop dat er zoiets ook hier in de buurt komt zeg.

  2. 5 februari 2016 / 17:01

    Ja, dat is echt vet he?! Ik vind het ook echt de allerbeste bieb van Nederland. Zelf wonen we niet in Gouda, maar vlakbij. En vaak als we in Gouda zijn lopen we er toch even binnen, gewoon omdat het zo leuk is. Het ligt tenslotte naast de parkeerplaats!