Home + Ik ging voor het eerst naar een Vintage Kilo Sale!

Ik ging voor het eerst naar een Vintage Kilo Sale!

In de grote steden is het inmiddels al een begrip; de Vintage Kilo Sale. Nu wonen wij niet in een dorp, maar ik kende het niet totdat ik een paar weken geleden de aankondiging zag op Facebook. Er zou voor het eerst een Vintage Kilo Sale worden georganiseerd in onze woonplaats! Ik zette hem op de kalender en afgelopen zondag was het dan zo ver. Hoe het was en of we nog wat hebben gekocht? Dat lees je hieronder.

Wat is een Vintage Kilo Sale?

Tijdens zo’n sale hangen er rekken vol met vintage (merk)kleding. De kleding moet schoon en heel zijn. Als bezoeker betaal je vaak wel een entree, in ons geval was dat €1,- per persoon. Vervolgens koop je wat je leuk vindt en bij de kassa wordt dit gewogen. Bij ons betaalde je €15,- per kilo. Alles was minder woog werd berekend naar rato.

Vintage is hip!

Vintage is natuurlijk helemaal hip, maar je kunt er ook goed slagen als je iets zoekt voor een feestje. Ik ging voor de spijkerjasjes. Ze hadden helaas geen kinderkleding, maar ik had bedacht dat ik dan zou letten op de kleine maatjes. Vooral met spijkerjasjes is het leuk als ze een beetje oversized zijn. Bij meerdere spijkerjasjes zou ik ze weer kunnen customizen. Ik wilde dan bijvoorbeeld de mouwen eraf knippen. Kortom, ik had plannen en hoopte zo dat ik er zou slagen!

Wat heb ik gekocht bij de Vintage Kilo Sale en wat kostte het?

Het is gelukt; ik heb twee spijkerjasjes voor Milan kunnen scoren! Een van Levi’s en één van een onbekend merk in de maten XS en S. Ze zijn wel wat ruim, maar oversized is hip 😉 Van het jasje van het onbekende merk ga ik de mouwen eraf knippen, superstoer!

Ook kocht ik een Adidasvest voor Milan, maar die is echt nog te groot, dat is nu nog geen gezicht, maar we bewaren hem gewoon.

Tot slot kocht ik voor Patrick nog een hele gave zwarte Levi’s jeans.

Ik zat ruim boven de 2 kilo omdat zo’n beetje alles van spijkerstof was, en daarom was ik €33,45 kwijt. Mooi meegenomen toch?

De sfeer was leuk en als ik kijk naar het publiek zijn het vooral veel jonge, hippe mensen. De rij was echt enorm lang, het was een enorm succes. Gelukkig stonden wij vooraan en hoefden we niet te wachten. Ik kreeg er een beetje een Bruno Mars gevoel bij qua kleding en ik hou ervan!

Ben jij weleens bij zo’n Vintage Kilo Sale geweest? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie