Home + Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn dag goed plan?

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn dag goed plan?

Het plannen van jouw dag is om meerdere redenen erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je overzicht hebt over alles wat er moet gebeuren, wat er ook weer voor zorgt dat je minder snel dingen vergeet die je moet doen. Dit zorgt er allemaal voor dat jouw dag gestructureerd verloopt en je dus minder stress zult hebben. In deze blog gaan we verschillende manieren bij langs die jou kunnen helpen bij het plannen van jouw dag, lees snel verder!

Identificeer je prioriteiten

Het identificeren van je prioriteiten is een belangrijke eerste stap bij het plannen van de dag. Als eerste moet je een lijst maken met alles wat je op een dag wilt doen, gerangschikt op basis van de prioriteit. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je belangrijkste doelen voor de dag als eerste worden voltooid. Als er op deze manier onverwachte dingen tussenkomen zullen dingen met een lagere prioriteit niet gedaan worden, dit maakt dan minder uit dan wanneer je iets belangrijks niet kon doen. Wat kan helpen bij het stellen van je prioriteiten is het maken van een to-do lijst. Als je dit combineert met de ranglijst van prioriteiten heb je erg overzichtelijk op een rij wat je allemaal wilt doen en in welke volgorde. 

Gebruik een agenda

Het gebruik van een agenda kan je helpen om je dag overzichtelijk en efficiënt in te delen. Met een agenda kun je je dagelijkse taken plannen en waar mogelijk tijd vrijmaken voor ontspanning en rust. Met een agenda kun je je taken plannen en harde deadlines voor jezelf stellen, waardoor je uiteindelijk meer kunt bereiken. Er zijn ook enorm veel mogelijkheden voor de soort agenda die je kiest, voor zowel de indeling van de agenda als het uiterlijk ervan. Er zijn allerlei kunstzinnige agenda’s te koop, waardoor je altijd wel eentje vindt die bij jou past. Je kan op verscheidene websites rondkijken voor een leuke agenda, zoals bij Bekking & Blitz

Hang een whiteboard in huis 

Het ophangen van een whiteboard kan je in principe op dezelfde manier helpen als een agenda. Er zijn wel een aantal verschillen tussen deze twee opties. Een whiteboard geeft je namelijk een centrale locatie waar je je dagelijkse taken kunt opschrijven, waar je je taken kunt markeren en waar je je planning kunt bijhouden. Met een whiteboard kun je ook gemakkelijk taken toevoegen, verplaatsen, wissen of bijwerken. 

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *