Home + Huishoudelijk | Alles over onze wasroutine

Huishoudelijk | Alles over onze wasroutine

De was is bij zo’n beetje alle gezinnen een ‘never ending story’. Als we de bodem van de wasmand al zien, is ‘ie in no time weer gevuld en kunnen we weer aan de slag. Het houdt echt nooit op. Van witte naar gekleurde was en dan zijn we er nog niet. Patrick zijn werkkleding moet bijvoorbeeld weer op andere temperaturen worden gewassen en wat dacht je van de kleding van de jongens? Leuk zo’n rode broek met een witte streep, maar die witte streep wordt bij mij zo grijs. Sterker nog, dat is hij al 🙈 Kortom, de was kost niet alleen veel tijd, het is soms ook echt een gedoe met al die verschillende stofjes en kleurtjes. Vandaag vertel ik alles over onze wasroutine. Hoe vaak wassen we, waar houd ik rekening mee, mijn ticjes met betrekking tot het drogen van kleding en waarom ik vind dat Patrick dat nooit goed doet.

Hoe vaak wassen we gedurende de week?

Op maandag en dinsdag wassen we nauwelijks hier in huis. We werken dan allebei de hele dag en hebben er simpelweg geen tijd voor. We laten liever geen wasmachine of droger draaien als we zelf niet thuis zijn in verband met brandgevaar.

Tenzij er onverwacht gewassen moet worden, dat kan met kinderen altijd gebeuren. In zulke gevallen wassen we het ’s avonds. Op woensdag ben ik vrij en was ik meestal twee keer: een witte en een gekleurde was. Daarnaast was ik dan ook nog eens het beddengoed. Juist omdat ik vrij ben was ik dan het liefst zoveel mogelijk. Wat eventueel overblijft was ik dan op de donderdagochtend. Ook dat is makkelijk, want dan werk ik thuis.

Op vrijdag werken we allebei weer de hele dag dus wordt er ook dan niet gewassen. Zaterdag en zondag ligt er daarom weer genoeg om mee aan de slag te gaan, waaronder de werkkleding van Patrick.

Lang leve de droger

Het is niet perse milieuvriendelijk, maar ik kan echt niet zonder onze droger. We hebben drie slaapkamers en een kleine vliering (waar je niet eens kan staan) waardoor we geen ruimte hebben voor het ophangen van de was. Kleding en spullen die niet in de droger kunnen, hang ik wel op aan hangers, maar we hebben geen groot wasrek staan. De rest gaat gewoon in de droger. Als alles wat niet in de droger kan, hangt trek ik het helemaal recht zodat het niet meer kreukt. Er zal geen mouw of boord gevouwen zijn en alles kan zo de kast in als het droog is. Patrick doet dat in mijn ogen dus nooit goed 😊🙈 Als hij het aan een hangertje hangt, hangt het nooit recht en hij trekt het ook niet strak genoeg. Het is een tic, ik weet het, maar ik kan mij daar vreselijk aan irriteren. Die was moet gewoon recht en strak hangen haha.

Zomers blijft er niets over van mijn wasroutine

Zomers is alles anders en is er niets meer van mijn wasroutine over, want dan hangt de was buiten. Ook weer heel strak, op een bepaalde volgorde en zonder knijpers vanwege de afdrukken. Zelfs de sokken hangen al per paar bij elkaar 😂 Ik weet het, het is heel erg, maar het hangt wel lekker buiten. Ik was dan wel vaker en hang en het dan op voor ik de kinderen wegbreng en naar het werk ga. Als we dan thuiskomen is het droog, kunnen we het opvouwen en kan het de kast in.

Hebben jullie ook een bepaalde wasroutine, of herkennen jullie dit helemaal niet? Of misschien hebben jullie helemaal geen wasroutine. Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 18 februari 2020 / 07:03

  Haha buiten hang ik ook altijd per paar de sokken bij elkaar op de waslijn. En een bepaald ophang systeem.

  Ik was altijd op woensdagavond omdat de jongste dan zwemles heeft gehad. Natte spullen en in het weekend.

 2. Prscll
  18 februari 2020 / 20:05

  Ik was op woensdag (midden van de week plus ik zwem dan altijd met mijn jongste) em verder was ik in het weekend. Ik kan in de herfst/winter niet zonder droger. Lente en zomer hang ik alles op. Daar kan ik zo van genieten het droogt snel en het is heerlijk fris. Sokken doe ik ook per paar en netjes recht trekken aan een hanger ja hoor die tic heb ik ook haha. Verder kan ik niet zonder colour catcher en vanish.

 3. 19 februari 2020 / 09:53

  Wassen is een bijzondere klus, wit mag echt niks anders bij. En ja wat ik ophang moet strak, scheelt ook strijkwerk. En als je sokken etc netjes bij elkaar hangt is opvouwen ook snel klaar. En ze blijven per setje bij elkaar. Daarvoor heb ik een tip, trek ze uit en vouw de boorden een stukje over elkaar, zo gaan ze compleet de wasmachine in en uit.