Home + Hoeveel winterjassen heeft een kind nodig?

Hoeveel winterjassen heeft een kind nodig?

Nu de dagen korter en kouder worden is het alweer tijd voor de winterjas. Ik heb er van het weekend één gekocht en die van Milan hadden we een aantal weken geleden al gekocht, want nu is er nog veel keuze. Toch vind ik het altijd lastig om te bepalen wanneer je deze dan aantrekt bij je kind en ook stond ik dit jaar in dubio, want moest ik niet gewoon twee jassen kopen?

Wanneer trek je je kind een winterjas aan?

Dit heb ik serieus opgezocht op Google, maar daar vond ik geen duidelijk antwoord. Ik had daarom zelf maar bedacht dat het bij zo’n 10 graden echt wel tijd wordt voor een winterjas. Afgelopen week was het ’s morgens al kouder en stond er ook behoorlijk veel wind, dus Milan mocht hem van ons wel aan. Geen overbodige luxe, want het was echt heel fris buiten.

Floris heeft in de kinderwagen en draagzak nu overigens zijn berenpak aan. In de draagzak sowieso een must, want anders ben ik bang dat zijn beentje en voetjes te koud worden. In de kinderwagen wissel ik het af met zijn okergele jasje. In de kinderwagen bak doe ik dan nog een dekentje over hem heen en in de Maxi-Cosi heeft hij nog een voetenzak.

Hoeveel winterjassen heeft je kind nodig?

Voor Milan heb ik toch twee echte winterjassen gekocht. Hij heeft een rode, wat langere van Vingino en ik heb een tweedehands jas van McGregor gekocht op een kinderkledingbeurs. Verder heeft Milan een leren tussenjas van Zara en een regenjas. Hij heeft dus vier jassen. Misschien een beetje too much, maar wel fijn dat hij er keuze is. Zo is de tweedehands jas prima om buiten mee te ravotten en de nieuwe jas houden we dan wat netter.

Als het kan zou ik dus zeker voor twee winterjassen gaan.

Voor Floris hebben we ook twee jasjes, maar de één is wel wat dikker dan de ander. In zijn maat zijn er ook geen echte winterjassen. Het is meer te vergelijken met een dik vest. Ook zijn berenpak wordt nu als jas gebruikt.

Het is dus handig een (goedkopere) jas achter de hand te hebben en een regen- of tussenjas is ook wel erg fijn. Zeker wanneer het weer wat warmer is. Wij wisselen dus flink wat af met de jassen.

Hoe doen jullie dat? Hebben jullie meerdere winterjassen voor je kind(eren)? En wanneer trek je een winterjas aan?

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 1 november 2017 / 08:41

  Hier ook 2 jassen.
  Zeker in deze maanden met regen en sneeuw. Een jas kan dan snel nat worden. Dus een 2e jas is dan geen overbodige luxe.

 2. 1 november 2017 / 10:53

  Mijn zoontje heeft van de week ook zijn winterjas aangehad. Want ik vind het met 10 graden ook behoorlijk fris buiten. Toevallig hebben we 2 dikke winterjassen (gekregen). Een jas vind ik in principe genoeg maar mocht de 1 vies worden dan kan ik die mooi wassen en hebben we ook nog een reserve.

 3. Rebecca
  1 november 2017 / 17:25

  Nu nog afwisselen tussen de tussenjas en de winterjas. 🙂