Home + Hoe bevalt het continurooster?

Hoe bevalt het continurooster?

Op de school van M hebben ze een tijdje geleden het continurooster ingesteld. Dus toen M naar school ging, ging hij er ook meteen vol in. Het was niet alleen wennen aan school, maar hij was ook meteen “hele” dagen weg. Maar hoe bevalt zo’n continurooster nu? Ik deel graag mijn ervaringen met je in deze blog.

Als ik eerlijk ben hebben manlief en ik een continurooster best zwaar mee laten wegen in de keuze van een school. Ik had al een tijdje een nieuwe baan waar ik mijn werktijden al zoveel mogelijk kon aanpassen aan de schooltijden. Nu kan ik M iedere dag naar school brengen en drie van de vijf dagen ook zelf ophalen. Voor de andere twee dagen ben ik gezegend met superouders die M ophalen.

Maar laten we wel wezen, ik kon niet zo snel iets regelen voor tussen de middag en dat ook nog eens drie dagen in de week.

M had dan over moeten blijven, maar dat had hij dan structureel gemoeten en dat wilde ik eigenlijk ook niet. Dan gaan de meeste kinderen naar huis, behalve hij. Daarnaast is de overblijf ook niet gratis, dus dat brengt weer extra kosten met zich mee.

Toen wij hoorden dat de school van onze keuze ook nog eens ging werken met het continurooster, hakten we al snel definitief de knoop door.

Maar hoe bevalt het nu? Ik kan daar kort over zijn, het is heerlijk! Niet alleen voor ons uit praktisch oogpunt gezien, maar ook voor de kinderen zelf. Ze blijven met elkaar en eten in de klas. Daarna spelen ze buiten, is er pleinwacht en kan de juf zelf even eten. Ze zijn ’s middags dan wat eerder uit dus zitten net zo lang op school als op andere scholen. Het geeft rust tussen de middag.

Ik weet nog dat mijn nichtje en neefje op de basisschool zaten en ik ze op ging halen tussen de middag. Dit deed ik regelmatig en het was altijd haasten. Om 12.00 uur ging de bel. Kinderen kletsen lekker dus waren ze soms om 12.10 uur buiten. Dan was je rond 12.20 uur thuis en als ze dan eindelijk konden eten was het toch al snel 12.30 uur. Maar om 13.00 uur ging de bel weer…

Ik vond het altijd gezellig, maar het is wel haasten. De kinderen fietsen in een uur tijd heen en weer, moeten eten, plassen, jassen aan en uit etc. om dan vervolgens nog maar 1,5 uur op school te moeten zitten. Ik kan mij voorstellen dat dit juist zorgt dat ze sneller moe worden. Er was in mijn optiek weinig tijd om echt rustig te eten. Dat heeft M nu wel.

Zelf weet hij niet beter, maar hij ervaart het als gezellig en vindt het heerlijk om daarna nog lekker buiten te kunnen spelen.

Het mag duidelijk zijn, wij zijn fan! Hoe hebben jullie dat geregeld? En zouden jullie juist wel of niet kiezen voor een continurooster? Ik ben benieuwd!

Marisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 1 april 2015 / 07:06

  Wij wonen in België en hier is het normaal dat alle kinderen op school blijven. Je betaalt 1 euro per dag daarvoor.
  Toen we nog in Nederland woonden, woonden we aan de overkant van de school en was dat overblijven niet nodig.

  • 2 april 2015 / 06:09

   Hoi Michelle,

   Wat grappig om te horen hoe dat werkt in België! Een euro per dag vind ik overigens heel schappelijk, hier kost het niets.