Home + Hoe zorg je ervoor dat jouw kind veilig op internet kan?

Hoe zorg je ervoor dat jouw kind veilig op internet kan?

Zo zorg je dat jouw kind veilig kan internetten

Ben je op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat je veilig kunt internetten? Het is van groot belang dat je kind veilig kan internetten en geen schadelijke content te zien krijgt. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je kind zo veilig mogelijk op internet kan surfen. In dit artikel voorzien wij je van een aantal handige tips hiervoor. Lees snel verder voor meer informatie en maak meteen gebruik van onze tips.

Ga samen online op verkenning

Ga samen met je kind online op verkenning om het bewustzijn bij je kind te vergroten. Check ook even de snelheid van je internet via een speedtest. Ook voor je kinderen is snel internet namelijk fijn. Je kind loopt minder risico als je weet welke gevaren er zijn en hoe je je kind hiertegen kunt beschermen. Bespreek ook met je kind dat hij of zij altijd aan jou vraagt of een app gedownload mag worden en dat privégegevens geheim worden gehouden. Zeg ook dat je kind het aan je vertelt als deze iets ontvangt waar hij of zij zich niet gemakkelijk bij voelt en zelf ook na moet denken over de berichtjes die hij of zij stuurt of post.

Kies voor een Youtube filter

Gebruikt jouw kind alleen internet, dan kun je via Youtube video’s filteren, zodat je kind geen schadelijke filmpjes te zien krijgt. Via Youtube is het namelijk mogelijk om een speciale veiligheidsmodus in te schakelen. Deze kun je aan- en uitzetten. Schakel je deze modus in, dan zal automatisch ook Google SafeSearch ingeschakeld worden. Zo zal je kind als hij of zij iets op wilt zoeken via Google ook geen schadelijke content tegen kunnen komen.

Maak een kinderaccount bij Windows

Wanneer je Windows 10 hebt en gebruikmaakt van internet van Delta of een andere provider, kun je ook een kinderaccount aanmaken. Je kunt hiermee ongepaste websites blokkeren, tijdslimieten instellen en de recente activiteiten van je kind bekijken. Je kunt dit monitoren met ouderlijk toezicht. Heb je een eigen Microsoft-account, dan kun je eenvoudig een kind account aanmaken. Dit doe je door naar de instellingen te gaan, op ‘accounts’ te klikken en vervolgens te klikken op ‘gezin en andere personen’. Nu klik je op ‘een familielid toevoegen’ en vervolgens op ‘kind toevoegen’ zodat je kind een eigen Microsoft-account heeft.

Ik wens je veel succes met deze tips!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *