Home + Budget Uitje | Miniworld in Rotterdam!

Budget Uitje | Miniworld in Rotterdam!

Afgelopen weekend stond er weer een heel leuk uitje op de planning! Nou ja, eigenlijk vorige week al, maar toen werd Floris ziek en konden we helaas niet gaan. Nu was iedereen gelukkig fit genoeg en reden we afgelopen zaterdag naar een zonnig Rotterdam om een bezoekje te brengen aan Miniworld: de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland! En hoewel we er dichtbij wonen, zijn we er nog nooit geweest. Het was dus voor zowel de jongens als voor ons een grote verrassing.

We zijn er, Miniworld Rotterdam! We parkeerden op twee minuten loopafstand van Miniworld in P2 van het Groothandelsgebouw. Letterlijk om de hoek van Miniworld. Als je buiten staat weet je niet wat je binnen staat te wachten. Binnen vind je namelijk een mega miniatuurwereld van maar liefst 535 m2. Eenmaal binnen is er ng niet direct iets te zien van de miniatuurwereld. Je komt binnen bij de kassa, het restaurant en het winkeltje. Bij de kassa kun je je jas ophangen en als je een rondleiding hebt geboekt (kom ik zo nog op terug), wacht je hier totdat je wordt opgehaald.

Rondleiding: een kijkje achter de schermen van Miniworld

We kregen een rondleiding van Vincent, een jonge man die al 15 jaar bij Miniworld werkt en werkelijk alles weet. Het bijzondere van deze rondleiding is dat je je veelal in dezelfde ruimte bevindt als de andere bezoekers, maar je ziet net wat meer, want tijdens de rondleiding krijg je letterlijk een kijkje achter de schermen en zie je wat er achter en onder de miniatuurwereld zit.

Dus waar andere bezoekers de voorkant van de miniatuurwereld zien, mag jij erachter lopen en zie je wat er achter en onder zit. De jongens, en vooral Milan, vonden dit onwijs interessant.

Achter de schermen van Miniworld

Nadat we uitgebreid achter de schermen hadden gekeken van de miniatuurwereld, namen we een kijkje in andere ruimtes. Zo kregen we een kijkje in de ruimte waar de miniaturen worden gebouwd en worden gerepareerd. Op doordeweekse dagen zijn er heel wat mensen die zorgen dat alle treinen blijven rijden. Doet een trein het niet, dan wordt deze uitgebreid nagekeken en gerepareerd. Er werken mensen in loondienst en er is nog een groot aantal vrijwilligers dat hieraan meewerkt.

De kast waar kapotte treinen in staan en het controlecentrum waar alle banen in de gaten worden gehouden

Deze rondleiding duurt drie kwartier en is zeker de moeite waard om erbij te reserveren. Met deze rondleiding haal je alles uit je bezoek én kom je zoveel meer te weten over Miniworld. Het is echt een wereld apart.

De Pokémon speurtocht

Na de rondleiding gingen we zelf op pad en deden we de Pokémon speurtocht. Er waren 14 Pokémonfiguren verspreid over de miniatuurwereld en aan ons de taak die te gaan zoeken. Als je ze had gevonden kreeg je een verrassing bij de kassa.

Uiteindelijk vonden we 13 van de 14 figuren, maar de jongens kregen toch hun cadeautje ?. Het was nog best moeilijk om ze allemaal te vinden, maar wel een leuke manier om op een andere manier naar de miniaturen te kijken.

Zelf rondlopen en alles bekijken

In Miniworld Rotterdam zie je vanzelfsprekend Rotterdam en omgeving: van de Kuip tot Blijdorp en van de Erasmusbrug tot de kubuswoningen, hotel New York en nog veel meer. Alles is nagebouwd en wat is het gaaf. Wat het extra leuk maakt is dat het in Miniworld ook nacht wordt. Om de 24 minuten verandert het licht en opeens is het donker. Dan is Miniworld op haar mooist!

Van dag naar nacht!

Het restaurant; super betaalbaar

Tussendoor dorst en trek gekregen? Ga dan vooral even langs het restaurant. hier vind je ontzettend betaalbare snacks, broodjes, bitterballen, koek, snoep en de hele mikmak. Je zit er gezellig en de kinderen kunnen er spelen in de speelhoek.

De nieuw te bouwen miniatuurwereld

Miniworld wordt letterlijk een miniworld, want ze zijn bezig met een uitbreiding. Corona gooide roet in het eten waardoor de verbouwing wat vertraging opliep, maar het is leuk om te zien hoe dit wordt gebouwd. Beneden zijn ze namelijk bezig met het bouwen van Engeland. En dat wordt mooi!

Het begin van Engeland is al te bewonderen

Onze conclusie

We hebben echt een hele leuke middag gehad en Miniworld is wat ons betreft echt een aanrader als het gaat om budgetuitjes. En heb je alles gezien (al kan ik mij niet voorstellen dat je dan écht alles hebt gezien), ga dan nog even lekker de stad in. Rotterdam is zo leuk!

Miniatuurwereld in cijfers

Wat cijfers op een rij:

Totaal oppervlak535 m²
SchaalH0 (1:87)
Roco Rails2,3 km
Roco Wissels500
Seinen180
Treinen150+
Wagons1.800
Wegen500 m
Auto’s30
Besturings PC’s23
Gebouwen2.800
Stations13
Grote bruggen11
Figuren27.000
Bomen7.000
Lampjes19.000
Bedrading44 km
Pinguins5
Superhelden3
Lama’s1

Vooral die laatste: die had ik willen vinden, maar is niet gelukt 😉

Praktisch

Bezoekadres
Weena 745
3013 AL Rotterdam
010-2400501

Entree: kinderen tot en met 2 jaar gratis, kinderen 3 tot en met 11 jaar €9,25 en volwassenen betalen €12,95. Je kunt online ook een familieticket kopen voor twee volwassenen en twee kinderen. Dit kost €39,36.
Rondleiding van 45 minuten met een kijkje achter de schermen: €4,- per persoon.
Parkeren: wij parkeerden in P2 van het Groothandelsgebouw. Vanaf daar is het 2 minuten lopen naar Miniworld. Hier is geen lift aanwezig. In P1 is wel een lift aanwezig. Vanaf P1 is het zo’n 6 minuten lopen.
Trein: Miniworld ligt op 5 minuten loopafstand van Rotterdam Centraal.

Ben jij weleens in Miniworld geweest? Zo ja, wat vond je ervan? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 16 februari 2022 / 11:16

    Nee mini World kennen we nog niet klinkt wel heel leuk!! Wij gingen vorig jaar naar modelbouwbeurs zoveel gezien voor weinig geld ook onder andere treintjes !! (Vlog op familie broeders YouTube)

  2. 18 februari 2022 / 14:13

    Klinkt leuk, weet alleen niet of dit echt iets is voor een bijna 3 jarige of dat je er echt ouder voor moet zijn om het goed te ‘beleven’