Home + Budget | Onze eerste ervaringen met kleding kopen en verkopen via Vinted

Budget | Onze eerste ervaringen met kleding kopen en verkopen via Vinted

Lange tijd verkocht ik de kleding van de jongens in pakketten via mijn social media kanalen en de speciale Facebookgroep ‘Mamablogger verkoopt’. De afgelopen periode verkocht ik ook nog het één en ander via een Whatsapp groep waarin allemaal moeders in de wijk hun kinderkleding en kinderspullen verkopen. Toch verliep dat niet zo soepel als toen ik de pakketten nog in één keer verkocht. Daarom besloot ik om Vinted eens te proberen. Ik las goede recensies en wilde het toch eens uitproberen. Inmiddels heb ik nu wat kleding van de jongens verkocht via Vinted en heb ik voor Milan Nikes gekocht. Wat onze eerste ervaringen zijn lees je vandaag.

Kleding verkopen via Vinted

Ik zette al eerste een gele Tommy Hilfiger trui van Milan op Vinted. Ik wilde er nog niet teveel op zetten en het even aankijken. Binnen een uur was deze verkocht. Super fijn, maar dit pakketje moest naar België. Ik schrok, want dat betekende dat de verzendkosten vrij hoog zouden zijn en dat vond ik het niet waard gezien de prijs van de trui (€5,-). Toch bleek dat ongegrond, want de koper had al een verzendlabel gekocht en die kon ik meteen downloaden. Ik printte deze uit en pakte het pakket in. Het bleek dat ik het pakket af kon geven bij een tankstation in de buurt. We zijn er diezelfde middag nog geen gereden. Het label werd gescand, ik mocht het pakket in een zak doen en vrijwel meteen kreeg ik een melding van Vinted dat mijn pakket was verstuurd. Dit ging wel heel gemakkelijk!

Daarna begint het wachten, want de koper moet het pakket wel op tijd ophalen anders krijg jij je geld niet. Gelukkig gebeurde dat heel snel en gaf de koper aan dat de trui in orde was. Niet veel later was het geld bijgeschreven op mijn Vinted account.

Inmiddels heb ik mijn tweede product verkocht en dat pakket moest naar Frankrijk. Alles verliep hetzelfde en ik heb inmiddels een bericht gehad dat het pakket is aangekomen en moet worden opgehaald. Dat ophalen is nog niet gebeurd en dat vind ik dan irritant. Ik ben benieuwd hoe dat verloopt. Het kan zijn dat ik het pakket terug krijg. Is natuurlijk prima, maar wel zonde van de verzendverpakking en de tijd die je erin steekt om het pakketje op tijd weg te brengen. We gaan het zien!

Kleding kopen via Vinted

En als je Vinted gaat testen en er een verslag van wil maken, dan moet je natuurlijk ook wat kopen ?. Ik keek rond en zag opeens een paar te gekke rode Nike Air Max 1 voor Milan. Deze worden niet meer gemaakt (zo jammer, want het zijn wat mij betreft de mooiste Nikes ooit). Ik kocht deze van een verkoper in Nederland en ook ik kocht er automatisch een verzendlabel bij. Ideaal dus voor de verkoper. Binnen een paar dagen lag het pakket op een door mij gekozen afhaalpunt en haalde ik het op woensdagochtend op. Het pakket was goed verpakt en hoewel de Nikes natuurlijk niet nieuw zijn, waren ze echt nog heel mooi en onbeschadigd.

Al is dat nu wel anders, want hij draagt ze nu bijna dagelijks. Ik kocht deze overigens voor €50,- en dat is heel schappelijk als je je bedenkt wat er voor dit type Nikes wordt gevraagd. Zeker als ze in een goede staat zijn. Hij was er blij mee en ik ook. Dit is toch leuk kopen zo nu en dan!

Conclusie eerste ervaringen met Vinted

Onze eerste ervaringen met Vinted zijn dus positief en smaakt naar meer. Er staan inmiddels ook al wat meer items op en ik heb er ook weer een paar verkocht aan een kennis uit onze woonplaats. So far, so good al wacht ik dus nog op de koper van Milans Levi’s spijkerjack in Frankrijk. Ik hoop dat hij/zij het pakket snel ophaalt. Scheelt mij weer een hoop gedoe.

Ik vind deze manier van kopen en verkopen beter geregeld dan bijvoorbeeld Marktplaats en het gaat heel snel allemaal. Ook wanneer je iets verzendt naar het buitenland. Wat mij betreft een aanrader! En wil je me volgen. Hier vind je mijn Vinted account.

Heb jij ervaring met Vinted? Zo ja, wat is jouw ervaring ermee? Laat het me weten in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Select 2022Select 2022

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

 1. MarjonS
  15 februari 2022 / 07:48

  Ik gebruik Vinted nu zeker een jaar en al meer dan 65 dingen verkocht (en 3x gekocht)
  Wordt het pakket door de koper niet opgehaald krijg je een automatische melding dat je pakket “opgehaald” is en ontvang je je geld. En dan opeens krijg je je pakket thuis retour. Ik dacht huh? Voor jouw als koper prima, voor verkoper minders, maar goed. Zij zijn degene die het niet ophaalde. Dit heb ik 2x mee gemaakt.
  Succes nog met Vinted

  • Marisca
   Auteur
   15 februari 2022 / 08:15

   Dat is gek inderdaad, maar jij kunt er niets aan doen. En wauw, al 65 dingen verkocht!

 2. Liesbeth
  15 februari 2022 / 08:04

  Fijn dat je deze ervaring deelt!☺️
  Ik heb ook een vraagje: stel dat de koper geen verzendlabel koopt, dan dien je dit als verkoper nog te doen? Is het dan beter dat je vooraf je prijs ineens gelijkstelde met de extra verzendingskost? Bv een trui van 10€ kost 3€ om te verzenden, dus je biedt ineens de trui aan voor 13€? Maar dit lijkt me soms ook moeilijk omdat een koper misschien meerdere stukken tegelijk wilt kopen?
  En heb jij vooraf al meerdere doosjes enz thuisliggen? En mogen dit ook bv gewoon schoendozen zijn?
  Ik ben benieuwd want ik zou er ook mee van start willen gaan en had het voor de feestdagen al eens kort bekeken…maar je sprint toch ook een beetje in het ondiepe hè?

  • Marisca
   Auteur
   15 februari 2022 / 08:19

   Die vraag van het verzendlabel kan ik niet voor je beantwoorden helaas. Ik wist niet hoe het zou lopen dus had in eerste instantie niet de verzendkosten meegerekend. Ik dacht, net als bij Marktplaats, dat je die later wel overeen zou komen met de koper, maar dat was dus niet zo. Ik heb geen ervaringen met het niet kopen van een verzendlabel. Ik heb overigens verzendzakken gekocht voor het versturen van dingen. Wel zo makkelijk en die nemen thuis nauwelijks ruimte in beslag.

   • Liesbeth
    15 februari 2022 / 09:12

    We gaan de sprong dan zeker ook eens wagen…we hebben best wel wat mooie kleding liggen…met een tienerzoon in de groei..soms maar 2x gedragen ( neem dit letterlijk voor 2 paar Vans schoenen)

  • Yvonne
   15 februari 2022 / 09:00

   Hi Liesbeth, het is niet standaard mogelijk om iets te kopen zonder verzendlabel erbij te kopen. Dus de koper betaald daar altijd voor. En als ze meerdere items kopen besparen zij dus op verzendkosten. Je kan zelf aangeven welke koeriersdiensten je wil gebruiken, afhankelijk hoe ver je wil gaan om het iedere x weg te brengen.
   En voor het versturen gebruik ik soms ook wel een paar plastic tasjes of vuilniszakken helemaal omwikkeld met tape als ik even geen doosjes heb liggen. Zeker met kleding werkt dat prima. Hopelijk heb je er wat aan.

   • Liesbeth
    15 februari 2022 / 14:55

    Top! Dankjewel Yvonne voor jouw aanvulling over het verzendlabel!!
    Ik denk dat ik het deze week ineens ga aanpakken☺️

   • Liesbeth
    15 februari 2022 / 14:56

    Top! Dankjewel Yvonne voor jouw aanvulling over het verzendlabel!!

  • Debby
   15 februari 2022 / 20:19

   Ik heb zelfs al eens iets verstuurd in n leeg rijst doosje ?

 3. Debby
  15 februari 2022 / 20:17

  Ik vind t ook erg fijn maar haal zelf ook eigenlijk nooit gelijk m’n pakket op, kan soms even duren afhankelijk wanneer k in de buurt van t punt ben :). Komt vast goed!

 4. Susan
  25 juni 2022 / 11:53

  Ik heb zowel goede als slechte ervaringen. Bij mijn laatste verkoop heb ik witte gympies verkocht voor 5 euro. Ze waren nog mooi wit, met een kleine verkleuring aan de achterkant bij de hiel waarvan ik duidelijke foto’s heb gemaakt en gecommuniceerd. De Franse mevrouw die ze van mij kocht beweert dat ik een oplichtster ben en kan ongestrafd de schoenen houden zonder te betalen en zonder terug te sturen. Oftewel: ik ben opgelicht en Vinted wil niets voor me doen.